Звукоизолираща кора над мотора

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Звукоизолираща кора над мотора

Мнение от sadex5 » 09 Ное 2010, 14:36

Колеги здравейте, изкам мнението ви. Взех оня ден от приятел една 540 ка за проба само, но стъклото беше мръсно и исках да го изчистя с чистачките. Нищо обаче не потече от дюзите на стъклоумивателя, и си помислих, понеже захладня, че течноста е замръзнала. Отидох на бензиностанция да долея течност, с ниска точка на замръзване, и като отворих капака, аз замръзнах направо. Целия мотор беше олят със синя течност. Оказа се че едното маркуче е излязло от дюзата и когато помпичката работи, то пръска навсякъде по капака над клапаните, изспускателния колектор.... Напъхах го как да е и исках пред нас да го направя по здраво, но тази кора над мотора от влагата и после бързото изсъхване се беше тотално деформирала в долния край, провиснала,и не можах да я напъхам стабилно в профилния ръб на капака.
Колеги, правили ли сте подмяна на полипропиленовите тръбички с гумени такива,важен детайл са, но губят еластичност с течение на времето. Или да им сложа по една малка скоба на всяка дюза.
Тази кора как мога в долния край да я захвана здраво за капака, без да го пробивам ? Няма място за рапидки, с изключение на два правоъгълни отвора.
Колата е за продан обявена и се замислям направо да купя нова кора направо, но заради този малкия проблем мисля не оправдава 120 долара, но пък ужасно бие на очи :(

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Re: Звукоизолираща кора над мотора

Мнение от bili1 » 09 Ное 2010, 14:58

Колега проблемите който си споменал не са сериозни виж някоя Е39 на части вземи и маркучите вземи и кората вярвам няма да ти искат много пари за тези неща сменяш ги и си готов! :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 09 Ное 2010, 15:03

Да, това е начина, но изках да питам, дали не е по добре да се сложат нови от до. Имам чувството че са произведени в ГДР то :lol: Много грозно се деформира, сега стои като някоя устна на боксьор след 5 рунда

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 09 Ное 2010, 17:08

:lol: Ми и нови става,но ще са скъпички,кори под капака пълно запазени сега вече за маркучите незнам,но има доста запазени Е39-ки на части ще си намериш частите и,ако продавача е човек да ти ги даде на хубави пари.... :angel:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 09 Ное 2010, 18:08

слагай гумени маркучи и свиркай ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 09 Ное 2010, 18:34

За кората не мога да помогна тъй като и моята висеше по същата причина,маркучлетата ги смених със силиконови такива на символична цена 1л-1м.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 10 Ное 2010, 17:22

прихващаш я с миша опашка, от малките, точно в средата м/у двете уши на кичето...кората.... почти не се забелязва... правиш 2 отвора на около 2 см разстояние с малка отвертка :mrgreen: пъхаш и гледаш мишата опашка да мине през щипката за маркучетата, гледаш и точно там да си направиш отворчетата или щипката за кабелите на подграва ( не си спомням вече) и после я изкарваш от другия отвор на кичето и я закопчаваш, стягаш. при мен така го оправих и висна точно от теч...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 10 Ное 2010, 18:14

E това е идея :yes: Сложих и аз две бъркалки от кафе да не си личи, но пак Г образното коляно се беше извадило от дюзата, май ще му сложа по една малка скоба и с черната опашка. Аз им викам свински :lol:

Потребител
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: Е30 М3

Мнение от longboy » 11 Ное 2010, 11:13

При мен, маркучите, се бяха натрошили, смених ги със силиконови, от магазин за декоративни рибки, по 0,40лв./м. и нещата са перфектни вече 3 месеца.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 11 Ное 2010, 21:13

Може и от аптеката. Взимаш си торбичка за катетър и тя върви с 1 метър маркуч (прозрачен). Пасва точно. А иначе кората и при мен е увиснала, но не съм се занимавал с нея.

П.С. Аптекарката дори не поиска да ми вземе пари за тия торбички за катетър (май си помисли че са за мен и ме съжали жената) и затова немога да кажа колко струват. :oops:
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 12 Ное 2010, 10:11

sashozmeq написа:Аптекарката дори не поиска да ми вземе пари за тия торбички за катетър (май си помисли че са за мен и ме съжали жената) и затова немога да кажа колко струват. :oops:

занеси и една кутия бонбони и и кажи че си оправил проблема вече :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 12 Ное 2010, 13:32

sashozmeq написа:.....................
П.С. Аптекарката дори не поиска да ми вземе пари за тия торбички за катетър (май си помисли че са за мен и ме съжали жената) и затова немога да кажа колко струват. :oops:

:mhihi:

На 15-ти Септември седи едно цигане пред книжарницата и гледа жално. Продавачката гледа как другите деца отиват на училище, гледа цигането и решила да му помогне. Излиза при него и го пита:
- Кажи какво искаш детенце, няма да ти искам парички.
- Едно лепилце, лелче.

:mhihi:

ПС: И аз си оправих теча, купих си някакъв маркуч от един магазин за тунинг/мунинг по 50 стинки метъра, метър и полвина ми стигна за двете пръскалки, като го прекарах точно от където минава оригиналния, също махнах и доста от маркуча който идва от казанчето (преди тройника) чак до преди сгъвката за предния капак го отрязах и сложих от новия. Кората и при мен виси гадно, в средата обаче, точно между двете пръскалки някъде имаше някаква фабрична дупка на капака (за болт или щипка) и там сложих един малък болт с голяма шайба, та сега седи чат-пат без да виси.

Назад към E39