Настройване на дебитомер?! Струва ли си?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Egoist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kolite da se 4upqt
- Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
- Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)
Re: Настройване на дебитомер?! Струва ли си?
ивчо3 написа:Egoist написа:а ако платката е добре но е ръчкал някои "разбирач" прожинката как се наглася :?
http://img7.imageshack.us/img7/6770/qwq1.jpg ето това е показал колегата в другата тема само не разбрах колко се натяга прожинатамалко помощ 6те трябва
Много просто, издърпваш гуменото капаче на буксата, която е свързана към дебитомера, свързваш мултицет да мери постоянен ток на пиновете 2 и 5, загряваш до нормална работна температура, махаш въздушния филтър и на празен ход трябва да отчита 0.9 волта, на 3000 оборота- 2 волта. Натягането на пружината повече от нормалното ще отчете от около 1 волт и малко повече на празен ход. А по темата, проблемът на колегата не е от разбъзикани настройки на дебитомера.
kolega tova za 320 li stava duma tiq voltove ili ?
всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Впрочем колеги, тоя двигател (м20 б20) има ли някакъв прекъсвач? Днес я пробвах на място, като и дам газ повече от 5500 rpm не може да направи, като я покарах както е на свободна в движение опитах пак, изши се с 7000 оборота
странна работа

Никой не мое ма връне на селу!
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
saleen написа:Впрочем колеги, тоя двигател (м20 б20) има ли някакъв прекъсвач? Днес я пробвах на място, като и дам газ повече от 5500 rpm не може да направи, като я покарах както е на свободна в движение опитах пак, изши се с 7000 оборотастранна работа
на място колега никога не се форсира мотор. като си в движение го натоварвай ама на место не ти препоръчвам

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Благодаря колега, ще го имам предвид занапред 

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Вземи един дебитомер за 50-80лв,с опция за проба и ме се занимавай с глупости да настройваш стария. Много е вероятно проблема да ти е от него, имал съм същия проблем с друг автомобил. Според мен сега беднее сместа, главно в високите обороти и от там по-нисък разход и слаб вървеж
- Egoist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kolite da se 4upqt
- Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
- Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)
saleen написа:Впрочем колеги, тоя двигател (м20 б20) има ли някакъв прекъсвач? Днес я пробвах на място, като и дам газ повече от 5500 rpm не може да направи, като я покарах както е на свободна в движение опитах пак, изши се с 7000 оборотастранна работа
има като мисля че има в компа ама не съм сигурен а иначе има в палеца и работи на центробежен принцип

всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад 

- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
а този автомобил проверен ли е дали е зацепен правилно ангренажа
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555
skype-bmwpower5555
- saleen
- старши ентусиаст
-
Само предполагам, че е зацепен правилно, ама знам ли....вече си пали нормално (смених палеца на делкото, беше се напукал и изобщо не искаше да запали), държи си оборотите, прилично си вози при нормално каране, но просто не може да вдигне посмъртно повече от 140 км/ч, а от 0-100 ускорява за 20 секунди
не мисля, че е нормално. Пък дебитомера се вижда, че е баран, направо отвън е целият надраскан с отверка, или нещо от сорта, вътре има едно метално болче с капка лак на него - не е разбутвано, ама май са въртяли онази пластмасовата зъбчатка, която е фиксирана със скобичка; абе глупава работа ще купуваме двайски, после ще ги бъзикаме, че да не харчат толкоз много.
Един колега ми обеща скоро да докара една Е30-ка (318) за чарколяци, ако дебитомера от нея пасне може да го взема, ама това в бъдеще неопределено време, че доста други неща ми изникнаха за смяна покрай тая кола, ама няма начин.

Един колега ми обеща скоро да докара една Е30-ка (318) за чарколяци, ако дебитомера от нея пасне може да го взема, ама това в бъдеще неопределено време, че доста други неща ми изникнаха за смяна покрай тая кола, ама няма начин.
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
тез дебитомери да не са ви 14-15-16-17" джанти ... божееееееее

- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
saleen написа:Само предполагам, че е зацепен правилно, ама знам ли....вече си пали нормално (смених палеца на делкото, беше се напукал и изобщо не искаше да запали), държи си оборотите, прилично си вози при нормално каране, но просто не може да вдигне посмъртно повече от 140 км/ч, а от 0-100 ускорява за 20 секундине мисля, че е нормално. Пък дебитомера се вижда, че е баран, направо отвън е целият надраскан с отверка, или нещо от сорта, вътре има едно метално болче с капка лак на него - не е разбутвано, ама май са въртяли онази пластмасовата зъбчатка, която е фиксирана със скобичка; абе глупава работа ще купуваме двайски, после ще ги бъзикаме, че да не харчат толкоз много.
дебитомера няма да стане ,но ако можеш провери дали е зацепена правилно и моя дебитомер е отварян ама колата си върви
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555
skype-bmwpower5555
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
понастроихте ли,че да заключвам 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- saleen
- старши ентусиаст
-
Стига сме го насройвали тоз дебиломер, че стана като в приказката "девет баби-хилаво бебе"
Можете да заключвате темата, благодаря на всички колеги, които се включиха. 

42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3