Въпрос за дебитомер и масло

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за дебитомер и масло

Мнение от tedoto » 02 Ное 2010, 4:45

Здравейте колеги. Обикновенно се ровя за някой полезен съвет относно тази изключителна и уважавана от мен машина е34. Но както има един лаф "човек издържа, техника - не! " . Интересуват ме 2 неща: тъй като, от няколко дни започна да ми прекъсва много често и то предимно като загрее, я закарах на диагностика и излезе дебитомер проблема. Почистиха го малко, след което размърдаха клапата вътре, но ми казаха че това е временно решение. Е аз си представях временно от сорта на поне 1,2 дни , уви след 2-рия километър всичко се върна по старо му. Също така ми дадаха инфо, че 2-ра ръка дебитомер струва около 100 - 120 лв, но ако реша да си купувам трябва да гледам да не е омаслен. Колко вървят реално, защото на този майстор вяра нямам а и е хубаво да знам чисто нов колко струва :) От друга страна oilservice вече се появи на таблото, предоставиха ми оферта за масло от Bosch с някакви отстъпки, нещо от сорта на 10 %. Много разчитам на вашите съвети и знам, че тук винаги в повечето случей са най-правилните решения. Мерси предварително! Поздрави :) :) :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Re: Въпрос за дебитомер и масло

Мнение от White 1913 Power » 02 Ное 2010, 15:24

Първо тествай друг от колега и после купувай.Преди време на диагностика ми излизаше дебитомер,но проблема беше стъпков мотор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Ное 2010, 16:14

След като дебитомера има клапа аз залагам на М20 мотор.
От което следват няколко неща
1. Износени писти при празен ход
2. крива клапа
3. омекнала пружина на клапата
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tedoto » 03 Ное 2010, 20:03

_65536_kb_sec_ написа:След като дебитомера има клапа аз залагам на М20 мотор.
2. крива клапа

Майстора ми каза точно за тези писти които са на дебитомера ... Обиколих днес сигурно 10 морги във Варна и в нито една нямаха. Чисто нов ми се струва, че на този етап ще стъпи много сякаш .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Ное 2010, 20:33

tedoto написа:
_65536_kb_sec_ написа:След като дебитомера има клапа аз залагам на М20 мотор.
2. крива клапа

Майстора ми каза точно за тези писти които са на дебитомера ... Обиколих днес сигурно 10 морги във Варна и в нито една нямаха. Чисто нов ми се струва, че на този етап ще стъпи много сякаш .

Има и варианта ако не си вързан в ръцете ( не друго ами си е пипкава работа), да се хване и четеца да се премести с 0.5-1мм към остта и да е на останалата читава повърхност.
Ама само го казвам като инфо защото си е МНОГО пипкава работа
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tedoto » 05 Ное 2010, 2:28

И днес след много обикаляне за дебитомер, отново греда! Не мога да намеря из моргите точно за моята кола. Май ще се пуска обява, някой добросъвестен колега от Варна ако има да му го купувам, че не може да се кара така. :dunno: :help:

Потребител
Аватар

Мнение от vesko_84 » 28 Дек 2010, 20:45

tedoto написа:Здравейте колеги. Обикновенно се ровя за някой полезен съвет относно тази изключителна и уважавана от мен машина е34. Но както има един лаф "човек издържа, техника - не! " . Интересуват ме 2 неща: тъй като, от няколко дни започна да ми прекъсва много често и то предимно като загрее, я закарах на диагностика и излезе дебитомер проблема. Почистиха го малко, след което размърдаха клапата вътре, но ми казаха че това е временно решение. Е аз си представях временно от сорта на поне 1,2 дни , уви след 2-рия километър всичко се върна по старо му. Също така ми дадаха инфо, че 2-ра ръка дебитомер струва около 100 - 120 лв, но ако реша да си купувам трябва да гледам да не е омаслен. Колко вървят реално, защото на този майстор вяра нямам а и е хубаво да знам чисто нов колко струва :) От друга страна oilservice вече се появи на таблото, предоставиха ми оферта за масло от Bosch с някакви отстъпки, нещо от сорта на 10 %. Много разчитам на вашите съвети и знам, че тук винаги в повечето случей са най-правилните решения. Мерси предварително! Поздрави :) :) :driving:

Дебитомер можеш да намериш и на 80 лв.,но трябва да е сащия сериен номер,като стария,иначе няма да работи,а за цената добре е!

Назад към E34