Увеличен разход
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Увеличен разход
Здравейте колеги. Ами това е, увеличен разход от известно време. По-точно, има няма месец, гледам на борда, разход от порядъка на 9.5-9.8. Зареждам на Ромпетрол отдавна, както на Петрол понякога, но разхода рядко е бил над 8.4 градско каране. Та от месец някъде, гледам завишение с около литър в повече и нямам обяснение защо. Колата върви нормално, няма никакви признаци за нещо скапано. Е39 525D Тouring. Идеи някакви?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i e46 03'
- Мечтае да кара: 740d f01
Re: Увеличен разход
почна да застудява, което са си повече консуматори > разход
две - филтри, катализатор
три - като нищо може да е дошла някаква различна нафта в тази бензиностанция и на колата ти да не и допада
две - филтри, катализатор
три - като нищо може да е дошла някаква различна нафта в тази бензиностанция и на колата ти да не и допада
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Филтрите за сменени преди 4000 км. с маслото (но не виждам връзкас маслото), долу горе по това време започнаха и тези симптоми. Миналата зима не съм имал такъв разход и в най-големия студ. Цифрата 9 никога не е присъствала на борда, камо ли клоняща към 10.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bronic
- кандидат ентусиаст
-
ами то не е толкова важно какво ти показва на БК, ти си направи засечката с това, което сипваш - колко заминава
за БК някъде из форума имаше тема как се настройваше
и по-точно 2рият пост в тази тема:
http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... 69c7c0d251
иначе при дизела - дебитомер, но щом нямаш проблеми с вървенето ...
за БК някъде из форума имаше тема как се настройваше
и по-точно 2рият пост в тази тема:
http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... 69c7c0d251
иначе при дизела - дебитомер, но щом нямаш проблеми с вървенето ...
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
А пък според мен по-вероятно е тази зима да не ти работи печката..., загрява по-бавно и харчи повече 
Виж дали като запалиш при студено време печката сработва.

Виж дали като запалиш при студено време печката сработва.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- bronic
- кандидат ентусиаст
-
ем то доста неща трябва да се упоменат преди някой да може да каже що така
примерно разлика в стила на каране, колко студени, колко топли старта, по колко км дневно се падат
на колко км се нулират показанията на БК, колко км са градско и колко в задръстване и т.н.
смисъл, за 1 месец еднократен случай да ти покаже с 1 литър повече някак си не звучи много страшно на първо четене.
около 9.5 звучи много приличен разход за този мотор, особено ако е градско и е комби, което си тежи.
примерно разлика в стила на каране, колко студени, колко топли старта, по колко км дневно се падат
на колко км се нулират показанията на БК, колко км са градско и колко в задръстване и т.н.
смисъл, за 1 месец еднократен случай да ти покаже с 1 литър повече някак си не звучи много страшно на първо четене.
около 9.5 звучи много приличен разход за този мотор, особено ако е градско и е комби, което си тежи.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Значи. Печката бачка перфектно, настройвам я да се включва в определен час сутрин, когато е студено, макар че колата стои в гараж, обикновенно паля колата като стрелката на темпераурата е на края на синия сектор. В стила ми на каране няма нищо необичайно в сравнение с преди, говорим предимно за градско каране. Прави ми впечатление, че доста по-често зареждам отпреди и не мисля че си внушавам. Нулирам показателите на броячите доста често тези дни, после пак се стига до тези стойности. Задръствания няма у наше село няма
. И аз нямам идеи.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
някакви грешки....? примерно от датчик разп валове или АГР... с какъв въздушен филтър си? смени бензиностанцията ( ЛУКОЙЛ, ОМВ ) и си сложи добавка в горивото евентуално да поочисти дюзите, и от тях може да е? аз от Ромпетрол не съм доволен вече!!! другото което е геометрията на турбината-вакум клапана или просто загуба на вакум от маркучетата, предполагам, ако не си си ги подменял са изпечени и от вибрациите се пропукват
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:някакви грешки....? примерно от датчик разп валове или АГР... с какъв въздушен филтър си? смени бензиностанцията ( ЛУКОЙЛ, ОМВ ) и си сложи добавка в горивото евентуално да поочисти дюзите, и от тях може да е? аз от Ромпетрол не съм доволен вече!!! другото което е геометрията на турбината-вакум клапана или просто загуба на вакум от маркучетата, предполагам, ако не си си ги подменял са изпечени и от вибрациите се пропукват
Доколкото знам, грешки няма. Чистих AGR-a лятото. Филтъра е Mahle. Миналата година, април, сменяха някакъв маркуч за вакуума, свързан с турбината. Преди това колата вървеше като умряла (по-точно не вървеше, освен с кик), след смяната въртеше гуми, както и сега. Ще сипя друга нафта тия дни, някаква добавка да препоръчаш, аз нещо има нямам вяра, ама сигурно поне не вреди?
- bronic
- кандидат ентусиаст
-
Elesar74 написа:Значи. Печката бачка перфектно, настройвам я да се включва в определен час сутрин, когато е студено, макар че колата стои в гараж, обикновенно паля колата като стрелката на темпераурата е на края на синия сектор. В стила ми на каране няма нищо необичайно в сравнение с преди, говорим предимно за градско каране. Прави ми впечатление, че доста по-често зареждам отпреди и не мисля че си внушавам. Нулирам показателите на броячите доста често тези дни, после пак се стига до тези стойности. Задръствания няма у наше село няма. И аз нямам идеи.
човече, само си чешеш пръстите ми се струва
нищо смислено не казваш
говори в цифри:
"минах 45 км за 5 паления с разход на БК 9.5/100"
'минах 500 км с 1 паление с разход на бк 9.5/100'
сещаш се сам колко е разликата
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
bronic написа:Elesar74 написа:Значи. Печката бачка перфектно, настройвам я да се включва в определен час сутрин, когато е студено, макар че колата стои в гараж, обикновенно паля колата като стрелката на темпераурата е на края на синия сектор. В стила ми на каране няма нищо необичайно в сравнение с преди, говорим предимно за градско каране. Прави ми впечатление, че доста по-често зареждам отпреди и не мисля че си внушавам. Нулирам показателите на броячите доста често тези дни, после пак се стига до тези стойности. Задръствания няма у наше село няма. И аз нямам идеи.
човече, само си чешеш пръстите ми се струва
нищо смислено не казваш
говори в цифри:
"минах 45 км за 5 паления с разход на БК 9.5/100"
'минах 500 км с 1 паление с разход на бк 9.5/100'
сещаш се сам колко е разликата
Другарю, след язвителната ти забележка по мой адрес, явно работиш в НСИ. Не съм водил такава статистика. Карам си колата всеки ден. Прави ми впечатление, че стойностите на борда за разход нараснаха с близо литър за около месец време. Прави ми впечатление, че зареждам по-често, зареждам за около 50 лв. обикновенно. Това е всичко. Писах каквото бях попитан, а ти ако си решил да ми се караш, земи млъкни овреме, нямам нужда от подобни коментари.
- bronic
- кандидат ентусиаст
-
човече, от скоро съм във форума и ми прави кеф как хората се мъчат да го напълнят с нещо смислено и после се карат на другите, че не са се оправили с търсачката. е то как да се оправят - като попаднат на 2 безмислени теми и се отказват да търсят, става 1 омагьосан кръг и положението се затлачва.
са ти не знаеш дали имаш проблем, а откриваш тема и пишеш в нея, сякаш ще закъсаш на пътя. най-забавното е, че вече няколко човека се вързаха и ти дават смислени съвети, а ти казваш, че не е това и не е онова; то ако си сложил калпав въздушен филтър (разбира се не си споменал марка и откъде е взет) и за 1000 км може да се задръсти
най-малкото си направи 1 сметка - че ако зареждаш за 50 лв нафта - в софия съм намерил бензиностанция, където нафтата е 2.08 и друга, където е 2.32 - разликата е 24 стотинки на всеки литър
при 2.08 - 24.038 литра
при 2.32 - 21.551 литра
ако сложим, че имаш среден разход 9
> при 24.038 > 267,088 км
> при 21.551 > 239,455 км
само от тук имаш разлика от 27,633 км, която може да създава "дискомфорта" и внушението на чувството ти, че зареждаш по-често
това е само и единствено, ако говорим за една и съща бензиностанция, на една и съща колонка
като това също не е гаранция, защото при еднакво каране от една и съща колонка на една и съща бензиностанция съм имал разлика 20 км.
ако искаш да кажеш нещо сериозно и да не си чешеш пръстите, прежали се, та напълни резервоара фул макс до горе, мини 100 км и пак го напълни, виж колко ще сипеш и тогава си сподели болежките.
още повече според този сайт:
http://www.cars.ru/catalog/BMW/5%20series/932/
разхода е 9.5 градско, като това е копирано от книжката за този модел бмв.
мисля, че на всички ни е ясно, че там в общият случай стойностите са занижени.
в общи линии, ти се оплакваш, че колата ти върви в нормалните за нея параметри, под предлог да намериш с кой да се заядеш о0
са ти не знаеш дали имаш проблем, а откриваш тема и пишеш в нея, сякаш ще закъсаш на пътя. най-забавното е, че вече няколко човека се вързаха и ти дават смислени съвети, а ти казваш, че не е това и не е онова; то ако си сложил калпав въздушен филтър (разбира се не си споменал марка и откъде е взет) и за 1000 км може да се задръсти
най-малкото си направи 1 сметка - че ако зареждаш за 50 лв нафта - в софия съм намерил бензиностанция, където нафтата е 2.08 и друга, където е 2.32 - разликата е 24 стотинки на всеки литър
при 2.08 - 24.038 литра
при 2.32 - 21.551 литра
ако сложим, че имаш среден разход 9
> при 24.038 > 267,088 км
> при 21.551 > 239,455 км
само от тук имаш разлика от 27,633 км, която може да създава "дискомфорта" и внушението на чувството ти, че зареждаш по-често
това е само и единствено, ако говорим за една и съща бензиностанция, на една и съща колонка
като това също не е гаранция, защото при еднакво каране от една и съща колонка на една и съща бензиностанция съм имал разлика 20 км.
ако искаш да кажеш нещо сериозно и да не си чешеш пръстите, прежали се, та напълни резервоара фул макс до горе, мини 100 км и пак го напълни, виж колко ще сипеш и тогава си сподели болежките.
още повече според този сайт:
http://www.cars.ru/catalog/BMW/5%20series/932/
разхода е 9.5 градско, като това е копирано от книжката за този модел бмв.
мисля, че на всички ни е ясно, че там в общият случай стойностите са занижени.
в общи линии, ти се оплакваш, че колата ти върви в нормалните за нея параметри, под предлог да намериш с кой да се заядеш о0
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Виж сега колега, извън нравоучителния тон който си позволяваш да ми държиш, както и неучивата ти форма на обръщение към мен, сякаш съм ти някой братовчед, вземи прочети написаното от мен, отговорил съм на питанията към мен, а май си пропуснал и марката на въздушния филтър, която съм написал, ама да напиша пак- Mahle, взет от колега от форума-bobih. Какво пише по книгите е ясно, но както и това, което виждам всеки ден. А аз знам какво съм виждал и виждам сега, колата не я карам от вчера. Така че, не ми внушавай кое е нормално и кое не, ако обичаш. Зареждам само при цени на горивото 2,22-2,24 лв. и не е голяма разликата за да си въобразявам май, а? А нещо не ти отива като новобранец във форума да държиш тон на хора, които най-малко не познаваш, не мислиш ли? В общия слуай, тук пък си говорим за някакво възпитание. Понеже тематя явно се изнервя незнайно защо, моля да бъде заключена. Благодаря.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Elesar74 написа: Понеже тематя явно се изнервя незнайно защо, моля да бъде заключена. Благодаря.

14 мнения
• Страница 1 от 1