възможно ли е да съм "късметлия" проблема е решен

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Re: възможно ли е да съм най големия "късметлия"

Мнение от baitun » 29 Окт 2010, 17:35

Някой акумулатори зареждал ли е-като се зареди както трябва всички клетки трябва да кипят/това ври предполагам е същото/, ако има мъртва клетка като завъртиш/или пробваш да завъртиш/ на стартера и замериш на клемите на акумулатора напрежението няма да е повече от 8-9 волта, че и доста по-малко беше при мен на един с мъртва клетка-пада до 3-4 волта, виж наистина имобилайзера и след това и акумулатора и възможно е и стартера да е заминал

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 29 Окт 2010, 17:43

зависи от акумулатора. някои кипят(завират) по-малко от други. важното акумулатора да се зарежда правилно (в смисъл че времето да зареждане от изтощен до зареден да е около 10-12 часа според ампеража). акумулатор с мъртва клетка може и по-малко да покаже понеже клетките са на мост(последователно свързани).
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 31 Окт 2010, 18:48

taba4ko написа:зависи от акумулатора. някои кипят(завират) по-малко от други. важното акумулатора да се зарежда правилно (в смисъл че времето да зареждане от изтощен до зареден да е около 10-12 часа според ампеража). акумулатор с мъртва клетка може и по-малко да покаже понеже клетките са на мост(последователно свързани).

И аз за това говоря

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 Coupe 325tu
Мечтае да кара: Shelbi GT 500

Мнение от Rudisan » 01 Ное 2010, 0:10

като ходих при акумулаторджия го дава на късо с техните си инструменти, падна на 3 волта и ми показа как 2-ра клетка ври, няма сила никаква. утре вземам нов и ще пиша какво ще се прави, дали е само акумулатор или ще ходя и за четки на стартера, но си мисля че ако стартера е за четки бендикса би трябва да искача а да не може да завърти самия стартер
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rudisan » 01 Ное 2010, 17:28

оказа се че съм от големите късметлии, и двата проблема ги имам. акумулатор сложих здрав и не иска да пали, само с бутане, та в този ред на мисли някой да ми препоръча от къде мога да си взема втулки и четки за стартер от сф
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 01 Ное 2010, 21:29

А стартера свален ли е? Отварях точно на компакт,момчето неможеше да пали като загрее колата но беше само за смазване... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rudisan » 01 Ное 2010, 22:15

~Мишо~ написа:А стартера свален ли е? Отварях точно на компакт,момчето неможеше да пали като загрее колата но беше само за смазване... :dunno:

не не на колата, въобще вече не пали, само с бутане
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW320i

Мнение от impressionistus » 01 Ное 2010, 22:58

Най добре върви в сервиз,защото това което описваш може да се окаже много сериозно.При мен точно от там тръгнаха ...
ПП-не искам да пророкувам,но обърни се към майстор.

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 02 Ное 2010, 12:28

Rudisan написа:оказа се че съм от големите късметлии, и двата проблема ги имам. акумулатор сложих здрав и не иска да пали, само с бутане, та в този ред на мисли някой да ми препоръча от къде мога да си взема втулки и четки за стартер от сф

е нали още като каза че вземаш ток от друга кола ти се каза какво е положението. сваляш стартера и на майстор. той да каже какво му е. ако си със счупен (спукан) редуктор само четки няма да те оправят пък и втори път ще сваляш стартера. само на майстор с желазото в ръка и така....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: възможно ли е да съм "късметлия" проблема е решен

Мнение от Rudisan » 06 Ное 2010, 16:31

Rudisan написа:качвам се в понеделник сутрин в колата въртя с ключа само че колата не върти. помислих имобилайзера на алармата ли е? да но не е. колата вобще не върти. свалям акумулатора отивам при майстор. замеря 2 клетка ври, каза ми това(акумулатора) за мен е скраб. да но давам ток с кабели ту пали ту не. въпроса ми е ако е скапан акумулатора възможно ли е вобще да не изкача бендикса. мотора е М43 1,6

Така. значи смених акумулатора и колата пак отказваше да пали. аз с един приятел майстор започмахме да я правим. влезнах в колата давам ключа на второ положение той удря по стартера и колата пали. значи проблема е в четките. свалихме стартера без да махаме колекторите. отвиват се двата болта с удължители отзад зад скоростната кутия. само че свалих кутията на акумулатора и единия наглася отгоре еврейската глава другия долу върти. за да се измъкне от долу се наложи да откачим маркучите (горивните) от щипките. след като го измъкнахме му смених само двете четки защото минусовите са здрави. и после по обратния ред всичко.
Изображение

Предишна

Назад към E36