Въпрос за парктроника

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Въпрос за парктроника

Мнение от obi_fix » 04 Ное 2010, 9:46

взех си пактроник но датчика не равен като този
Изображение
а има нещо като козирка
Изображение
от тук следват 2 въпроса
как е оригиналния на бмв като първия или като 2рия?
и как ще е по-правилно да го сложа с козирката долу или да е горе ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Re: Въпрос за парктроника

Мнение от AGD » 04 Ное 2010, 10:01

Тук не си личат много размерите, но оригиналният е около 2 пъти по-дълъг от този на твоята схема, не знам дали ще е проблем за закрепването.
Изображение
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 04 Ное 2010, 10:29

моят е 2рия. първия го давам просто за пример нз колко е дълъг.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 04 Ное 2010, 10:31

аз си сложих лятото точно такъв парктроник ( със оригинално боядисани сиви датчици обаче от тук http://www.hid.bg/Navi-Bulgaria-Parktro ... nalizaciia )... всичко си пасва, отзад на датчика има стрелка, или май беше "UP" която показва посока - НАГОРЕ. Слагаш го да сочи стрелката нагоре!!! като разпробиеш със свредлото от комплекта- на бавни обороти после лекичко зачистваш със остро ножче заосенъците от пробиването и със квадратна пиличка трябва да направиш лекички изпилвания, по около милиметър и половина за да може да законтрят гумените уплатнения и да пасне датчика много добре... ето долу горе как го изпилих аз... УСПЕХ не е трудно и става почти като оригинален, на местото на оригиналните датчици

Изображение

Забравих да ти кажа, че бронята трябва да се свали заради полагането на кабелите от датчиците, също и пластмасовата кора във багажника, след като я свалиш точно в средата има отвор заготовка със силиконова тапичка, от където прекарваш кабелите и после прихващаш със миши опашки... модула съм го монтирал точно поб бушоните- багажник, сиренката съм я лепнал за ламарината под стъклото в багажника, и съм взел + от лампата за осветяване на задна...
Последна промяна LUCIFER'S на 04 Ное 2010, 10:54, променена общо 2 пъти
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 04 Ное 2010, 10:36

Тази скосената част на оригиналния е към номера, а не долу или горе, но ти трябва да спазиш инструкциите за монтаж на производителя на този парктроник

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 04 Ное 2010, 11:16

колега моя е същия но не съм видял че има стрелки на датчиците кое е горе и кое долу..... лошото е че силно се съмнявам да успея да се справя с монтажа
( може ли снимка да видя как седи на колата ти ? )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 04 Ное 2010, 11:20

obi_fix написа:колега моя е същия но не съм видял че има стрелки на датчиците кое е горе и кое долу..... лошото е че силно се съмнявам да успея да се справя с монтажа
( може ли снимка да видя как седи на колата ти ? )

от задната страна на датчика където е кабела трябва да има стрелка или UP... за снимка нямам време, че имам друга работа.... но ще направя при първа възможност, ако можеш го върни този и си вземи оригинално със сиво боядисани датчици

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 04 Ное 2010, 11:48

сори за офф-а баце Мечка,ама що загрозяваш колата с тва китайче,парктроници оригинални има вече бол и на почти същите пари колкото този предполагам,ако още не си го купил,помисли над идеята,толко труд хвърли по тая кола,а сега ще и лепнеш това :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 04 Ное 2010, 12:32

meha написа:сори за офф-а баце Мечка,ама що загрозяваш колата с тва китайче,парктроници оригинални има вече бол и на почти същите пари колкото този предполагам,ако още не си го купил,помисли над идеята,толко труд хвърли по тая кола,а сега ще и лепнеш това :mhihi:

така приказваш защото не си виждал монтиран такъв парктроник.... елементарен монтаж спрямо оригиналния за който си трябват и оригинални лайсни!!!, повече живот от оригиналния, на 1/3 от цената на оригиналния 2 ръка ;) и не ти трябва копче и програмиране на колата, после вкл от копчето за да работи при маневра ( Пресли така си изпука колата отзад, защото не го беше вкл от копчето ;) ), а се вкл сам съм превключване на задна...
простичко казано за смешни пари и малко сръчност получавате много полезна екстра.... и аз като нямах парктроник си изпуках колата на задна супер балъшки... Илко знае :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 04 Ное 2010, 16:27

той го каза...

аз още нямам представа как седи но за мен с какъвто и да е пактроник все е грозно просто бронята ми е с дупки и съм принуден да го сложа иначе нямам нужда от него все ми грози какъвто и да е.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 05 Ное 2010, 19:01

някой дали ще може да ми помогне с монтажа на пактроника ( който има опит вече ) ако трябва ще почерпя колкото трябва ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 05 Ное 2010, 21:02

Аз имам оригинален апрктроник , но не ми работи ...? Имате ли идея от какво може да е ...? Разкачени кабели ...?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 tds 98'

Мнение от mitkofriz » 06 Ное 2010, 8:47

Аз съм ги сложил моите с ,,козирките,, от горе понеже и аз не видях някакви стрелки за посока, само че си мисля че трябва да са от долу да се замърсяват по малко при дъжд когато се вдига мръсотия и кал.Това е лично мнение, иначе си работят точно проверено е с ролетка.Ако някой знае наистина дали има значение се надявам да каже. Между другото да използвам темата да питам.Къде се монтират предните датчици? Останах изненадан :shock: , като свалих лайстните няма място като на задната броня и сега ми стоят двата датчика за отпред.
(oOO \ (||||)(||||) / OOo)
Изображение

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 06 Ное 2010, 11:08

LUCIFER'S написа:аз си сложих лятото точно такъв парктроник ( със оригинално боядисани сиви датчици обаче от тук http://www.hid.bg/Navi-Bulgaria-Parktro ... nalizaciia )... всичко си пасва, отзад на датчика има стрелка, или май беше "UP" която показва посока - НАГОРЕ. Слагаш го да сочи стрелката нагоре!!! като разпробиеш със свредлото от комплекта- на бавни обороти после лекичко зачистваш със остро ножче заосенъците от пробиването и със квадратна пиличка трябва да направиш лекички изпилвания, по около милиметър и половина за да може да законтрят гумените уплатнения и да пасне датчика много добре... ето долу горе как го изпилих аз... УСПЕХ не е трудно и става почти като оригинален, на местото на оригиналните датчици

Изображение

Забравих да ти кажа, че бронята трябва да се свали заради полагането на кабелите от датчиците, също и пластмасовата кора във багажника, след като я свалиш точно в средата има отвор заготовка със силиконова тапичка, от където прекарваш кабелите и после прихващаш със миши опашки... модула съм го монтирал точно поб бушоните- багажник, сиренката съм я лепнал за ламарината под стъклото в багажника, и съм взел + от лампата за осветяване на задна...

А ако искаме да сложим отпред и отзад ,трябва 2 парктроника ли да се сложат?
Щото гледам със звукова сигнализация има само с 4 датчика, а тия с 8 са с някакви цигански дисплеи и варианта е да не се слага дисплея?

Потребител
Аватар
Кара: Е39 523i Touring

Мнение от ERNEST » 06 Ное 2010, 17:52

няма да може да не сложиш дисплея защото пищялката мисля че е на него, можеш да го мушнеш в дупката до волана в ляво, така няма да се вижда. И ако искаш парктроник и отпред не е необходимо да са 2 различни, има комплекти с по 8 датчика и съвместими с теглич. на Valeo това струва около 300лв, китайчета ще намериш и по-евтино. качеството ще си прецениш сам
Във Форума на ФОРД има 2 теми - ПРОБЛЕМИ и ПРОДАВА!!!

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи
Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо
При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Следваща

Назад към E39