Чейнджърът не чете (no discs)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- eduard88
- Потребител
-
- Кара: е39 530Д '01
Чейнджърът не чете (no discs)
Здравейте колеги, съжалявам ако повтарям по някакъв начин тази тема, но прочетох общо взето всичко по нея и не намерих отговор на моят проблем. До вчера ЦД чейнджърът си работеше идеално и изведнъж се изкючи, превключи на радио и от тогава не мога да си пусна нито един диск.Горе на навигацията само изписва (no discs),а вътре има 5. Вадих магазина, пренареждах ги, слагах го пак, но пак нищо. Притеснява ме факта, че това се случи след като водих колата на автомивка и си мисля дали не може по някакъв начин да са го намокрили. Ще съм благодарен на всеки, който може да помогне. Колата е 530Д, 2001г с голяма навигация ако има значение.
- just_plambata
- Потребител
-
- Кара: БМВ 525 ТДС
- Мечтае да кара: БМВ X6
Re: Чейнджърът не чете
Здравей колега.
Моят чейнджър прави същия проблем с 4-ти и 5-ти от няколко дни. Предполагам, че причината е в пиратския диск, ако са пиратски пробвай с някой оригинален.
Моят чейнджър прави същия проблем с 4-ти и 5-ти от няколко дни. Предполагам, че причината е в пиратския диск, ако са пиратски пробвай с някой оригинален.
мерцедес винаги ще е номер 2
Re: Чейнджърът не чете (no discs)
купи си един почистващ диск и го послушай малко
или пук със клечка за уши и малко спирт,почисти оптиката и ще тръгне,няма къде да ходи

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Все пак пробвай и с приятелско потупване
Може механиката да се ебава/

- eduard88
- Потребител
-
Мерси за отговорите, но имам няколко въпроса.Ще пробвам с оригинален диск,но не вярвам че е от това,защото досега си вървяха всичките и изведнъж никой от тях не тръгва. Другият ми въпрос е има ли значение на коя позиция поставам диска за почистване, също така тая оптика мога ли да я достигна без да разглобявам всичко и последният ми въпрос е ако е повредена механиката какво се прави, нов чейнджър ли значи това?
мерси предварително на тези които обръщат внимание, тия дни ще пробвам съветите дадени до тук.

- eduard88
- Потребител
-
Пробвах с почистваящ диск, но както и очаквах нищо не стана.Тия дни ще пробвам да сваля чейнджъра и да почистя окото.Ако и тогава не стане ще се ходи на сервиз 

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Здравей Колега,
и при мен прави този проблем понякога.Разрешавам проблема изваждайки "магазина" и когато го поставя обратно изчаквам да провери дисковете(знаеш че нормално ченджъра поставя и изважда всеки един от 6-те диска) и през това време леко почуквам въху самият "магазин" с дисковете.После всичко си работи ок.
Пробвай така,нищо няма да загубиш,и ако не най лесно е да го разглобиш.
и при мен прави този проблем понякога.Разрешавам проблема изваждайки "магазина" и когато го поставя обратно изчаквам да провери дисковете(знаеш че нормално ченджъра поставя и изважда всеки един от 6-те диска) и през това време леко почуквам въху самият "магазин" с дисковете.После всичко си работи ок.
Пробвай така,нищо няма да загубиш,и ако не най лесно е да го разглобиш.
- eduard88
- Потребител
-
Мерси колега ще пробвам след малко и ще видя дали има ефект.
- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 39 tds sedan
Колега на мен ми го правеше тоя проблем миналата зима и си мисля че е нещо от влагата, щото като се стопли и се оправи. иначе като ми правеше тоя номер и го оправях като вадих и слагах магазина с дисковете 2-3 пъти и зацепваше. От тогава насам не ми се е ебавал. 

- yordanzhelev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525tds '98
- Мечтае да кара: F16
Все пак пробвай и с приятелско потупване Може механиката да се ебава/

- eduard88
- Потребител
-
Ок ами ако тази механика е развалена това какво значи, че мове да се оправи или трябва нов чейнджър?
- kalinm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
На мен също беше започнал да ми прави проблеми чейнджъра и му смених оптиката с нова(50 лева).При мен беше в нея проблема а който не е сигурен от какво е най-добре да я закара на "разбирач".Успех.
Докато умните се наумуват,лудите се налудуват......
12 мнения
• Страница 1 от 1