м52б20 7л. антифриз ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
м52б20 7л. антифриз ?
Преди всичко искам да отбележа,че съм прочел 2пъти и 5те страници съдържащи думичката антифриз в заглавието на темите.Та...
Днес колеги реших покрай належащата ми смяна на масло,да сменя и антифриза,който не беше сменян от 2год.,а и имах някакви опасения,че може случайно да е син вместо червен(с алуминиев блок съм).Мотора ми е м52б20 96г. с климатик...Та захванах се аз със смяната,точно както е описал колега Методи в темата си.Източих 1во този от радиатора,оставайки леко учуден поради факта,че изтекоха не повече от 4л макс.Както и да е,викам си явно литрите в блока са повече от 1-2 както бяха писали разни колеги.Отворих пробката на блока и от там наистина бликна доста антифриз(някъде около 3литра),но въпреки всичко не достатъчно,за да ги докарам литрите до 10/10.5
Държа да отбелажа,че съм изчакал да се изтече цялата течност и също така достатъчно дълго време си играх да духам и да помпам маркуча.След усилена мъка,колата успя да побере,точно 7л.,като даже в момента след като я покарах,установих че е качила с 2 пръста над чертата.Смятам,че съм я обезвъздушил изцяло и повече няма накъде.Та въпроса ми е,макар винаги да остава около 1л. в системата,който не може да се източи,къде се губят останалите литри до 10+.
Ако има колега с 20ка или нагоре и е правил сам процедурата,нека сподели,колко му е събрала точно колата.Благодаря 
Днес колеги реших покрай належащата ми смяна на масло,да сменя и антифриза,който не беше сменян от 2год.,а и имах някакви опасения,че може случайно да е син вместо червен(с алуминиев блок съм).Мотора ми е м52б20 96г. с климатик...Та захванах се аз със смяната,точно както е описал колега Методи в темата си.Източих 1во този от радиатора,оставайки леко учуден поради факта,че изтекоха не повече от 4л макс.Както и да е,викам си явно литрите в блока са повече от 1-2 както бяха писали разни колеги.Отворих пробката на блока и от там наистина бликна доста антифриз(някъде около 3литра),но въпреки всичко не достатъчно,за да ги докарам литрите до 10/10.5
Държа да отбелажа,че съм изчакал да се изтече цялата течност и също така достатъчно дълго време си играх да духам и да помпам маркуча.След усилена мъка,колата успя да побере,точно 7л.,като даже в момента след като я покарах,установих че е качила с 2 пръста над чертата.Смятам,че съм я обезвъздушил изцяло и повече няма накъде.Та въпроса ми е,макар винаги да остава около 1л. в системата,който не може да се източи,къде се губят останалите литри до 10+.

- todor kerin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С 45-ти номер
Re: м52б20 7л. антифриз ?
Преди месец,сменях антифриз.На напълно източена система налях около 7.5л течност и си дойде на нивото,колата я обезвъздуших хубаво.След това на 3-4 пъти събра и останалите 3 литра,при доливане сутрин.При теб проблема е може би,че не си я покарал още на отворен термостат хубаво,та да завърти хубаво течността.
- Nikouay
- Потребител
-
- Кара: Е36 kupe
- Мечтае да кара: E63
момчета , да не отварям друга тема може ли да ми кажете къде горе долу се намира пробката на блока. С М50Б20 съм , най вероятно няма разлика с м52.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
под изпускателния колектор, под 5-6-ти цилиндър
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
а аз ако може да попитам, каква е тая хава с тия червени и сини антифризи за алуминиеви блокове. В БМВ се продава един антифриз - антифриз за БМВ
и мисля, че е син, ако да не е зелен. Ама тва с цветовете не виждам какво показва просто.

BiTurbo написа:а аз ако може да попитам, каква е тая хава с тия червени и сини антифризи за алуминиеви блокове. В БМВ се продава един антифриз - антифриз за БМВи мисля, че е син, ако да не е зелен. Ама тва с цветовете не виждам какво показва просто.
Тъкмо и аз щях да попитам същото нещо!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Ами син е за чугунени блокове , а червения за алуминиеви , има и други цветове за тея по-новите кочини и по-старите , но сега ще ви излъжа ! Системата на м52б20 е 10.5 литра , ама никога неможеш да го източиш целия , аз като свалях двигаеля и махнах радиатора всичко си изтече нали и после като обърнахме двигателя му изтекоха още водите ....Сипваш антифриз и вода , обезвъздушаваш и тетака , кво му береш страх толко немога да разбера
I'm slowly drifting

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
е кво ся на мен като са ми няляли от БМВ син за М52-то кво прайм ?
Какви са разликите в двата интифриза и какво ще стане ако не се спазят тия цветове? (лично мое мнение - НИЩО
)
Какви са разликите в двата интифриза и какво ще стане ако не се спазят тия цветове? (лично мое мнение - НИЩО

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Ами химикали братле ... Нали знаеш примерно чугунения блок е един здрав стомах , а алуминиевия е болен стомах с язва за който да те слуша трябва да полагаш по-специални грижи , тоест не си купуваш люти чушки ами такива от соя 

I'm slowly drifting

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
мхмм мда, ти направо ми разби представите с тия чушки, то стана малко като "коя симсонка върви повече, синята или зелената"

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
Послушах те и специялно разходих колата тези дни,обаче уви не се получи същия ефект като при теб.колата побра още едва има няма 200мл. антифриз и това е.todor kerin написа:Преди месец,сменях антифриз.На напълно източена система налях около 7.5л течност и си дойде на нивото,колата я обезвъздуших хубаво.След това на 3-4 пъти събра и останалите 3 литра,при доливане сутрин.При теб проблема е може би,че не си я покарал още на отворен термостат хубаво,та да завърти хубаво течността.
DirtySouth написа:Системата на м52б20 е 10.5 литра , ама никога неможеш да го източиш целия , аз като свалях двигаеля и махнах радиатора всичко си изтече нали и после като обърнахме двигателя му изтекоха още водите ....Сипваш антифриз и вода , обезвъздушаваш и тетака , кво му береш страх толко немога да разбера
Колега знам,че не мога да го източа целия.По темите които изчетох пишеше,че остава около 1л. в системата.Но при мен след смяната излиза,че остават цели 3-4 литра,та и затова ми беше питането.Също така четох,че в радиатора е основното количество антифриз,а то излиза обратното.Аз от радиатора изкарах макс 4л.,като съм сигурен че не остана нищо(2ч. духане

пп. BiTurbo,1200 мнения и още не си се научил да използваш търсачката,преди да задаваш "n" пъти дъвкани неща

Не се плаши явно не си духал качествено изчочи малко от течноста и я сложи в фризера ако не замръзне си свиркаи и проверяваи от време на време дали трябва да се долее. Другото което ми идва на ум е да не си обезвъздушил хубаво те тоест попоглеждаи таблото да не почнеш да грееш. А ако и след това се притесняваш източи малко течност и налеи концентриран антифриз без водица и си караи. Аз лично моита 20 ска никога не съм я засичал колко течност побира и не съм имал проблеми до сега 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
азззз написа:пп. BiTurbo,1200 мнения и още не си се научил да използваш търсачката,преди да задаваш "n" пъти дъвкани неща
то аз ако искаш да знаеш съм от създаването на форума в него, ама тва кво общо имаше с това, че нямам право да питам не разбрах.
Покажи я тая таблица с менията да видя до колко менения какво има право човек да пита, че да не се изложа другия път пак

.... ааа и за антифриза да почетете още, че да сте в час

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Това,че BMW-антифриза е син на цвят,не значи че не е за алуминиеви блокове.В няколко теми го разисквахме.Ако колата не прегрява и има нормално парно,нивото на студено е до където трябва в няколко поредни дни след обезвъздущаването,мисля че проблем всъщност няма.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
15 мнения
• Страница 1 от 1