Може ли да се запази фабр. ксенон от норм. фар към angel eye

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d 2000г.

Може ли да се запази фабр. ксенон от норм. фар към angel eye

Мнение от chehut » 03 Ное 2010, 20:04

Здравейте колеги,

Искам да попитам дали е възможно след като имам фабричен ксенон на моята Е39-ка и е с нормалния фар(2000год.), да сложа Angel eyes и да запазя фабричния ксенон, защото чух мнения от приятели, че нямало да стане, но след това чух по-професионално мнение, че е възможно, но трябва да се препрограмира системата за автоматично пускане на фаровете или нещо подобно. Ще съм радостен да чуя и вашето мнение :help: :)

Благодаря предварително!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Re: Може ли да се запази фабр. ксенон от норм. фар към angel eye

Мнение от mpp82 » 03 Ное 2010, 20:15

Доколкото знам не може,тъй като ейнджъла е с Н7,може причината да е друга но не става.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

Мнение от E36-Power » 03 Ное 2010, 21:23

"Ейнджъла" е с Н7 :dunno:

Доколкото разбирам от колегата той е със оригинален ксенон на крушка D2S (или D2R) и фара е преди фейс.Няма да има никакъв проблем да си сложи CCFL Angel eyes без да преправя каквото и да било, само да е малко сръчен. Тук във форума има теми с описание за поставянето.

Само не разбрах дали става въпрос за смяна на целия фар или само за поставане на Ейнджъл, но дори да сменява фара ксенон-а си е същия.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 04 Ное 2010, 23:24

Как така да сложа само angel eyes или да сменя фара, това не е ли едно и също нещо?! Т.е. не е ли самия фар с лупите angel eye?! :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 05 Ное 2010, 0:02

значи до колкото разбирам ти искаш да сложиш фарове от фейслифта,а колегата по горе ти казва че можеш да си сложиш само рингове на твойте си фарове :yes:
DIESEL POWER
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 05 Ное 2010, 10:20

dmxl написа:значи до колкото разбирам ти искаш да сложиш фарове от фейслифта,а колегата по горе ти казва че можеш да си сложиш само рингове на твойте си фарове :yes:

Точно това искам :) :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36-Power » 05 Ное 2010, 23:40

Кое от двете искаш колега. Само напълнихме темата. Поне кажи конкретно какво искаш да направиш, за да ти се отговори коректно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 06 Ное 2010, 12:07

E36-Power написа:Кое от двете искаш колега. Само напълнихме темата. Поне кажи конкретно какво искаш да направиш, за да ти се отговори коректно.

Мисля, че съм цитирал даже поста на колегата, какво искам, но някой трябва да прочете... 8)
Искам да сложа фаровете от фейса, но не знам дали ще може да се запази фабричния ксенон при тази подмяна на фаровете!?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36-Power » 06 Ное 2010, 16:27

Да колега видях , че си го цитирал , но там са упоменати и двете и заради това не ми стана ясно.
Можеш да сложиш фаровете след фейслифт и да си запазиш ксенон-а , но трябва да търсиш фарове фейслифт , които са били със ксенон. На еднаква крушка са D2S. Иначе има фейслифт фарове, които са от първите и са без ксенон, и на Н7 цокъл.
Ще ти се наложи обаче ако сложиш фейс фарове да подмениш буксите само на мигача и на фасонката за "Ейнджъла" , че те не са еднакви с тези на преди фейс. Надявам се да съм бил полезен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 07 Ное 2010, 14:03

E36-Power написа:Да колега видях , че си го цитирал , но там са упоменати и двете и заради това не ми стана ясно.
Можеш да сложиш фаровете след фейслифт и да си запазиш ксенон-а , но трябва да търсиш фарове фейслифт , които са били със ксенон. На еднаква крушка са D2S. Иначе има фейслифт фарове, които са от първите и са без ксенон, и на Н7 цокъл.
Ще ти се наложи обаче ако сложиш фейс фарове да подмениш буксите само на мигача и на фасонката за "Ейнджъла" , че те не са еднакви с тези на преди фейс. Надявам се да съм бил полезен.

Много благодаря колега :) :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530DA '99

Мнение от Ivailo28 » 13 Ное 2010, 9:04

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/97-00-BM ... ccessories
Такива ти трябват, стига да те устройва цената. Другите от по 150$ не стват за фабричен ксенон.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 14 Ное 2010, 12:57

Ivailo28 написа:http://cgi.ebay.com/ebaymotors/97-00-BMW-E39-CCFL-ANGEL-HEADLIGHT-XENON-HID-AUTO-LEVEL-_W0QQcmdZViewItemQQfitsZMakeQ3aBMWQQhashZitem230b3116c2QQitemZ150511621826QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
Такива ти трябват, стига да те устройва цената. Другите от по 150$ не стват за фабричен ксенон.

Мерси колега :) А някъде по българския пазар няма ли такива и по какво мога да разбера дали тези фарове са точно такив каквито ми трябват, за да станат на фабричния ксенон, освен по крушката?! :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36-Power » 14 Ное 2010, 22:11

Фаровете, които е показал колегата са "реплика" на Hella и са някакво китайско производство. От личен опит знам че не става нищо от тях особено ако им сложиш ксенон. Аз имах такива с цокъл Н7 и бях с ксенон, но за по малко от половин година ми пожълтяха стъклата. Взех си Hella фейслифт със заводски ксенон и нещата заспаха. Колега според мен това е най-истинската работа. По-добре е ако ги намериш без ксенона и да си прехвърлиш твоя на новите фарове, само трябва да са с цокъл D2S.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 15 Ное 2010, 11:07

Добре, тогава ще търся фейслифтови без ксенон с този цокъл D2S :) Благодаря Ви :yes:
Изображение

Назад към E39