Теч на масло от курмилната рейка !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Теч на масло от курмилната рейка !!!

Мнение от djpamboss » 07 Ное 2010, 8:56

Колеги имам едно въпросче към хората който са имали нещастието да ремонтират кор.рейка ?! :confused:
Миналата седмица сменях шарнири и някаква къса щанга на кор.рейка , след ремонта майстора като ми докара колата ми сподели , че самата рейка пускала масло и ми спомена нещо от сорта на 200лв че ще е ремонта когато реша. :roll:
Приятел ми е и му вярвам за което , но все пак искам да попитам знаещите ако може да ми обяснят в какво се състои подобен ремонт. :dunno:
Казаха ми да си проверявам маслото на хидравликата защото може да стане тежък волана .... а и също миналия ден при десен завой не обратен 90 градуса завой , като тръгнах да връщам волана за секунди стана найстина много тежък ....... !!!! :banghead:
Благодаря ви предварително !!!! :bowdown:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Теч на маслко от курмилната рейка !!!

Мнение от vld » 07 Ное 2010, 10:02

Колега ето тук е описано подробно в какво се състои ремонта на рейката:
viewtopic.php?f=6&t=22307&start=15
На Е30 рейката е със същата сруктура, само предавателното чусло е друго, това го пиша за да не кажеш, че е в Е30 радела.
Сам прецени и ако неможеш само ще дадеш 200лв.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е36 320i 97г.

Мнение от Sen7inel » 07 Ное 2010, 19:49

Че ти за 200 лева ще си вземеш нова стара рейка от форума :) иначе като си сменял накрайници одиди и на стенд ако не си ходил и си виж маслото защото може от това да ти е тежък волана

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M43B18'97
Мечтае да кара: ново BMW

Мнение от Mitack » 08 Ное 2010, 10:44

Колега, мен ми рециклираха рейката в една фирма в гр. Казанлък за 160 лева. Много съм доволен - вече втора година карам без да е прокапало и грам и волана се върти леко. Хидроникс ЕООД
Област Стара Загора Адрес Казанлък, ул. Наум № 5 Тел. 043163585 Факс 043162141 E-mailhidronix@yahoo.com

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Ное 2010, 10:52

Още малко разяснения относно рециклажа.
Рециклирането се състои в подмяната на семерингите и обиране на луфта на гребена.
Ако е много износен гребена и червяка неможе да се обере луфта и рейката си остава хлабава и хлопаща.
Семерингите са едноцифрено число ако не се купуват от БМВ.
Останалото нагоре в цената е труд, не казвам, че е много, щото работата не е малко, но все пак.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Мнение от djpamboss » 08 Ное 2010, 13:38

Благодаря ви колеги !!!! :bowdown:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 08 Ное 2010, 19:45

Хайде и аз да се включа с въпросите, че моята е на менгемето вече и чака разглабяне:
1 - Дилян е написъл- Трябва също да развиете червяка който идва от кормилната кутия каот отдолу има една капачка под която гайка 10 мм и после се избива нагоре внимателно червяка! - при Е36 не е 10мм а 14мм май как се избива червяка - със скоба или да бия с чука и прибойчето, то си има центърче на оста на червяка и нещо друго отгоре на червяка не се ли освобождава?
2 - След като се махнат тея неща може внимателно да се избие гребена на рейката - кой както иска ... аз се мъчих да избутам през една дупчица втулката която притиска семеринга който не позволява на маслото "уж" да излиза... успях след 100 зора! - e да ама аз нещо не мога да през тази дупчица да избутам тази втулка, не може ли като махна червяка да натисна гребена и той да избие всичко - семеринги и втулки, или има по интелигентен начин?

Апарата ми му паднаха батериите но до ден два ще направя снимки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 08 Ное 2010, 21:14

Доста ще ецапането, ако се прави за първи път, така че, всеки да си прецени сам. Не е кой-знае колко трудно, но не е и лесно. Аз имах проблемна рейка и я оставих в Сливен, да ми я направят. 150лв е цялата работа, с година гаранция от сервиза за рециклиране. Та ако нямате възможност да си я направите сами, или времето не стига- там за един ден я правят.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

Потребител
Аватар

Мнение от joreto81 » 08 Ное 2010, 21:22

колега ремнта на самата рейка е около 150 лв. аз лично съм го правил и нямам проблем, смяна на семерингите и втулката, която ако е разбита се прави и няма проблем. Ако питаш мен не взимай втора употреба защото не се знае в какво положение е!!! Цялата работа отмена около два дни и 200 лв. Поне толкова е във Враца.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 10 Ное 2010, 9:23

Хайде и аз да се включа с въпросите, че моята е на менгемето вече и чака разглабяне:
1 - Дилян е написъл- Трябва също да развиете червяка който идва от кормилната кутия каот отдолу има една капачка под която гайка 10 мм и после се избива нагоре внимателно червяка! - при Е36 не е 10мм а 14мм май, как се избива червяка - със скоба или да бия с чука и прибойчето, то си има центърче на оста на червяка и нещо друго отгоре на червяка не се ли освобождава?
2 - След като се махнат тея неща може внимателно да се избие гребена на рейката - кой както иска ... аз се мъчих да избутам през една дупчица втулката която притиска семеринга който не позволява на маслото "уж" да излиза... успях след 100 зора! - e да ама аз нещо не мога да през тази дупчица да избутам тази втулка, не може ли като махна червяка да натисна гребена и той да избие всичко - семеринги и втулки, или има по интелигентен начин?

Назад към E36