Въпрос към каращите Е39 520i с ръчна скоростна кутия.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
i4koo написа:Има има колега,провериdian_car написа:При условие че е ръчна кутия нямат значение наклони, гориво и т.н.
ами на 120 съм със 2900-3000об/мин
Естествено, че няма никакво значение! При нормално неизносен съединител връзката от коляновия вал до гумите е твърда.
Нормално е като се засичат такива работи да се правят с подходящите гуми.
При положение, че гледаме показанията на скоростомера и това няма никакво значение, може и със свалени гуми да пробваш.

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
- ham
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-E60
- Мечтае да кара: Simson
- Детайли за колата: син металик,всички екстри без кожа
- Jordandim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-39 520i
- Мечтае да кара: M5-E39
Hasansco,колега виждат ми се малко тези обороти,да не си автомат?
Мойта ръчка на 120км/ч е около 3400 об,на 160км/ч е на 4500 об.
Мойта ръчка на 120км/ч е около 3400 об,на 160км/ч е на 4500 об.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
при условие че говорим за предавателни числа нямат никакво значение гориво ,наклон ,размер на гумите .. по интересното е че при някои е около 3к ,при други около 3.5к ... 500 оборота на 5та са доста голяма разлика слухово и като разход ,на какво ли се дължи
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
i4koo написа:Колега от много неща зависи ,наклон ,товаряемост,вид гориво
Зависи само от размера на гумите и предавателните числа, от нищо друго

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Re: Въпрос към каращите Е39 520i с ръчна скоростна кутия.
Здревейте колеги:), на скоро попаднах на тазе тема и ми стана интересно. Чудех се дали само аз съм се чудел дали оборотите и скоростта ми спрямо тях са нормални , но явно няма аз да откривам топлата вода
Това което е питал колегата определено ме вълнува, бихте ли сподели опит.
Аз примерно (е46 320и M52B20TU,ръчна) на магистрала съм засичал че при 130 съм на 3800 оборота (виждат ми се малко множко ). Гледам колега с подобен двигател е писал че на 140 е на 3500. Не е като да няма разлика
Бихте ли сподели опит и данни за сравнение
Попаднах на този сайт: http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.html, до колкото знам на нашите скоростни кутии предавателното число за 5-та предавка е 1.00.

Alexi написа:при условие че говорим за предавателни числа нямат никакво значение гориво ,наклон ,размер на гумите .. по интересното е че при някои е около 3к ,при други около 3.5к ... 500 оборота на 5та са доста голяма разлика слухово и като разход ,на какво ли се дължи
Това което е питал колегата определено ме вълнува, бихте ли сподели опит.
Аз примерно (е46 320и M52B20TU,ръчна) на магистрала съм засичал че при 130 съм на 3800 оборота (виждат ми се малко множко ). Гледам колега с подобен двигател е писал че на 140 е на 3500. Не е като да няма разлика

Бихте ли сподели опит и данни за сравнение

Попаднах на този сайт: http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.html, до колкото знам на нашите скоростни кутии предавателното число за 5-та предавка е 1.00.
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
Re:
b2 написа:i4koo написа:Има има колега,провериdian_car написа:При условие че е ръчна кутия нямат значение наклони, гориво и т.н.
ами на 120 съм със 2900-3000об/мин
Естествено, че няма никакво значение! При нормално неизносен съединител връзката от коляновия вал до гумите е твърда.Нормално е като се засичат такива работи да се правят с подходящите гуми.
При положение, че гледаме показанията на скоростомера и това няма никакво значение, може и със свалени гуми да пробваш.

Много правилно го е казал колегата. При различен размер гуми ще има разлика само в реалната скорост, но не и в тази която показва скоростомера. Всичко зависи само от предавателните числа на скоростната кутия и диференцияла.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Извинявам се на колегата, че му ползвам темата, но става въпрос за скоростомера.
Та въпроса ми е, защо показанията на скоростомера и показанията на 2 модела GPS-и, се различава точно
с 10км/ч? Гумите са 205/55 16-ки. Аутото е е39 520.
Та въпроса ми е, защо показанията на скоростомера и показанията на 2 модела GPS-и, се различава точно
с 10км/ч? Гумите са 205/55 16-ки. Аутото е е39 520.
Не искам много, искам всичко!
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Първо този размер гуми не е за е39. Правилният размер е 225/55/16. Като се добави и заложената грешка в километража, мисля че 10 км/ч си идва в нормата.
влезте в саита на мединамед има калколатор за гумите (http://www.medina-med.com/calculator.php)
при по малък размер на гумите отчетената скорост е по голяма,по-вече е и отчетеното разтояние от реалното, и обратното,скороста и оборотите на колата зависят от диференциала и състоянието на съединителя,
при по малък размер на гумите отчетената скорост е по голяма,по-вече е и отчетеното разтояние от реалното, и обратното,скороста и оборотите на колата зависят от диференциала и състоянието на съединителя,
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Колеги съгласен съм че гумите имат значение, аз съм 205/55/16 и 195/65/15, засичал съм и с GPS , все толкова си е колкото е на скоростомера. Съединителя също е нов. Май остава варианта да е сменяно по колата нещо от преди да я купя...
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3