Проблем с рейката

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Re: Проблем с рейката

Мнение от kaspar_ivo » 07 Ное 2010, 23:58

Next написа:
ckrumov написа:Иначе при мен има някво тупкане, когато минавам през ръбове /резки неравности/... Дори и 5см да е, примерно когато режат асфалта, колкото е слабо да мина се чува много ясно чукане в предницата.

И при мен е същата работа. Рециклирах рейката точно зариди това тупкане при ръбчета (резки неравности) когато карам бавно. Няма ефект. Ходих пак да я гледат на 2 места колата казаха ми всичко е здраво и стегнато само една биалетка. Сменх и нея еми тупкането си остана.. :dunno: а носачите ми са на 30 000км. Това тупкане поне при мен в волана се усеща.

Смених тампони на носачите. Рециклирах носачите(шарнирите). Рециклирах рейката. Смених вътрешни накрайници... И това гадно тупкане при по дълбоки пукнатини, резки неравности си остана и вече нямам нерви :ranting: :banghead:

Сега мисля да сменя биалетките.. уж ми казаха че са добре ама дето се вика и това да пробвам.. :banghead:

и остава само амортесьори и тампони към тях... дано не се стигне до там :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 08 Ное 2010, 14:01

kaspar_ivo по добре не си давай парите за биалетките вяма да е от тях. И аз се чуда какво да сменя то няма свестен майстор да ти намери проблема. Само знаят да казват сменяй и сменяй.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 08 Ное 2010, 15:58

Next написа:kaspar_ivo по добре не си давай парите за биалетките вяма да е от тях. И аз се чуда какво да сменя то няма свестен майстор да ти намери проблема. Само знаят да казват сменяй и сменяй.

Ами мисля да купя най-евтините само за пробата... глеам че са по 15 лв поне да знам че съм го пробвал и това... :(
Как може на 3 места да ми казват че предницата ми е бетон и в същото време да тропа гадно... :banghead:

Ако някой има предложение различно от Амортесьори и биалетки да сподели :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 08 Ное 2010, 18:22

Колега от биалетки,тупка както описваш..Ако са за смяна,напълно възможно от тях да тупка :yes:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 08 Ное 2010, 18:33

"На пластмаса" ли тупка?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 08 Ное 2010, 20:17

Dimitroff написа:"На пластмаса" ли тупка?

Незнам на какво да го определя но определено има нещо. Преди това тупкане/тропане го нямаше .
Тези дни ще пробвам с биалетките и ще пиша резултата...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 08 Ное 2010, 20:47

kaspar_ivo написа:
Dimitroff написа:"На пластмаса" ли тупка?

Незнам на какво да го определя но определено има нещо. Преди това тупкане/тропане го нямаше .
Тези дни ще пробвам с биалетките и ще пиша резултата...

Според мен тупка,едно глухо затъпено(на ламарина) при минаване на неравности,бобуни..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 сажда
Мечтае да кара: CB1000R

Мнение от jojko » 08 Ное 2010, 21:02

колеги,някои да сподели колко пари искат за рециклиране на реиката,аз попитах на орион и ми казаха 330лв с 6 месеца гаранция,монтажа си е от тях,за жан знам 4е е скъпи4ко,за меи-то не знам

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 08 Ное 2010, 21:06

jojko написа:колеги,някои да сподели колко пари искат за рециклиране на реиката,аз попитах на орион и ми казаха 330лв с 6 месеца гаранция,монтажа си е от тях,за жан знам 4е е скъпи4ко,за меи-то не знам

Около 300лв. е навсякъде с монтаж и демонтаж..в МЕИ,ако не се лъжа..ако им я занесеш свалена около 150лв. :yes:
Иначе в"Дару Кар"500лв.+качване и слагане :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 сажда
Мечтае да кара: CB1000R

Мнение от jojko » 08 Ное 2010, 21:11

да имаш кординатите на тези от МЕИ,телефон :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 08 Ное 2010, 21:22

jojko написа:да имаш кординатите на тези от МЕИ,телефон :help:

ул."проф. Г.Брадистолов"
Там е Техническия университет, учебен блок 11. :yes:
02/965-23-53 пробвай този

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 09 Ное 2010, 12:18

В Сливен ми я рециклираха за 200лв с 1 година гаранция.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от joreto81 » 12 Ное 2010, 21:32

Във Враца рециклирането е около 150 лв. но от известно време имаме проблем с намирането на хубави семеринги и малко след поставянето на рейката протича и се налага отново разглабане.

Потребител
Аватар

Мнение от joreto81 » 12 Ное 2010, 21:38

Колеги, за какво рециклиране на рейката говорите? В смисъл ако тече, ок, с рециклиране се прави, но ако има луфт как ще се оправи с рециклиране?
Луфта се появява, зиради износване на червяка и назъбения прът по който той се варти. Единствено може да се натегне малко за да се обере луфт-а до известна степен. Най- добре отидете зад 12-ти блок на МЕИ. За 20 лева някаде ще ви я натегнат точно до където трябва. Ако го правите сами, идеята е да натягате до толкова, че на ръка да можете да я навивате и в двете посоки от край до край като сте хванали с ръка пластмасата, в която влиза кормилния прът. След като я сглобите, ако сте я натегнали прекалено много, колата няма сама да си връща волана след завой. Пренатягането хич не е добре и защото износването става още по- бързо!
Иначе при мен има някво тупкане, когато минавам през ръбове /резки неравности/... Дори и 5см да е, примерно когато режат асфалта, колкото е слабо да мина се чува много ясно чукане в предницата. Май ще взема да ги реклирам поне тия носачи да видя дали ще има някакъв ефект... щото с натягане на рейката нищо не се промени :( .

Колега от рейката не се разбива червяка, а се разбиват фтулките около червяка. Същите се сменят без проблем, заедно със семерингите. А относно тупането може да е от получесеца в самата рейка. При рециклиране същия не се сменя, но се нуждае от дообработване. Аз съм имал също този проблем и се оказа че същия е счупен при смяната на вътрешните накрайници. Ако те интересуват повече подробности пиши ЛС. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 13 Ное 2010, 18:14

Смених двете биалетки гадното тропане си остана :ranting:
Вече си мисля за някой тампон на стабилизиращата щанга. Като ги гледам от двете страни са наред но... :banghead:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46