!!ЗАСТРАХОВКИ И НЕВОЛИ!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, Е91
Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09

!!ЗАСТРАХОВКИ И НЕВОЛИ!!

Мнение от cgm » 14 Дек 2005, 21:07

Пиша във форума за да потърся вашето менение за следната ситуация:
Значи претърпях ПТП преди около 2 месеца. Случката стана в младост 3.Спирам си аз на сфетофара и една мацка връхлетя отгоре ми. Аз бях с БМВ 316 тя с KIA magentis. След удара резултата беше: броня, заден десек калник, престилка, стоп и заден рог, а за нея само [u][b]регистрационната табела[/b][/u]. Както и да е обадихме се на КАТ и те пристигнаха, ама след [u][b]два часа и половина[/b][/u]. Направиха протокол и надругия ден отидох в БУЛИНС да ми направят опис на щетите, всичко там мина ОК.(Аз нямах каско, но другата кола имаше, и нейното каско трябваше да покрие мойте щети).
След повече от два месеца чакане отидох в БУЛИНС да видя какво става. Отивам там и човека който отговаря за тези щети почва да ме убеждава, че не може да има толково много щети по БМВ-то и почти нищо по КИА-та. С две думи ми казва че съм инсценирал удара!!!
Каза че тази щета ще се гледа на някаква комисия и т.н.
С две думи да не се надявам на некакви пари за щетите.

Обръщам се към хората от форума, ако някой е имал подобни случки да сподели или да даде съвет.
Предварително благодаря.

Пожелавам ви безавариино шофиране на всички!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 14 Дек 2005, 21:28

Ами колега, като ти оглеждаха щетите, нали са ти направили снимки? А и в протокола от КАТ всичко е описано. Освен това не каското на мадамата покрива твойте щети, а гражданската й отговорност. Каското покрива нейните щети. След като всичко при тебе е наред, доколкото знам има някакъв законов срок (не знам точно колко е), компанията, застраховала виновника, да се произнесе по въпроса. Провери ги тия неща и ако те са се озянили, можеш да им вдигнеш един скандал и да се посъветваш с адвокат. Аз изпатих с Юпитер, но те така или иначе вече не съществуват. Т.е. имат назначен синдик от държавата, но аз никога няма да си получа парите от регресната щета (около 100-130 лева). И за тия пари не си заслужава да ходя по мъките да завеждам дело. Това е от мен. Иначе наистина трябва някой адвокат да ти обясни. Ако нещеш да ходиш при адвокат, ще трябва да четеш закони ;)

П.П. Каско му е майката. С тия граждански само ни обират, а после ни мотат както си искат :evil:
It's not who You are, it's who You know...

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 14 Дек 2005, 21:38

logout написа:Ами колега, като ти оглеждаха щетите, нали са ти направили снимки? А и в протокола от КАТ всичко е описано. Освен това не каското на мадамата покрива твойте щети, а гражданската й отговорност. Каското покрива нейните щети. След като всичко при тебе е наред, доколкото знам има някакъв законов срок (не знам точно колко е), компанията, застраховала виновника, да се произнесе по въпроса. Провери ги тия неща и ако те са се озянили, можеш да им вдигнеш един скандал и да се посъветваш с адвокат. Аз изпатих с Юпитер, но те така или иначе вече не съществуват. Т.е. имат назначен синдик от държавата, но аз никога няма да си получа парите от регресната щета (около 100-130 лева). И за тия пари не си заслужава да ходя по мъките да завеждам дело. Това е от мен. Иначе наистина трябва някой адвокат да ти обясни. Ако нещеш да ходиш при адвокат, ще трябва да четеш закони ;)

П.П. Каско му е майката. С тия граждански само ни обират, а после ни мотат както си искат :evil:

ГО-то е тъпотия у нас,само по каско може да разчиташ на нещо!

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 14 Дек 2005, 22:15

Директно ги даваи на съд и ще спечелиш,застрахователите редовно се опитват да те минат или да се спазарите нещо

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 14 Дек 2005, 23:14

Докато и моите коли бяха застраховани в БулИнс съм имал такива проблеми!Няма оправия!За Ауди-то А6 за смачкан калник дадоха 124,40 лв., а знаете че аудито е от алуминиева сплава и тя не се изчуква, всичко се сменя с ново.Проверете колко струва един оригинален калник за А6 !

А с БМВ-то две щети, които ми излязоха около 400 лв. ремонт и то при мои познати, с много отстъпки - от БулИнс ми дадоха 180 лв.

Та с две думи - каквото и да направиш, няма да даде резултат!Застраховай си колата в ДЗИ -невероятни пичове са и на огледите и въобще, държат се страшно лубезно и най-важното коректни са и плащат!Дано не се изчекнат и те!

А колкото до мутрагенската манифактура наречена БулИнс - нещата рано или късно ще приключат!Вече има страшно много хора, които са разочаровани и не искат и да чуят за застраховки в БулИнс !!!
::: vankata™ :::

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 14 Дек 2005, 23:30

vankata™ написа:Докато и моите коли бяха застраховани в БулИнс съм имал такива проблеми!Няма оправия!За Ауди-то А6 за смачкан калник дадоха 124,40 лв., а знаете че аудито е от алуминиева сплава и тя не се изчуква, всичко се сменя с ново.Проверете колко струва един оригинален калник за А6 !

А с БМВ-то две щети, които ми излязоха около 400 лв. ремонт и то при мои познати, с много отстъпки - от БулИнс ми дадоха 180 лв.

Та с две думи - каквото и да направиш, няма да даде резултат!Застраховай си колата в ДЗИ -невероятни пичове са и на огледите и въобще, държат се страшно лубезно и най-важното коректни са и плащат!Дано не се изчекнат и те!

А колкото до мутрагенската манифактура наречена БулИнс - нещата рано или късно ще приключат!Вече има страшно много хора, които са разочаровани и не искат и да чуят за застраховки в БулИнс !!!

А знаеш ли,че на ДЗИ презастрахователната е БУЛ ИНС ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 14 Дек 2005, 23:44

Bavarishe написа:
vankata™ написа:Докато и моите коли бяха застраховани в БулИнс съм имал такива проблеми!Няма оправия!За Ауди-то А6 за смачкан калник дадоха 124,40 лв., а знаете че аудито е от алуминиева сплава и тя не се изчуква, всичко се сменя с ново.Проверете колко струва един оригинален калник за А6 !

А знаеш ли,че на ДЗИ презастрахователната е БУЛ ИНС ;)

Знам много неща ! Знам, че и БулИнс в момента е обявена в несастоятелност и ДЗИ я купува !Но не смятам да споря за глупости: не ме интересува, кой на кой е застраховател,презастраховател и т.н!Аз просто видях разликата в обслужването и корекността на двете фирми и поне в моя случай беше в полза на ДЗИ !
::: vankata™ :::

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Boce » 15 Дек 2005, 0:09

Ванката е прав Булинс не плащат ако нямаш връзки или колата ти е по 15-20 бона...2-те ми 5-ци бяха там и старички 90г. 1-я път ми платиха що годе добре ма после....Миналата година бях Дзи и сам по дооволен от тях...правих си колата в сервиз и я направиха добре..пък и за огледало дават по 200лв.. :lol:
Сега съм решил и Булстрад да пробвам ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 15 Дек 2005, 0:24

От БУЛИНС ще направят всякакви гимнастики, само и само да не платят. Иначе, те по служебен път си получават парите от другия застраховател, въпроса е дали "им" изнася да ти ги дадат. Учудвам се на такива ЗК, така си губят клиенти... Какво значи "инсинуация", щом има документ от КАТ и оглед на щетата, няма какво да го увъртат - "може - не може". А когато взимат парите за ГО и Каско, не викат - "не ща..". :) И аман от "съвестни" служители ве..., дето са по-велики от хляба.
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 15 Дек 2005, 0:54

vankata™ написа:
Bavarishe написа:
vankata™ написа:...............

Знам много неща ! Знам, че и БулИнс в момента е обявена в несастоятелност и ДЗИ я купува !Но не смятам да споря за глупости: не ме интересува, кой на кой е застраховател,презастраховател и т.н!Аз просто видях разликата в обслужването и корекността на двете фирми и поне в моя случай беше в полза на ДЗИ !

извинявай ако съм те засегнал ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 15 Дек 2005, 10:37

все още не мога да разбера като говорите за щети по ГО, защо намесвате ваща ЗК по ГО? Парите от щетите по ГО не минават през никоя ЗК а се дават на ощетения (невинния) собственик на МПС. Как така Булинс ще ми взима парите по ГО от другия (виновния) участник и ти ще си ги търсиш от тях ... ?! Или не съм разбрал какво говорите или съм свидетел на поредната абсурдна ситуация в БГ
:roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Дек 2005, 12:11

При ПТП компанията направила ГО на виновния водач плаща на компанията направила каско на невинния ;) Ако невинния няма каско си търси парите директно от застрахователя на виновния. :roll:
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sve » 15 Дек 2005, 12:33

Bavarishe написа:А знаеш ли,че на ДЗИ презастрахователната е БУЛ ИНС ;)

:nono: :nono: :nono: :nono:
Имаш ли представа колко пъти ДЗИ е по-голяма от БУЛ Инс? Зад ДЗИ стои Банка ДЗИ, а зад Бул Инс седи....????? НИКОЙ.
В ДЗИ автокаското е към 5-6% от услугите им (по спомени), докато при Бул Инс е над 80%. Сам се сети колко се печели от каско на кола, и колко от застраховка на стоката само на един контейнеровоз...
Не може ДЗИ да презастрахова в Бул Инс, по скоро обратното :winky:

:arrow: Не бързай да вярваш на всичко което чуеш....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sve » 15 Дек 2005, 12:35

CheGevara написа:все още не мога да разбера като говорите за щети по ГО, защо намесвате ваща ЗК по ГО? Парите от щетите по ГО не минават през никоя ЗК а се дават на ощетения (невинния) собственик на МПС. Как така Булинс ще ми взима парите по ГО от другия (виновния) участник и ти ще си ги търсиш от тях ... ?! Или не съм разбрал какво говорите или съм свидетел на поредната абсурдна ситуация в БГ
:roll:

Може, когато и каското и ГО на виновния са направени в една и съща компания... в случая Бул Инс.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 15 Дек 2005, 12:59

А знаеш ли,че на ДЗИ презастрахователната е БУЛ ИНС

Отново чул-недочул се изказва компетентно.

Факта е, че кражбата на колата при пълно каско в ДЗИ е презастрахована в БулИнс. Което значи, че ако колата я откраднат, ДЗИ изплаща сумата на собственика, но си търси парите от БулИнс - застрахования няма работа с БулИнс - това са бизнес отношения между двете компании.
Всички останали събития се покриват от ДЗИ според техните правила.
Аз лично съм много доволен от ДЗИ като застраховател, и го препоръчвам на всички.
Използвам застрахователен брокер, който се занимава с бумащината по завеждането на щетите, а и като имам въпроси не звъня в ДЗИ, ами на брокера. Звънят ми за наближаващи вноски също, което е важно, понеже не е добре да изпускаш срока :) .
Тази схема според мен е по-добра от директния контакт със застрахователната компания.
А за БулИнс - е не си първия изревал.
Гражданската на каката в БулИнс ли беше?
Touring & windsurf club

Следваща

Назад към Основен Форум