Смяна на термостат и температурата продължава да се мени??
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на термостат и температурата продължава да се мени??
Здравейте!
Тука ми се получи няква аномалия общто взето, Колата е е39 525TDS 98г.
Вчера смених термостата с нов BEHR оригинален 42 лв, и след като го смених пробвах колата загря добре на средата пробвах и на спускане температурата въобщте не мръдна.
Обаче днес сутринта паля колата загря си нормално и след малко пак почна да мени температурата като със стария термостат. Е то добре често са били дефектирали за тоя модел ма за 24 часа да дефектира??
като преди да го монтирам го пробвах 2 пъти във врящта вода си отваряше и затваряше.
Моля ако някой може да ми обесни щто стана така или да даде неква насока щте съм ви благодарен, че то направо не се кара така колата. А и някъде четох че имало някъв друг термостат то тая моита има ли? Благодаря!
Тука ми се получи няква аномалия общто взето, Колата е е39 525TDS 98г.
Вчера смених термостата с нов BEHR оригинален 42 лв, и след като го смених пробвах колата загря добре на средата пробвах и на спускане температурата въобщте не мръдна.
Обаче днес сутринта паля колата загря си нормално и след малко пак почна да мени температурата като със стария термостат. Е то добре често са били дефектирали за тоя модел ма за 24 часа да дефектира??

Моля ако някой може да ми обесни щто стана така или да даде неква насока щте съм ви благодарен, че то направо не се кара така колата. А и някъде четох че имало някъв друг термостат то тая моита има ли? Благодаря!
Последна промяна dankoteam на 10 Ное 2010, 0:30, променена общо 1 път
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Re: Смяна на термост и температурата продължава да се мени??
Дай повече подробности как точно мени температурата и при какви условия.
Re: Смяна на термостат и температурата продължава да се мени??
Ми загрява до средата и пада в синьото пак връщта на средата и тва при нормално каране по равен терен. и така постоянно?

- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Да не би проблема да е в уреда на таблото или в датчика, който праща сигнал към уреда? Колко бързо се мени температурата? Има ли някаква закономерност при мененето, примерно при чакане на светофар да стои на средата, а при движение да пада към синьото? Радиатора топъл ли е?
Ми и на сфетофар и в движение си се мени.
А дали е възможно от въздух в системата?
А дали е възможно от въздух в системата?
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Стрелката постоянно ли се движи наляво-надясно? Има ли моменти, в които да застава на 12 часа за по-дълго или пък да се връща до синята зона за по-дълго? Според мен проблема е или в таблото, или в датчика, който праща сигнал до таблото.
Преди да сменя термостат, температурата падаше само при по-дълго спускане и то се връщаше до предното деление. Никога не се е връщала чак до синьото. Радиатора отпред топъл ли е? Парното изстива ли като падне температурата до синия сектор?
Преди да сменя термостат, температурата падаше само при по-дълго спускане и то се връщаше до предното деление. Никога не се е връщала чак до синьото. Радиатора отпред топъл ли е? Парното изстива ли като падне температурата до синия сектор?
Ами не се движи постоянно, има моменти в които си стои на средата както трябва и не помръдва, и после в един момент почва да се мени. Долния маркуч нали трябва да е по хладен от горния постоянно или се бъркам ? Като запаля колата и като почне да загрява долния е студен а горния топъл но снощти беше загряла както трябва и двата беха еднакво топли, радиатора същто си е топъл и като мени температурата не повлиава на парното винаги си духа топло?
Възможно ли е самия термостат да си е проблема, да дефектира в некой моменти ? или да ида да замеря датчика. 

Колега при и мен беше така -просто може би не си обезвьздушил както трябва опитаи отново да долееш и обезвьздушиш Поздрави Добромир
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
dankoteam написа:Ами не се движи постоянно, има моменти в които си стои на средата както трябва и не помръдва, и после в един момент почва да се мени. Долния маркуч нали трябва да е по хладен от горния постоянно или се бъркам ? Като запаля колата и като почне да загрява долния е студен а горния топъл но снощти беше загряла както трябва и двата беха еднакво топли, радиатора същто си е топъл и като мени температурата не повлиава на парното винаги си духа топло?![]()
Възможно ли е самия термостат да си е проблема, да дефектира в некой моменти ? или да ида да замеря датчика.
Да,но преди да ти отвори големия кръг,тоест термостата. Аз си мисля за дефектирал термостат,същите симптоми има.Ако е въздух в системата стрелката ще отива към прегряване.Оригиналния термостат е на BEHR но в оторизиран сервиз е към седемдесет лева ако не се лъжа,така,че не съм много сигурен ,че този който си взел е оригинален
Номенклатурен номер : 11537511083
Описание : ТЕРМОСТАТ 92 *C
Ед.цена (с ДДС) : 68.36 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Гледам пише 92 градуса ? а на мене ми дадоха на 80 градуса и стария си беше такъв.
Дали това нее проблема? градоса на отваряне?

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
dankoteam написа:Гледам пише 92 градуса ? а на мене ми дадоха на 80 градуса и стария си беше такъв.Дали това нее проблема? градоса на отваряне?
За ТДС трябва да си е на 80 градуса термостата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
92 градуса е за бензиновите М52

11 мнения
• Страница 1 от 1