Червена нафта

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Червена нафта

Мнение от Zagy » 05 Ное 2010, 11:07

А какви точно нафти ползват примерно градския транспорт или железниците - с такива може ли да се кара?

Питам, защото един приятел дълго време сипваше нафта от градския транспорт на Пасат 1.9ТДИ и много я хвалеше...
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 05 Ное 2010, 11:12

BAHKATA_TDI написа:Ако си докопал червена нафта, сипвай смело, нямаш ядове. Тва е нафта от локомотиви. Бъди сигурен че локомотивния двигател е много по чувстителен към горивото от колкото твоя мотор.

тука си в грешка и то голяма.... на локомотивния ДВГ и отработено масло или олио да му загрееш и омешеш после със дизел за ДВГ пак ще работи... но комон рейл двигател не!!!
елементарно, ако си виждал поне разглобена дюза от комон рейл ще си отговориш и сам... с такъв газьол могат да работят само старите дизели, но е пагубно и за тях, защото съдържа много примеси това гориво, и е направено за горелки, а не за ДВГ ;) аз също съм се занимавал с горива, като колегата по горе и ми е ясно що за пумия е това гориво...

транспорта ползва дизел с ниско съдържание на сяра- такъв какъвто е по бензиностанциите, а локомотивите и корабите или пак такова гориво или специално- водеше се леко корабно гориво в зависимост от двигателя!!!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: е30

Мнение от Станислав Попов » 05 Ное 2010, 11:38

колегата да каже откаде е нафтата :mhihi: както и други казаха .. има червена нафта има и червена нафта :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 05 Ное 2010, 11:38

LUCIFER'S написа:
BAHKATA_TDI написа:Ако си докопал червена нафта, сипвай смело, нямаш ядове. Тва е нафта от локомотиви. Бъди сигурен че локомотивния двигател е много по чувстителен към горивото от колкото твоя мотор.

тука си в грешка и то голяма.... на локомотивния ДВГ и отработено масло или олио да му загрееш и омешеш после със дизел за ДВГ пак ще работи... но комон рейл двигател не!!!
елементарно, ако си виждал поне разглобена дюза от комон рейл ще си отговориш и сам... с такъв газьол могат да работят само старите дизели, но е пагубно и за тях, защото съдържа много примеси това гориво, и е направено за горелки, а не за ДВГ ;) аз също съм се занимавал с горива, като колегата по горе и ми е ясно що за пумия е това гориво...

транспорта ползва дизел с ниско съдържание на сяра- такъв какъвто е по бензиностанциите, а локомотивите и корабите или пак такова гориво или специално- водеше се леко корабно гориво в зависимост от двигателя!!!

Колега, моля те не бъркай дизеловото гориво с газьол. Това са два различни вида горива.
Промишлена нафта за отопление (която отново е червена, но много мътна, и бих казал даже "помия"), с която баба ми си пали нафтовата си печка за отопление, изобщо и не съм споменавал че с нея може да се кара кола.
Пак казвам локомотивната нафта е бистра и е с цвят червен, за да се вижда че е крадена от ЖП.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 05 Ное 2010, 11:40

E30-Kz написа:колегата да каже откаде е нафтата :mhihi:

Е как от къде е? от мазето, от туби е :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 05 Ное 2010, 11:49

BAHKATA_TDI написа:......

:mhihi: :mhihi: :mhihi: няма как да ги объркам... на цвят на мирис, на вкус :mhihi: :mhihi: :mhihi: .... по простата причина, че съм изпълнил ОП за милиони тонове горива, вкл и кораби сме бункировали по 10-12 часа наливаме с цистерни и няма пълнене :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANIN » 05 Ное 2010, 14:44

Разликата е ясна между газьол, промишленото гориво(червена нафта) и дизел. Първите две не стават за вашите коли. Сега ако някой има закътана нафта от преди 20 гидини, може и да е оцветявана като държавна и подобни глопости, но все пак тази нафта няма качествата на съвременния дизел. Още повече въобще не е ясно как и в какво е съхранявана тази нафта.
И на последно място не мога да разбера защо насила се убеждавате че колите ви могат да вървят и с кофти гориво. Като толкова искате да карате на аванта или по- евтино гориво намирайте си свременен дизел!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 05 Ное 2010, 15:18

Ако е бистра и няма боклуци в нея,също така ако е по мазна значи е хубава аз в момента съм с такава и колата си лети без проблем :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E34 525tds
Мечтае да кара: M6 ac schnitzer

Мнение от entei » 09 Сеп 2012, 11:52

колеги тая локотивна нафта става ли за е34 525тдс мотор :!:
Не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел хранител !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 10 Сеп 2012, 16:31

Перфектна е

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 05 Юли 2015, 22:16

Да изровим малко темата от прахта. Някой карал ли е комънрейл с такава червена нафта?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46
Мечтае да кара: M..
Детайли за колата: 320D , 2003g

Мнение от woiwodata » 06 Юли 2015, 19:39

Има много променливи в тази нафта . Аз например съм виждал Френска червена нафта в България и съм убеден , че е по хубава от нашата . В същото време знам , че у нас всеки гледа да те прекара и каквото и да си купиш все е греда .
Пич Питаш ме твоята нафта дали е хубава - Отговор От къде да знам като не съм я виждал .
Аз не бих рискувал ако източника е не е сигурен .

Предишна

Назад към E46