ОТКЪСВАНЕ НА ЗАДНИЯ МОСТ ОТ КУПЕТО - "ПРЕЗАРЕЖДАНЕ"

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

ОТКЪСВАНЕ НА ЗАДНИЯ МОСТ ОТ КУПЕТО - "ПРЕЗАРЕЖДАНЕ"

Мнение от baga » 06 Ное 2010, 4:57

Бях чел доста по темата, за този често срещан при нас проблем. За това как е фабричен дефект, но честно казано се надявах да мина "метър"! Е да, ама не! Днес видях скъсаната ламарина на купето и повярвайте ми, всички снимки които съм гледал във форума, все едно са правени на моята кола - едно към едно! Истината е само една, това е едно мнооого слабо място на нашият модел и колкото повече стават годинките, на колите ни, толкова по-често ще ни се случва. Точно за това реших да пусна нова тема, в която да обобщим и актуализираме информацията по въпроса. Ще бъда много благодарен на всички препатили колеги, ако постнат информация за това къде и как са отстранили проблема.

От модератор: Писането с главни букви на заглавие е забранено!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Re: ОТКЪСВАНЕ НА ЗАДНИЯ МОСТ ОТ КУПЕТО - "ПРЕЗАРЕЖДАНЕ"

Мнение от tani bojilov » 06 Ное 2010, 9:49

Колега,проблема се решава по един и същ начин,с кърпене и подсилване на ламарините отдолу. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330D
Детайли за колата: E46 330D

Мнение от kuturak » 06 Ное 2010, 11:06

И аз рових преди време из форума по този проблем. Да, става ясно, че трябва да се изкърпи, но общо взето не остава човек с впечатлението, че е ясно къде да отидеш, за да ти го направят добре, а и колко ще струва ориентировъчно. Според мен колегата с право пуска темата. Би било добре, ако просто всеки, който е минавал през това, да пусне кратко инфо къде са му го направили, доволен ли е, и колко му е струвало.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 06 Ное 2010, 16:07

Да колега, на теория всичко е ясно. Идеята ми за тази тема е да се постнат Имена, телефони, координати, цени, тънкости и впечатления от майстори извършили манипулацията, а не само да го дъвчем. Ще ми се темата да стане нещо като "указател" за това къде можеш да си оправиш проблема. Хайде колеги, знам, че доста от вас са го правили, но не ви се занимава да пишете! Снощи четох до 5.00ч и попаднах само на един телефон на майстор. Не е реално и за това мисля, че темата ще бъде полезна!

Потребител
Аватар
Кара: FaceLift
Мечтае да кара: нещо по-бързо
Детайли за колата: тук там стъпва

Мнение от Icaka-03 » 12 Сеп 2016, 16:20

Искам и аз да помоля за възраждане на тази тема, понеже се оказа, че имам и аз този проблем, а наистина не се срещат много упътвания къде да се отиде за отстраняване на проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E21 320; E30 320cabrio; E39 525; X5
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от gedoreto » 17 Сеп 2016, 0:46

звънкаите усилване отдолу и отгоре

0887244547 Иво с гаранция :yes:
София

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330Ci
Мечтае да кара: Много са!
Детайли за колата: 0-100km/h 5.7 sec.

Мнение от RagingHornet » 17 Сеп 2016, 9:00

Моята все още не се е сцепила, но я проверявам редовно защото си и раздавам доволно газ. От много места обаче съм чувал че се цепели само колите преди някой си месец на 2000 ната, а след това проблема бил решен. Това вярно ли е? Мой приятел с е46 М3 2001 ва я разпра цялата отзад.

Потребител
Аватар
Кара: FaceLift
Мечтае да кара: нещо по-бързо
Детайли за колата: тук там стъпва

Мнение от Icaka-03 » 17 Сеп 2016, 11:20

RagingHornet написа:Моята все още не се е сцепила, но я проверявам редовно защото си и раздавам доволно газ. От много места обаче съм чувал че се цепели само колите преди някой си месец на 2000 ната, а след това проблема бил решен. Това вярно ли е? Мой приятел с е46 М3 2001 ва я разпра цялата отзад.

Преди 2001, т.е. преди фейслифта, се късат поради слабата ламарина отзад, която държи магарето на диференциала. Аз си мислих, че с малките мотори 1.6, 1.9 няма проблеми, но се оказа, че и при тях става това нещо. Вчера тъкмо си я взех моята 318-ка от колегата gedoreto направена и се надявам да няма проблеми.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330Ci
Мечтае да кара: Много са!
Детайли за колата: 0-100km/h 5.7 sec.

Мнение от RagingHornet » 17 Сеп 2016, 17:02

Някой има ли снимки на сцепени и направени-усилени в България коли?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: be em we
Детайли за колата: 330ci e46

Мнение от mu6a4 » 18 Сеп 2016, 15:33

Icaka-03 написа:
RagingHornet написа:Моята все още не се е сцепила, но я проверявам редовно защото си и раздавам доволно газ. От много места обаче съм чувал че се цепели само колите преди някой си месец на 2000 ната, а след това проблема бил решен. Това вярно ли е? Мой приятел с е46 М3 2001 ва я разпра цялата отзад.

Преди 2001, т.е. преди фейслифта, се късат поради слабата ламарина отзад, която държи магарето на диференциала. Аз си мислих, че с малките мотори 1.6, 1.9 няма проблеми, но се оказа, че и при тях става това нещо. Вчера тъкмо си я взех моята 318-ка от колегата gedoreto направена и се надявам да няма проблеми.

Това за седана ли? Защото при купетата фейслифта идва малко по-късно. Аз съм по-склонен да вярвам че проблема е оправен след определена година, тъй като моята е купе преди фейслифта и моста за 14 години изглежда да не е имал проблеми.

Назад към E46