Разход бензин
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Re: Разход бензин
kronos написа:Градско (Варна) едва стига 10л 2.5и 218к.с
забележка: във Варна няма как да се кара бързо защото няма нито една свястна улица.

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Този разход е нормален само ако се кара на адски къси разтояния в студено време. За съжаление нямам е60 и не съм имал допир до такова, но имайки в предвид че това е нов модел кола с по напреднали технологий този разход ми се вижда много висок. Аз го виждам мах до 15 разход! Ако беше е34 м50б25 без ванос да кажеш да е напрмално, но двете коли нямат нищо общо. Търси проблема.
павката написа:kronos написа:Градско (Варна) едва стига 10л 2.5и 218к.с
забележка: във Варна няма как да се кара бързо защото няма нито една свястна улица.
,айде още един дизелкилър

едва стига 10 л... ама сигурно на 80 км пробег

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Дано някой колега със същия двигател да се включи в темата и да потвърди. Този разход е с нормално каране, до 3-4к оборота и без много задръствания. Имал съм случаи да ми качва до 11.5, но със постоянно включен климатик. Последно като ходих в турция, средния разход за цялото пътуване беше 6.6л със средна скорост 92км. На М. Търново напълних до горе и в Кушадасъ имах за още 90км гориво. Може и колата ми да е нещо развалена 

Последна промяна kronos на 04 Ное 2010, 11:18, променена общо 1 път
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
kronos написа:Дано някой колега със същия двигател да се включи в темата и да потвърди. Този разход е с нормално каране, до 3-4к оборота и без много задръствания. Имал съм случаи да ми качва до 11.5, но със постоянно включен климатик.
С Е90 ли го постигаш този разход или Е60?
Има разлика в килограмите, а като нищо и в предавателните числа.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
- Jor0_E30
- Потребител
-
- Кара: На МаГиЯ
- Мечтае да кара: ..
Колеги нямам личен опит с разхода на е60 , но мой приятел с F01 3.0d ,което не тежи малко дава разход 7 на 100 по борд с доста ръчкане във Варна ! .....
К'фи са тия дизеляци с по 15 разход 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
Jor0_E30 написа:Колеги нямам личен опит с разхода на е60 , но мой приятел с F01 3.0d ,което не тежи малко дава разход 7 на 100 по борд с доста ръчкане във Варна ! .....К'фи са тия дизеляци с по 15 разход
това е сигурно защото това Ф01 има опцията за въздушната възглавница и ядрения ускорител, двигателя се ползва основно да върти алтернатора и климатика... 7 литра градско с ръчкане кола над 2 тона

- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
Jor0_E30 написа:Колеги нямам личен опит с разхода на е60 , но мой приятел с F01 3.0d ,което не тежи малко дава разход 7 на 100 по борд с доста ръчкане във Варна ! .....К'фи са тия дизеляци с по 15 разход
Принципно правя максимални усилия да се въздържам от безсмислени коментари по форума, ама тук не успях..

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Абе и моята някъде 11-12 дава в града, не мога да разбера защо го храните колегата 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
Cinder написа:Абе и моята някъде 11-12 дава в града, не мога да разбера защо го храните колегата
карай пълен-пълен само на градско в София със задръстванията и после сподели пак дали е 11-12

нещо нета ми се ебава в момента, но можеш да видиш на www.spritmonitor.de какъв е реалния разход на твоята кола.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Cinder написа:Май трябваше да сложа тагс за иронията
а, ясно

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
на мен извън градско ми е 7-8 с нормално 130-140-150 (зависи от наклона) хахах
градско... направо ме съсипва(под 11 не пада), говоря за разход на бензин на газ съм с 2-3л отгоре
градско... направо ме съсипва(под 11 не пада), говоря за разход на бензин на газ съм с 2-3л отгоре
нищо не разбирате вие...
един мой приятел-пенсионер с E60 M5 (кара кротко човека) му дава 5.9 градско (в ню йорк - прави кръгчета около таймс скуеър в час пик)
а сега сериозно:
най-нисък възможен разход на извънградско при най-мазното инертно каране без трафик с плавна газ и почти никакви спирачки 6.1 л/100 за пробег от 230 км (100 км магистрала и 130 км първокласен път). средна скорост на бордовия 87.9 кмч.
това си беше просто експеримент. за никъде не бързах и целта ми беше да постигна най-ниския възможен разход. сам и без никакъв багаж. температура на въздуха около 20 градуса (и това има значение).
градското варира от 11 до 15 (много променливи има).
става дума за 525d.
при бензина всичко е с литър отгоре (имам предвид 6 цилиндровите по-скромни двигатели).
всичко друго, което се пише създава усмивки и добро настроение
забравих да уточня, че M5-цата дава 5.9 галона (=22.3 литра)

един мой приятел-пенсионер с E60 M5 (кара кротко човека) му дава 5.9 градско (в ню йорк - прави кръгчета около таймс скуеър в час пик)

а сега сериозно:
най-нисък възможен разход на извънградско при най-мазното инертно каране без трафик с плавна газ и почти никакви спирачки 6.1 л/100 за пробег от 230 км (100 км магистрала и 130 км първокласен път). средна скорост на бордовия 87.9 кмч.
това си беше просто експеримент. за никъде не бързах и целта ми беше да постигна най-ниския възможен разход. сам и без никакъв багаж. температура на въздуха около 20 градуса (и това има значение).
градското варира от 11 до 15 (много променливи има).
става дума за 525d.
при бензина всичко е с литър отгоре (имам предвид 6 цилиндровите по-скромни двигатели).
всичко друго, което се пише създава усмивки и добро настроение

забравих да уточня, че M5-цата дава 5.9 галона (=22.3 литра)

73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5