Питане за ABS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 318i '97
Мечтае да кара: BMW

Re: Питане за ABS

Мнение от olymp » 22 Окт 2010, 17:24

В жълто свети АБС-то, защото не е "жизнено важен" модул за шофирането. т.е. даже и с неработещ АБС колата може да се движи без това да застраши шофирането. Просто трябва да се внимава със спирането и да се има предвид, че АБС няма да сработи.
Всичко в червено е опасно за колата (и за пътниците)!
Карам леко, внимателно с повече газ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 25 Окт 2010, 10:27

olymp написа:В жълто свети АБС-то, защото не е "жизнено важен" модул за шофирането. т.е. даже и с неработещ АБС колата може да се движи без това да застраши шофирането. Просто трябва да се внимава със спирането и да се има предвид, че АБС няма да сработи.
Всичко в червено е опасно за колата (и за пътниците)!

Абсолютно съм съгласен с това.В предния си пост представих нещата с шеговит тон повлиян от закачливия дебат за лампата с лейката.

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: BMW

Мнение от bumbara » 26 Окт 2010, 18:02

в краина сметка какво се оказа?
Атанас

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 28 Окт 2010, 9:49

За кое какво се оказа.Мисля че въпроса се изясни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 30 Окт 2010, 0:58

В крайна сметка се изясни ,че Абс явно не работи,вероятно ремонта ще е доста скъп?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325i » 30 Окт 2010, 10:32

Колата я няма за сега :arrow:
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Божил|Божилов » 01 Ное 2010, 22:08

Колеги,имам същият проблем-е36 compact 316ti 1.9 `99...Имам ABS и ASC.При мен е същото,не работи ABS-a,а придруженo с него и ASC.Закачихме колата на елкона и се оказа,че е хидропомпата на ABS-a,която по каталогструваше към 300-350лв.И затова за момента карам без ABS+ASC..
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е36 320i 97г.

Мнение от Sen7inel » 06 Ное 2010, 3:22

Dream_BMW написа:В жълто свети ABS-a може би щото е още по-важен и от лампата с лейката.А АSC-то ако имаш такова също спира да работи ако има проблем с ABS-а и тогава става лошо,особенно ако караш "резачка-бегачка-двувалка-двувратка" и на вън е мокро.

Това АСЦ е страшна простотия направо на моменти ми идва да си изтръгна инсталацията. а нещо се беше случило миналата година и не искаше да се спре и постояно ми отнемаше гаста като настъпя за щастие моята кола има склоност към самопоправка и се оправи вече си се спира и всичко е 6

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 09 Ное 2010, 13:19

Sen7inel написа:
Dream_BMW написа:В жълто свети ABS-a може би щото е още по-важен и от лампата с лейката.А АSC-то ако имаш такова също спира да работи ако има проблем с ABS-а и тогава става лошо,особенно ако караш "резачка-бегачка-двувалка-двувратка" и на вън е мокро.

Това АСЦ е страшна простотия направо на моменти ми идва да си изтръгна инсталацията. а нещо се беше случило миналата година и не искаше да се спре и постояно ми отнемаше гаста като настъпя за щастие моята кола има склоност към самопоправка и се оправи вече си се спира и всичко е 6

Аз заради турбината доста често ми тръгва гъза на втора ако е мокро и добре е че съм с ASC та да я поспре на време преди да отнеса някой калник на някаоя спряна от страни на улицата кола.Иначе като падне снега го изключвам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 09 Дек 2010, 10:56

Колега и при мен е така с въпросната жълта лампа. Давам на контакт светва и след това си изгасва. Паля колата - не свети. Тръгна ли обаче след първото лашване от неравност или ако тръгнеш бързо и светва. АБС-а съответно се сещате, че не ми работи. На диагностика ми бяха казали преди 2 години почти, че заден десен датчик на АБС е за смяна. Проверих в Даскалов(Русе) и ми казаха, че имат и цената е 250 лева. Не съм се интересувал дали наистина това е цената, ама както казаха за жълтата лампа не е проблем, че ми свети вече 2 години. А и мен ме съмнява дали проблема не е в кабелчето към колелото, което отива или пък в самата букса дали не може да е. Все си мисля да замеря съпротивлението на датчика, ама все ме домързява да си призная:).
Карам бавно! Стигам Бързо!

Потребител
Аватар

Мнение от emi63 » 12 Дек 2010, 1:39

моята лампа на абс-а свети от две години, казаха ми в един сервиз че трябва да сменя някакъв датчик струващ 120лв. и понеже това са си много пари аз така си карам, не знам дали е опасно обаче..... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 12 Дек 2010, 15:25

emi63 написа:моята лампа на абс-а свети от две години, казаха ми в един сервиз че трябва да сменя някакъв датчик струващ 120лв. и понеже това са си много пари аз така си карам, не знам дали е опасно обаче..... :dunno:

ми караш кола без ABS в случая....сам си преценяваш дали е опасно или не.... :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 13 Дек 2010, 2:04

emi63 написа:моята лампа на абс-а свети от две години, казаха ми в един сервиз че трябва да сменя някакъв датчик струващ 120лв. и понеже това са си много пари аз така си карам, не знам дали е опасно обаче..... :dunno:

Tрябва да са ти казали и кой е точно,на диагностика излиза.И тук има доста колеги които продават БМВ-та на части и срещу скромните 20-25 лв ще имаш нов работещ датчик и съответно АBS което пък значи че ще имаш спирачки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
Мечтае да кара: E46 М3CSL

Мнение от 5ър » 15 Дек 2010, 1:13

Dream_BMW написа:Аз заради турбината доста често ми тръгва гъза на втора ако е мокро и добре е че съм с ASC та да я поспре на време преди да отнеса някой калник на някаоя спряна от страни на улицата кола.Иначе като падне снега го изключвам.

Това с мокрото на втора наистина често се получава, а не мога да кажа, че давам супер много газ, ама това турбо... изведнъж му идва сила на мотора и малко дразни.

Относно темата - един колега от Русе, с компот имаше подобен проблем(не свети лампата, а АБС - а не работи), та той смени гумите и колата започна да спира перфектно, и АБС-а заработи.

П.С. ЕЙ ко стана с тоя сняг?! От един месец съм със зимни гуми. :ranting: :lol:
Still Speedin

Предишна

Назад към E36