!!ЗАСТРАХОВКИ И НЕВОЛИ!!
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
!!ЗАСТРАХОВКИ И НЕВОЛИ!!
Пиша във форума за да потърся вашето менение за следната ситуация:
Значи претърпях ПТП преди около 2 месеца. Случката стана в младост 3.Спирам си аз на сфетофара и една мацка връхлетя отгоре ми. Аз бях с БМВ 316 тя с KIA magentis. След удара резултата беше: броня, заден десек калник, престилка, стоп и заден рог, а за нея само [u][b]регистрационната табела[/b][/u]. Както и да е обадихме се на КАТ и те пристигнаха, ама след [u][b]два часа и половина[/b][/u]. Направиха протокол и надругия ден отидох в БУЛИНС да ми направят опис на щетите, всичко там мина ОК.(Аз нямах каско, но другата кола имаше, и нейното каско трябваше да покрие мойте щети).
След повече от два месеца чакане отидох в БУЛИНС да видя какво става. Отивам там и човека който отговаря за тези щети почва да ме убеждава, че не може да има толково много щети по БМВ-то и почти нищо по КИА-та. С две думи ми казва че съм инсценирал удара!!!
Каза че тази щета ще се гледа на някаква комисия и т.н.
С две думи да не се надявам на некакви пари за щетите.
Обръщам се към хората от форума, ако някой е имал подобни случки да сподели или да даде съвет.
Предварително благодаря.
Пожелавам ви безавариино шофиране на всички!!!
Значи претърпях ПТП преди около 2 месеца. Случката стана в младост 3.Спирам си аз на сфетофара и една мацка връхлетя отгоре ми. Аз бях с БМВ 316 тя с KIA magentis. След удара резултата беше: броня, заден десек калник, престилка, стоп и заден рог, а за нея само [u][b]регистрационната табела[/b][/u]. Както и да е обадихме се на КАТ и те пристигнаха, ама след [u][b]два часа и половина[/b][/u]. Направиха протокол и надругия ден отидох в БУЛИНС да ми направят опис на щетите, всичко там мина ОК.(Аз нямах каско, но другата кола имаше, и нейното каско трябваше да покрие мойте щети).
След повече от два месеца чакане отидох в БУЛИНС да видя какво става. Отивам там и човека който отговаря за тези щети почва да ме убеждава, че не може да има толково много щети по БМВ-то и почти нищо по КИА-та. С две думи ми казва че съм инсценирал удара!!!
Каза че тази щета ще се гледа на някаква комисия и т.н.
С две думи да не се надявам на некакви пари за щетите.
Обръщам се към хората от форума, ако някой е имал подобни случки да сподели или да даде съвет.
Предварително благодаря.
Пожелавам ви безавариино шофиране на всички!!!
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Ами колега, като ти оглеждаха щетите, нали са ти направили снимки? А и в протокола от КАТ всичко е описано. Освен това не каското на мадамата покрива твойте щети, а гражданската й отговорност. Каското покрива нейните щети. След като всичко при тебе е наред, доколкото знам има някакъв законов срок (не знам точно колко е), компанията, застраховала виновника, да се произнесе по въпроса. Провери ги тия неща и ако те са се озянили, можеш да им вдигнеш един скандал и да се посъветваш с адвокат. Аз изпатих с Юпитер, но те така или иначе вече не съществуват. Т.е. имат назначен синдик от държавата, но аз никога няма да си получа парите от регресната щета (около 100-130 лева). И за тия пари не си заслужава да ходя по мъките да завеждам дело. Това е от мен. Иначе наистина трябва някой адвокат да ти обясни. Ако нещеш да ходиш при адвокат, ще трябва да четеш закони
П.П. Каско му е майката. С тия граждански само ни обират, а после ни мотат както си искат

П.П. Каско му е майката. С тия граждански само ни обират, а после ни мотат както си искат

It's not who You are, it's who You know...
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
logout написа:Ами колега, като ти оглеждаха щетите, нали са ти направили снимки? А и в протокола от КАТ всичко е описано. Освен това не каското на мадамата покрива твойте щети, а гражданската й отговорност. Каското покрива нейните щети. След като всичко при тебе е наред, доколкото знам има някакъв законов срок (не знам точно колко е), компанията, застраховала виновника, да се произнесе по въпроса. Провери ги тия неща и ако те са се озянили, можеш да им вдигнеш един скандал и да се посъветваш с адвокат. Аз изпатих с Юпитер, но те така или иначе вече не съществуват. Т.е. имат назначен синдик от държавата, но аз никога няма да си получа парите от регресната щета (около 100-130 лева). И за тия пари не си заслужава да ходя по мъките да завеждам дело. Това е от мен. Иначе наистина трябва някой адвокат да ти обясни. Ако нещеш да ходиш при адвокат, ще трябва да четеш закони![]()
ГО-то е тъпотия у нас,само по каско може да разчиташ на нещо!
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Директно ги даваи на съд и ще спечелиш,застрахователите редовно се опитват да те минат или да се спазарите нещо
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Докато и моите коли бяха застраховани в БулИнс съм имал такива проблеми!Няма оправия!За Ауди-то А6 за смачкан калник дадоха 124,40 лв., а знаете че аудито е от алуминиева сплава и тя не се изчуква, всичко се сменя с ново.Проверете колко струва един оригинален калник за А6 !
А с БМВ-то две щети, които ми излязоха около 400 лв. ремонт и то при мои познати, с много отстъпки - от БулИнс ми дадоха 180 лв.
Та с две думи - каквото и да направиш, няма да даде резултат!Застраховай си колата в ДЗИ -невероятни пичове са и на огледите и въобще, държат се страшно лубезно и най-важното коректни са и плащат!Дано не се изчекнат и те!
А колкото до мутрагенската манифактура наречена БулИнс - нещата рано или късно ще приключат!Вече има страшно много хора, които са разочаровани и не искат и да чуят за застраховки в БулИнс !!!
А с БМВ-то две щети, които ми излязоха около 400 лв. ремонт и то при мои познати, с много отстъпки - от БулИнс ми дадоха 180 лв.
Та с две думи - каквото и да направиш, няма да даде резултат!Застраховай си колата в ДЗИ -невероятни пичове са и на огледите и въобще, държат се страшно лубезно и най-важното коректни са и плащат!Дано не се изчекнат и те!
А колкото до мутрагенската манифактура наречена БулИнс - нещата рано или късно ще приключат!Вече има страшно много хора, които са разочаровани и не искат и да чуят за застраховки в БулИнс !!!
::: vankata™ :::
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
vankata™ написа:Докато и моите коли бяха застраховани в БулИнс съм имал такива проблеми!Няма оправия!За Ауди-то А6 за смачкан калник дадоха 124,40 лв., а знаете че аудито е от алуминиева сплава и тя не се изчуква, всичко се сменя с ново.Проверете колко струва един оригинален калник за А6 !
А знаеш ли,че на ДЗИ презастрахователната е БУЛ ИНС

ТДС - Турбо Див Селянин
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Bavarishe написа:vankata™ написа:Докато и моите коли бяха застраховани в БулИнс съм имал такива проблеми!Няма оправия!За Ауди-то А6 за смачкан калник дадоха 124,40 лв., а знаете че аудито е от алуминиева сплава и тя не се изчуква, всичко се сменя с ново.Проверете колко струва един оригинален калник за А6 !
Знам много неща ! Знам, че и БулИнс в момента е обявена в несастоятелност и ДЗИ я купува !Но не смятам да споря за глупости: не ме интересува, кой на кой е застраховател,презастраховател и т.н!Аз просто видях разликата в обслужването и корекността на двете фирми и поне в моя случай беше в полза на ДЗИ !
::: vankata™ :::
Ванката е прав Булинс не плащат ако нямаш връзки или колата ти е по 15-20 бона...2-те ми 5-ци бяха там и старички 90г. 1-я път ми платиха що годе добре ма после....Миналата година бях Дзи и сам по дооволен от тях...правих си колата в сервиз и я направиха добре..пък и за огледало дават по 200лв..
Сега съм решил и Булстрад да пробвам

Сега съм решил и Булстрад да пробвам

От БУЛИНС ще направят всякакви гимнастики, само и само да не платят. Иначе, те по служебен път си получават парите от другия застраховател, въпроса е дали "им" изнася да ти ги дадат. Учудвам се на такива ЗК, така си губят клиенти... Какво значи "инсинуация", щом има документ от КАТ и оглед на щетата, няма какво да го увъртат - "може - не може". А когато взимат парите за ГО и Каско, не викат - "не ща..".
И аман от "съвестни" служители ве..., дето са по-велики от хляба.

Да караш Peugeot е страст!
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
vankata™ написа:Bavarishe написа:vankata™ написа:...............
Знам много неща ! Знам, че и БулИнс в момента е обявена в несастоятелност и ДЗИ я купува !Но не смятам да споря за глупости: не ме интересува, кой на кой е застраховател,презастраховател и т.н!Аз просто видях разликата в обслужването и корекността на двете фирми и поне в моя случай беше в полза на ДЗИ !
извинявай ако съм те засегнал

ТДС - Турбо Див Селянин
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
все още не мога да разбера като говорите за щети по ГО, защо намесвате ваща ЗК по ГО? Парите от щетите по ГО не минават през никоя ЗК а се дават на ощетения (невинния) собственик на МПС. Как така Булинс ще ми взима парите по ГО от другия (виновния) участник и ти ще си ги търсиш от тях ... ?! Или не съм разбрал какво говорите или съм свидетел на поредната абсурдна ситуация в БГ

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
При ПТП компанията направила ГО на виновния водач плаща на компанията направила каско на невинния
Ако невинния няма каско си търси парите директно от застрахователя на виновния. 

Never mistake motion for action...
Bavarishe написа:А знаеш ли,че на ДЗИ презастрахователната е БУЛ ИНС

Имаш ли представа колко пъти ДЗИ е по-голяма от БУЛ Инс? Зад ДЗИ стои Банка ДЗИ, а зад Бул Инс седи....????? НИКОЙ.
В ДЗИ автокаското е към 5-6% от услугите им (по спомени), докато при Бул Инс е над 80%. Сам се сети колко се печели от каско на кола, и колко от застраховка на стоката само на един контейнеровоз...
Не може ДЗИ да презастрахова в Бул Инс, по скоро обратното

CheGevara написа:все още не мога да разбера като говорите за щети по ГО, защо намесвате ваща ЗК по ГО? Парите от щетите по ГО не минават през никоя ЗК а се дават на ощетения (невинния) собственик на МПС. Как така Булинс ще ми взима парите по ГО от другия (виновния) участник и ти ще си ги търсиш от тях ... ?! Или не съм разбрал какво говорите или съм свидетел на поредната абсурдна ситуация в БГ
Може, когато и каското и ГО на виновния са направени в една и съща компания... в случая Бул Инс.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Отново чул-недочул се изказва компетентно.
Факта е, че кражбата на колата при пълно каско в ДЗИ е презастрахована в БулИнс. Което значи, че ако колата я откраднат, ДЗИ изплаща сумата на собственика, но си търси парите от БулИнс - застрахования няма работа с БулИнс - това са бизнес отношения между двете компании.
Всички останали събития се покриват от ДЗИ според техните правила.
Аз лично съм много доволен от ДЗИ като застраховател, и го препоръчвам на всички.
Използвам застрахователен брокер, който се занимава с бумащината по завеждането на щетите, а и като имам въпроси не звъня в ДЗИ, ами на брокера. Звънят ми за наближаващи вноски също, което е важно, понеже не е добре да изпускаш срока

Тази схема според мен е по-добра от директния контакт със застрахователната компания.
А за БулИнс - е не си първия изревал.
Гражданската на каката в БулИнс ли беше?
Touring & windsurf club
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2