Цена за турбо компресор?!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d 2000г.
Цена за турбо компресор?!?
Колеги, искам да се консултирам с вас каква трябва да е нормалната цена на един турбо компресор(втора ръка) за Е39 530d, защото на мен ми обявяват звездни цени... 

- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Цена за турбо компресор?!?
Аз продадох преди няколко месеца такова турбо за 700лв. 

Последна промяна bobih на 11 Ное 2010, 22:43, променена общо 1 път
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
chehut написа:Колеги, искам да се консултирам с вас каква трябва да е нормалната цена на един турбо компресор(втора ръка) за Е39 530d, защото на мен ми обявяват звездни цени...
Ремонта е около 1000 лева. Колко ти обявяват?
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
450-550лв в перфектно състояние, за което ти дават гаранции.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
ja написа:
Ремонта е около 1000 лева. Колко ти обявяват?
Ремонта удря 1000лв ако е счупена оста. То тогава си е направо нова турбина. Ако е нещо друго, от рода на втулки, семеринги или перки, цената е от 400 до 700лв.
Иначе, втора употреба, кавато ти се падне и на каквато цена намериш.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Аз преди няколко дни си купих една такава,като ми я предложиха за работеща и със съвсем лек радиален луфт за около 300лв.
Като пристигна се оказа че освен големия радиален луфт има и доста голям аксиален
След като я занесох в сервиз за турбини се оказа че и горещата перка е със силно наранени витла и променливата геометрия също не става нищо от нея.......
И така от нея ще се използват единсвено алуминиевият и чугуновия охлюв,като цената за този ремонт ще е около 550лв.
Така че гледай такива турбини от по 300-500лв да не си купуваш ,че излизат малко по-скъпички после
Като пристигна се оказа че освен големия радиален луфт има и доста голям аксиален

И така от нея ще се използват единсвено алуминиевият и чугуновия охлюв,като цената за този ремонт ще е около 550лв.
Така че гледай такива турбини от по 300-500лв да не си купуваш ,че излизат малко по-скъпички после

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Говорят ми за цена 1300лв....
Ако трябва ще я паркирам като паметник в гаража, но няма да дам само за компресора толкова пари...
Но ще имам предвит, че не трябва да е супер евтин
Дай ми на ЛС кординатите с тези хора, моля те

Но ще имам предвит, че не трябва да е супер евтин

racing_team_vidin написа:450-550лв в перфектно състояние, за което ти дават гаранции.
Дай ми на ЛС кординатите с тези хора, моля те

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
За тия пари трябва да е нова от магазина...... Поне аз мисля че на толкова пари мога да я взема 

Колега, купил си 530d, а искаш да го поддържаш със части втора употреба и за джобни пари ?!?!
Мой приятел сменя турбина на пежо 407 hdi, и си купи 2-ра употреба, еми даде 1200 лв. и сега му гори по 1 лтр. масло на 1000 км ( по 40 лв за литар ) и долива постоянно.
Турбото е верно скъпа инвестиция, но си заслужава само и единственно за ново !
Консуматив е, казват на 100 К се сменя, така че едно читаво ново турбо за към 2 К, е съсвсем нормално за този автомобил !
Слагай чисто ново, чипвай мотора, и неможеш и се нарадва после !
Мой приятел сменя турбина на пежо 407 hdi, и си купи 2-ра употреба, еми даде 1200 лв. и сега му гори по 1 лтр. масло на 1000 км ( по 40 лв за литар ) и долива постоянно.
Консуматив е, казват на 100 К се сменя, така че едно читаво ново турбо за към 2 К, е съсвсем нормално за този автомобил !
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
99ufo99 написа:Колега, купил си 530d, а искаш да го поддържаш със части втора употреба и за джобни пари ?!?!
Колега, смених ABS блок-а и смених маслото на АСК за 1400лв. Маслото с филтрите - още 300лв. Чистонови зимни гуми 17'' - 1300лв. Нямам намерение да набутам толкова пари в тази кола, колкото да си купя още една...

Е какво е това масло на Автоматичната Скоростна Кутия * АСК, дето струва 1400 лв ? някой здраво те е прецакал ?
Аз също сменях мойто масло+филтър на АСК, но ми излезе 280 лв. и то в сервиз в София, специализиран за тази работа.
Двигателното масло е горе-долу там ( 7 лтр. х 20 лв. + филтъра ), но и тука можеше да провериш първо във форума, има колега които го предлага оригинално БМВ масло на доста добри цени, предполагам и филтър щеше да ти даде по-така.
Виж за гумите няма как, щом я караш зимата трябва си нови читави гуми ( аз моята зимата не я карам, сърце не ми дава да я праскам в тия кратери ).
За такива ремонти като смяна на АБС блок.. така ли си я купи или се счупи после ?
Диагностика на автомобила прави ли преди да броиш парите ?? ако не си .. или си я взел много "изгодно" .. сега няма какво да се чудиш.
Аз също сменях мойто масло+филтър на АСК, но ми излезе 280 лв. и то в сервиз в София, специализиран за тази работа.
Двигателното масло е горе-долу там ( 7 лтр. х 20 лв. + филтъра ), но и тука можеше да провериш първо във форума, има колега които го предлага оригинално БМВ масло на доста добри цени, предполагам и филтър щеше да ти даде по-така.
Виж за гумите няма как, щом я караш зимата трябва си нови читави гуми ( аз моята зимата не я карам, сърце не ми дава да я праскам в тия кратери ).
За такива ремонти като смяна на АБС блок.. така ли си я купи или се счупи после ?
Диагностика на автомобила прави ли преди да броиш парите ?? ако не си .. или си я взел много "изгодно" .. сега няма какво да се чудиш.
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Мале мале какви цифри какво чудо.
А един мой приятел за 600лв. си взе фиеста с газова уредба, с прехвърлянето и регистрацията му легна 700лв. Сега с 10лв газ минава 150 км.
Извинявам се за офтопика, но не се сдържах
А един мой приятел за 600лв. си взе фиеста с газова уредба, с прехвърлянето и регистрацията му легна 700лв. Сега с 10лв газ минава 150 км.
Извинявам се за офтопика, но не се сдържах

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
99ufo99 написа:Е какво е това масло на Автоматичната Скоростна Кутия * АСК, дето струва 1400 лв ? някой здраво те е прецакал ?
Колега не си разбрал правилно - за 1400лв. смених АБС блока + маслото и филтъра на АСК. А колата мина на 3 диагностики преди да се хвърля да я правя...

По темата: мерси колеги, поне ме успокоихте, че има и по-евтини турбо компресори, защото иначе щях да се побъркам ...

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Ми явно вариантите са ти 2-3..
1.Ремонт,както написаха колегите по-горе,около 1000лв.нали зависи от това,какво е за ремонт..Може и по-тънко от 1000 да ти стъпи.Точно за 530ка съм чувал за ремонт от порядъка 500-600лв.зависи ко е поломила де
2.Употребявано..Което си е на късмет,ако случиш.
3.Цъкаш на Илко,ти измисли нещо на оферта..(най добрия вариант според мен)По-арно от новото нема
Айде успех
1.Ремонт,както написаха колегите по-горе,около 1000лв.нали зависи от това,какво е за ремонт..Може и по-тънко от 1000 да ти стъпи.Точно за 530ка съм чувал за ремонт от порядъка 500-600лв.зависи ко е поломила де

2.Употребявано..Което си е на късмет,ако случиш.
3.Цъкаш на Илко,ти измисли нещо на оферта..(най добрия вариант според мен)По-арно от новото нема

Айде успех

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Ами, Илко ако може да измисли нещо, нека да пише в темата!!! 
Ако някой намери читаво турбо за M57 530d - 142kW( 193к.с. ) и на прилични пари до 500-600лв., нека да пише ЛС

Ако някой намери читаво турбо за M57 530d - 142kW( 193к.с. ) и на прилични пари до 500-600лв., нека да пише ЛС

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2