Колеги препоръчайте марка въздушен филтър за 325ТД?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: Колеги препоръчайте марка въздушен филтър за 325ТД?
Ооо не не,значи засължително си слагам хартиен панел и това е.Не искам трактора да стане комбайн!
Ще си взема на Ман или на хнгст.пък ако трябва след 5000км пак ще го сменя!

Ще си взема на Ман или на хнгст.пък ако трябва след 5000км пак ще го сменя!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Децибели аз не съм мерил, но разлика в шума не забелязвам, камо ли в пъти. Освен това ми се струва, че при дизела има по-голям ефект от тоя филтър, сравнено с бензиновия, където по-скоро клони към нула.
- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
Ефектът на K&N върху TDS като бързина и действие също клони към нула, сравнено с хартиен филтър Bosch на около 10000 км, който изглежда като нов. Може би има малко по-добро развъртане при високите обороти за K&N, но това води често и до неволно придърпване. При бензиновите двигатели филтърната кутия е външна и няма да има сериозна разлика във звука. Не така е при TDS-а, където филтърът е пряко над главата на двигателя.
Хартията поема и абсорбира всички звуци отвътре и двигателят се усеща по-тих спрямо спортния филтър, който пуска шумовете отвътре да кънтят по въздухозаборниците. Ако мога да направя сравнение в звука при TDS-а със и без спортен филтър, мога да кажа, че се променя така, все едно караш с отворен капак.
Нека всеки, който има спортен филтър на TDS, но си е запазил и стария хартиен филтър, да тества.
Наистина ще се изненадата така, както се изненадах аз, когато правих профилактиката на K&N-а.
Хартията поема и абсорбира всички звуци отвътре и двигателят се усеща по-тих спрямо спортния филтър, който пуска шумовете отвътре да кънтят по въздухозаборниците. Ако мога да направя сравнение в звука при TDS-а със и без спортен филтър, мога да кажа, че се променя така, все едно караш с отворен капак.
Нека всеки, който има спортен филтър на TDS, но си е запазил и стария хартиен филтър, да тества.
Наистина ще се изненадата така, както се изненадах аз, когато правих профилактиката на K&N-а.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
значи на малката печка може и да няма разлика, ама на голямата има огромна разлика, правил съм всякакъв тип експерименти с моята и разликата между спортен и кой да е хартиен е голяма, общо взето нещата се нареждат така :
Филтрон/Фам/Алко< стар хартиен качествен филтър Хенгст/Ман<нов хартиен качествен<въобще без филтър (само за тест де)< К&N-че
просто през ей такава дупчица (номер 7 от приложената схема) снабдява ей тоя филтър (номер 4)... което си е буквално смешно и ако филтъра ти има пропускливост клоняща към нула .... а за К&N филтрите всички знаем че съпротивлението клони към 0, така че определено цялостният ефект е доста впечатляващ.
P.S. http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=13&fg=20 това е схемата с 3 часа закъснение
Филтрон/Фам/Алко< стар хартиен качествен филтър Хенгст/Ман<нов хартиен качествен<въобще без филтър (само за тест де)< К&N-че
просто през ей такава дупчица (номер 7 от приложената схема) снабдява ей тоя филтър (номер 4)... което си е буквално смешно и ако филтъра ти има пропускливост клоняща към нула .... а за К&N филтрите всички знаем че съпротивлението клони към 0, така че определено цялостният ефект е доста впечатляващ.
P.S. http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=13&fg=20 това е схемата с 3 часа закъснение
Последна промяна Coulthard на 03 Ное 2010, 18:00, променена общо 1 път
- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
Колега, а като звук може ли да направиш сравнение м/у всички тези филтри?
Също така, когато сравнявате филтрите, изпускате цената на комплектите за почистване, която е съпоставима с тази на добър въздушен филтър. До сега веднъж съм ревизирал моя филтър и имам за още един път, след това нов комплект. Това е на малката печка M41 с по-малкия филтър, a M51 е с 50% по-голям. Колко ревизии правите с един комплект за почистване?
Също така, когато сравнявате филтрите, изпускате цената на комплектите за почистване, която е съпоставима с тази на добър въздушен филтър. До сега веднъж съм ревизирал моя филтър и имам за още един път, след това нов комплект. Това е на малката печка M41 с по-малкия филтър, a M51 е с 50% по-голям. Колко ревизии правите с един комплект за почистване?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
мхм
и Калиакра вместо моторно масло.... че ние наказаните с тия 7л.

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Ххахахаха,налли.
Значи аз си взех на СЦТ немски филтър.Сипах ми 6,5 литра БМВ масло 10в40 от Мкар и двигателя замърка като котенце!
Не се чува как бачка. 
Значи аз си взех на СЦТ немски филтър.Сипах ми 6,5 литра БМВ масло 10в40 от Мкар и двигателя замърка като котенце!

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2