Счупи се съединителя!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe b20 sold, E85 Z4 Cabrio

Счупи се съединителя!

Мнение от ////Alpine » 01 Ное 2010, 18:17

Колеги кажете каде да я закарам да я погледнат да се види от кво точно е и кво да купувам от софия съм.. Проблема е сутринта паля я и натискам съединител вкарвам първа ама не иска да влиза сякаш има преграда, като не натискам спирачката даже потръгва леко, нито една предавка нагоре не влиза освен със сила, помогнете че май ще последва тема - скорости от каде? Проблема РЕШЕН - по надолу в темата. Надявам се съм бил полезен. Мерси на отзовалите се!
Последна промяна ////Alpine на 10 Ное 2010, 22:19, променена общо 1 път
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Re: Счупи се съединителя!

Мнение от Bimmer_E36 » 01 Ное 2010, 18:41

Най вероятно помпата не натиска добре,щото не виждам как като стои колата може да се прецака съединител ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 01 Ное 2010, 18:46

и аз мисля ,че трябва да провериш помпата често се случва ,когато стане студено и помпата да "сгъне"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 01 Ное 2010, 19:51

И според мен може да е от помпата, пък и е добре да почнеш поред, а не веднага да се хвърляш на смяна на съединител. Първо си погледни спирачната течност за всеки случай, но не вярвам да е толкова малко, че да не усетиш по спирачките.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: турбо комбайн и ......

Мнение от КЕЛЕША » 02 Ное 2010, 0:57

////Alpine написа:Колеги кажете каде да я закарам да я погледнат да се види от кво точно е и кво да купувам от софия съм.. Проблема е сутринта паля я и натискам съединител вкарвам първа ама не иска да влиза сякаш има преграда, като не натискам спирачката даже потръгва леко, нито една предавка нагоре не влиза освен със сила, помогнете че май ще последва тема - скорости от каде?

ходи на маистор 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ////Alpine » 02 Ное 2010, 1:40

майстор каде?
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS + 330ci
Детайли за колата: черни :)

Мнение от tosho_72 » 03 Ное 2010, 8:40

И аз имах същия проблем,влизаха със сила скоростите имах чувство че се огъва лоста,когато се движеше колата беше по добре.Това беше за няколко часа и после всичко се оправи.Не че искам да те успокоя но надали е съединител,не почвай най напред с големия ремонт.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 03 Ное 2010, 9:40

99,5% имаш проблем с един от двата хидроцилиндъра.
:arrow: Проблем със скоростната кутия М41D17
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i e60 530d e61 535d

Мнение от CooL123Es » 03 Ное 2010, 13:29

колегите правилно ти казват виж парово помпата и при мен така стана потана педала и и си мислех е съединитела но се оказа помпата и виж спирачната течнос ако е намаля е помпа успех
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 03 Ное 2010, 15:46

Още един глас за помпата. Ако влизат скоростите на изключен двигател, а не искат на запален - помпа е. Доливаш спирачна течност и я караш на майстор.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318 TDS
Мечтае да кара: BMW 635 Csi

Мнение от BeeMWe » 03 Ное 2010, 19:10

viewtopic.php?f=8&t=224446
Тук можеш да прочетеш подробно проблема и моето решение. Проблема мисля, че ти е абсолютно същия. Хващаш някой познат, дърпате колата до някой сервиз и ти казват. Почти 100% е някой от двата хидроцилиндъра. Единия се намира долу точно под педала на съединителя ако той е изтекъл ще имаш масло под стелката, ако е изтекъл другия хидроцилиндър, който се намира на самия съединител, кората под скоростната кутия ще е олята с масло. Отиваш на майстор и ти оправят проблема. Моя сервиз където го сменях се намира в София на Орион. Взеха ми 97лв. за смяна на хидроцилиндъра + работа.
ПП. Ако някой ти каже, че когато се сменя хидроцилиндър трябва да се сменят двата задължително - не е така. Препоръчително е да се сменят и двата, но ако единия е здрав няма смисъл. Успех колега !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ////Alpine » 03 Ное 2010, 22:09

няма време колеги тия дни ще ви кажа резултати
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS + 330ci
Детайли за колата: черни :)

Мнение от tosho_72 » 03 Ное 2010, 22:51

BeeMWe написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=224446
Тук можеш да прочетеш подробно проблема и моето решение. Проблема мисля, че ти е абсолютно същия. Хващаш някой познат, дърпате колата до някой сервиз и ти казват. Почти 100% е някой от двата хидроцилиндъра. Единия се намира долу точно под педала на съединителя ако той е изтекъл ще имаш масло под стелката, ако е изтекъл другия хидроцилиндър, който се намира на самия съединител, кората под скоростната кутия ще е олята с масло. Отиваш на майстор и ти оправят проблема. Моя сервиз където го сменях се намира в София на Орион. Взеха ми 97лв. за смяна на хидроцилиндъра + работа.
ПП. Ако някой ти каже, че когато се сменя хидроцилиндър трябва да се сменят двата задължително - не е така. Препоръчително е да се сменят и двата, но ако единия е здрав няма смисъл. Успех колега !

Извинявам се колега но проблема въобще не му е същия,не споменава за падане на педала на съединителя,просто не му влизат скоростите(по точно влизат но със сила)Надявам се да каже от какво е защото аз имах същия проблем преди месец.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318 TDS
Мечтае да кара: BMW 635 Csi

Мнение от BeeMWe » 04 Ное 2010, 0:31

tosho_72 написа:
BeeMWe написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=224446

Извинявам се колега но проблема въобще не му е същия,не споменава за падане на педала на съединителя,просто не му влизат скоростите(по точно влизат но със сила)Надявам се да каже от какво е защото аз имах същия проблем преди месец.

Възможно е да не е точно същия - да. Грешката е моя, но е подобно. Възможно е някой от цилиндрите просто да е на път да отпусне, защото и при мен в съвсем в началото не падаше педала, но имах проблем и на втория - третия ден педала тотално увисна. Възможно е и да няма спирачна течност.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е36 320i 97г.

Мнение от Sen7inel » 04 Ное 2010, 13:17

че не е съединител е ясно защото тои не умира еи така изведнъж а и още повече на паркирана кола по скоро е пмпата си мисля аз а може и хидро цилиндар да е и в двата варианта е по добре от съединител

Следваща

Назад към E36