Прекасване на 318ис М42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Прекасване на 318ис М42
Колеги някои имал ли е този проблем ,4е ве4е ми писна от маистори и всеки казва смени това ,смени онова и тя пак не се оправя.Проблема е следния като е студена си работи както трябва но като позагрее малко запо4ва да прекасва но само на празен ход,ина4е няма проблем като и дава6 газ .
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Прекасване на 318ис М42
Какво точно имаш предвид под прекъсване на празен ход? В смисъл знам какво е да прекъсва в оборотите нагоре, но на празен ход по-скоро си го представям като опити да гасне. Ако е това, ми идва на ум температурен датчик - лъже компа, че мотора е студен --> постоянно се подават богати смеси. Резултата е трудно палене топла (за това нищо не си споменал), повишен разход на гориво. Та ако е от датчика, аз си го обяснявам като един вид давене на празен ход заради твърде богатите смеси. Естествено това е само предположение, до което стигнах по пътя на логиката. Нека по-запознатите да кажат, защото казуса е интересен.
- scotixer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м42
- Мечтае да кара: винаги
Виж , клапан картерни газове
Ако колата е след 93г.

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
ti6000 написа:Колеги някои имал ли е този проблем ,4е ве4е ми писна от маистори и всеки казва смени това ,смени онова и тя пак не се оправя.Проблема е следния като е студена си работи както трябва но като позагрее малко запо4ва да прекасва но само на празен ход,ина4е няма проблем като и дава6 газ .
Колега аз съм със същия проблем и при мен се оказа,че е от стъпковото моторче.Махниго и го почисти,виж дали щесе оправи,при мен помогна но все още понякога ми уграят оборотите на празен ход.

Не стана ясно, точно за какво прекъсване говорим, но според мен причината би трябвало да е температурен датчик или гумения маркуч, който е между дебитомера и дросела. На стария ми ИС имаше дупка на този маркуч, и правеше големи магарии!
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
paco_sp написа:ti6000 написа:Колеги някои имал ли е този проблем ,4е ве4е ми писна от маистори и всеки казва смени това ,смени онова и тя пак не се оправя.Проблема е следния като е студена си работи както трябва но като позагрее малко запо4ва да прекасва но само на празен ход,ина4е няма проблем като и дава6 газ .
Колега аз съм със същия проблем и при мен се оказа,че е от стъпковото моторче.Махниго и го почисти,виж дали щесе оправи,при мен помогна но все още понякога ми уграят оборотите на празен ход.
Не изключвай вероятността да е и някой вакум.

Прекасване, в смисъл не мени оборотите а само трепери мотора ,подобно е все едно е със спортен вал,разхода на гориво не е голям 10-12 градско и си пали нормално и топла и студена,колкото до марку4ите за въздуха са сменени вси4ките с нови,сменена е и клапата на смукателния колектор ,ланда сонда,кабели ,све6ти,дюзите са из4истени и пак съ6тата работа.Незнам дали при4ината не е в дебитомера ,тъи като моя е отварян,но едни маистори ми казват да го сменя други 4е си е ок 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Пробвай да изключиш буксата на дебитомера и виж дали ще се промени работата на двигатела. Принципно като се извади буксата пак се получава нещо подобно, трудно държи ниските обороти а във високите си е стрела. Иначе като я форсираш на място пълни ли си оборотомера. Даже е най-добре ако можеш да вземеш за проба само от друга кола същия мотор.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
beco109 написа:paco_sp написа:ti6000 написа:Колеги някои имал ли е този проблем ,4е ве4е ми писна от маистори и всеки казва смени това ,смени онова и тя пак не се оправя.Проблема е следния като е студена си работи както трябва но като позагрее малко запо4ва да прекасва но само на празен ход,ина4е няма проблем като и дава6 газ .
Не изключвай вероятността да е и някой вакум.
То освен на DISA-та къде другаде има вакуум М42-ката?
това с дебитомера не сам го пробвал,ина4е си си изрязва до прекъсва4 без проблем,а сега се сетих и не6то друго от 4000 до 5000 оборота мотора бу4и все едно 6те грумне,оборотомера се движи бавно и след 5000 колата пак тръгва да върви и няма проблем
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
ti6000 написа:това с дебитомера не сам го пробвал,ина4е си си изрязва до прекъсва4 без проблем,а сега се сетих и не6то друго от 4000 до 5000 оборота мотора бу4и все едно 6те грумне,оборотомера се движи бавно и след 5000 колата пак тръгва да върви и няма проблем
пробвай както ти казах да го изключиш, няма да има ниски ама като настъпиш оборотомера трябва да се пълни равномерно и до край. Пробвай с това дали ще има разлика преди да ходиш пак по майстори, ако нестане трябва някъде свястна диагностика, може и температурен датчик да е или датчик на вала

11 мнения
• Страница 1 от 1