Две години от управлението на ГЕРБ
Модератор: Общи модератори
- hameleona
-
-
- Кара: Cayenne S и това от аватара
- Мечтае да кара: квото отърва
- Детайли за колата: 4.5 V8
Re: Една година от управлението на ГЕРБ
Стига сте го възхвалявали тоя недодялан кандидат-политик,лицето ББ.
Нормално е всъщност обикновените хорица да го боготворят и да чакат с благовеещ поглед да си погали за пореден път вълшебния жезъл и да сътвори още едно законодателно чудо.
Но,ще помоля тук и други хора със собствен бизнес да си кажат мнението,просто не ми се вярва само шепа хора да виждаме абсолютната некадърност на тея гербери. Убеден съм че и други хора със самостоятелна дейност,занимание или бизнес са на това мнение.
Нямате си и на престава как в момента се слагат на ръководни постове в държавни институции и регулаторни органи послушните към ГЕРБ .Как стават все по-нахални на общинско ниво и как открито се връща един финансов тоталитаризъм в нов модерен вид.
Някой сега пак ще ме репликира с вълшебната фраза--Еми те и старите така .Еми да,ама чак така не. И нали уж затва ги избрахте тея герберчета,да не са като старите.
Все повече познати си замразяват дейността и кой с много,кой с малко скатани пари заминават за по-белите евространи,като приказката им е , че ще изчакат да видят какво още ще сътворят тея нови мутрополитици. А започне ли да се свива средния бизнес,няма оправия.
Нормално е всъщност обикновените хорица да го боготворят и да чакат с благовеещ поглед да си погали за пореден път вълшебния жезъл и да сътвори още едно законодателно чудо.
Но,ще помоля тук и други хора със собствен бизнес да си кажат мнението,просто не ми се вярва само шепа хора да виждаме абсолютната некадърност на тея гербери. Убеден съм че и други хора със самостоятелна дейност,занимание или бизнес са на това мнение.
Нямате си и на престава как в момента се слагат на ръководни постове в държавни институции и регулаторни органи послушните към ГЕРБ .Как стават все по-нахални на общинско ниво и как открито се връща един финансов тоталитаризъм в нов модерен вид.
Някой сега пак ще ме репликира с вълшебната фраза--Еми те и старите така .Еми да,ама чак така не. И нали уж затва ги избрахте тея герберчета,да не са като старите.
Все повече познати си замразяват дейността и кой с много,кой с малко скатани пари заминават за по-белите евространи,като приказката им е , че ще изчакат да видят какво още ще сътворят тея нови мутрополитици. А започне ли да се свива средния бизнес,няма оправия.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
hameleona ,
доходите от моя бизнес паднаха наполовина но не виждам ББ да ми е виновен .
Също не ми пречеше и предишното управление .... Пречеши ми факта ,че имаше страшно лапане .
И кажи какъв е твоя бизнес за да караш коли за 200 бона ,и как ти попречи на теб конкретно новото управление ?
Сега е момента да докажеш на хората дето не вярват ,че такива коли се изкарват с честен труд и светъл бизнес .
доходите от моя бизнес паднаха наполовина но не виждам ББ да ми е виновен .
Също не ми пречеше и предишното управление .... Пречеши ми факта ,че имаше страшно лапане .
И кажи какъв е твоя бизнес за да караш коли за 200 бона ,и как ти попречи на теб конкретно новото управление ?
Сега е момента да докажеш на хората дето не вярват ,че такива коли се изкарват с честен труд и светъл бизнес .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- hameleona
-
-
- Кара: Cayenne S и това от аватара
- Мечтае да кара: квото отърва
- Детайли за колата: 4.5 V8
klintan66 написа:hameleona ,
Аз в една друга тема съм отговорил на единия колега относно колите които ШОФИРАМ.
Няма да се обяснявам на сульо и пульо,има си НАП,НОИ,ДАНС те като питат повече подробно на тях.
И какво двойно падане,ти си за черпане,хората масово обедняват и освен храни и горива,всичко друго едва крета.
И сега нека за домашно проверим кои акцизи и защо вдигна сегашното правителство и то в момента на криза,преди една друга по-върла криза която се заформя в частност в БГ.И защо не повишиха събираемостта вместо да вдигат ставките,или и техните хора сега не могат да се спрвят с това,затънали в една от най-силните корупции.
Да не говорим в колко общини вече /а аз обикалям цяла България/ кметовете правят каквото си искат,само защото били от ГЕРБ,преди поне само на министерско ниво се случваха тея неща.
Абе не ми се говори,то пари да имаш в БГ и да не можеш да ги разработиш с кеф.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Хах, викате предишните само крали -сегашните не. Аз се чуда понякога, глупави ли са хората, прекалено са заети с други работи ли, логическо мислене ли нямат? Жената на премиера най- богата българка, е те така случайно всички плащания взеха да стават през Сибанк. Е те така случайно бех на последния парад на полицията на който имаше ТОКУ що закупени 20 чисто нови мотора БМВ и няколко от новите седмици, купени само за парада! Иначе за образование няма?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Квито и да са ГЕРБ са доста по добри от предишните изруди
сичките само мрънкате,се нещо не ви е у ред,и предимно мрънкат хората който имат фирми собствениците,май ви настъпиха и не ви е готинко нали,треа да излизате на светло,кофти работа треа и данаци да се плащат и кво ли още не
Прави ми впечатление,че се хора с пари мрънкат,а тея като мен нормалните са доволни,щото се прави и за нас нещо не само за ВАС
АЕ със здраве и да плащате повече и ние искаме да караме БМВ та след 2005
сичките само мрънкате,се нещо не ви е у ред,и предимно мрънкат хората който имат фирми собствениците,май ви настъпиха и не ви е готинко нали,треа да излизате на светло,кофти работа треа и данаци да се плащат и кво ли още не
Прави ми впечатление,че се хора с пари мрънкат,а тея като мен нормалните са доволни,щото се прави и за нас нещо не само за ВАС
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
N.Mihaylovski написа:Квито и да са ГЕРБ са доста по добри от предишните изруди
А , взема ми думите от устата
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
N.Mihaylovski написа:Квито и да са ГЕРБ са доста по добри от предишните изруди
Бре невидех никой тука да си е постнал финансовия баланс, или собственик на коя фирма е, че да определяш колко пари има. Пък данъците масово не се плащат точно от ниския слой на обществото. А като се прави нещо за "нас" ще има и за "вас". Що в САЩ като дойде кризата не почнаха да раздават пари на бедните , ами ги наляха в големите компании? Щото утре кто отидеш да си купиш хляб първо трябва някой от "богатите" да те наеме на работа! Той като нема и после 100 човека под него хептен немат.
А БМВ та след 2005 и господ да слезе да ви управлява па нема да си вземете
ПП. Хубаво обърнете внимание на кавичките защото тия разделения на богат , обикновен, необикновен, собственик и т.н са супер тъпи.
Последна промяна BMW_RIDER на 31 Окт 2010, 23:56, променена общо 1 път
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ше треа си ги изкарате ,за да ги карате. то боко не съм чул да ги раздава...
мойто специално е 2004та края...
колко е гот да се радва някой като всички са равни....! соца не е умрял....

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
SKISA написа:ше треа си ги изкарате ,за да ги карате. то боко не съм чул да ги раздава...мойто специално е 2004та края...
Щом е 2004 значи нищо не става от теб
Хемелеон , нищо не си обяснил , освен ,че намекваш ,че това са служебни коли... на фирмата за нещо си .
Не си длъжен да обясняваш , но така отговора ти казва всичко !
И сулю и пулю ...по-леко де ...
От край време двуполюсния модел работи безупречно .
Бедни-богати , млади -стари ...бмв- мерцедес .
И кой е на далавера ?
Райдер - точно пък да кажеш ,че никога няма да караме .За всички членове на форума ли става дума ?
Едно време мечтата ми беше лада 1500... пък тя каква стана ? Сега съм на 1500S . S си имам сега ще работа за мерцедес !
А на ниския слой на обществото дънаците направо им се отдържът още в заплатата .Какво да плащат ?
Най елементарен грип те тръшка за поне 3-4 дни ...
Тази криза в държавата поне 3 години ще се лекува ...
А рак как се лекува ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
klintan66 написа:
Райдер - точно пък да кажеш ,че никога няма да караме .За всички членове на форума ли става дума ?
Не всъщност пожелавам на всички да карат не само БМВ но и по скъпи коли след 2005та.
Отнасяше се за :
Както писа Скисата, не знам Бойко или който и да е било друг да ги раздава. Пък и независи толкова от управлението, колкото от самия човек, имало такива дето карат западни коли и по социализма.
Целта на управлението е да създаде среда, в която можещия и разбиращия да изкара БМВ и други работи, а не да вземе от можещия за да даде на другия.
Така ,че затова реагирах така към изказването на колегата. Нема кой да ти го изкара , ако не си го изкараш сам. Пък вие престанете да съдите за възможносите на човек, по това каква кола си е написал на аватара.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
BMW_RIDER написа:...Пък данъците масово не се плащат точно от ниския слой на обществото. ....
Що в САЩ като дойде кризата не почнаха да раздават пари на бедните , ами ги наляха в големите компании? Щото утре кaто отидеш да си купиш хляб първо трябва някой от "богатите" да те наеме на работа! Той като нема и после 100 човека под него хептен немат.
.....
Айде да почна по ред...
За първият ред от цитата си прав- спор нЕма... Но с едно условие- ако простите работници са укрили данъци с число Х, то фирмите са укрили данъци с число поне с 50% по-голямо... Аз не съм си плащал данъците казваш (плащам си ги, но това не е важно)- я да видя к'ви данъци дължа... За колата, за имот/и и данъците върха заплатата или другите доходи- нали така... Масово НЕ се плащат за колата и за имота данъците (заплатата ще я коментирам после)- данъка на колата ми и апартамента са около 300 кинта на година... Да го кажем за 20г.- това са 6000лв. които НЕ съм дал... Сам смятай на служебното Порше Кайен с цена да кажем 200 бона колко е взетото обратно ДДС
Да не пропусна заплатата- най-често единственият доход на хората... Да, там също се укриват, ама нали се сещаш, че колко данък ще платя изобщо НЕ зависи от мен... Като реши шефа, че ще ми плаща 1000лв. заплата, но ще ме осигурява на 300 аз к'во мога да кажа
=============================================
За другата част от цитата- 100% си прав... За да има за мен, трябва да има и за шефа и е нормално там да се сипват парите... Само с едно условие- налей му милиарди ако трябва, но да отиват по предназначение, а не да се източват по всякакви начини
Нищо лично към хората с бизнес- знам колко е "лесно" да работиш в това подобие на държава, ама айде простият работник да е най-малкият проблем...
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
ms написа:BMW_RIDER написа:...Пък данъците масово не се плащат точно от ниския слой на обществото. ....
Що в САЩ като дойде кризата не почнаха да раздават пари на бедните , ами ги наляха в големите компании? Щото утре кaто отидеш да си купиш хляб първо трябва някой от "богатите" да те наеме на работа! Той като нема и после 100 човека под него хептен немат.
.....
Айде да почна по ред...
За първият ред от цитата си прав- спор нЕма... Но с едно условие- ако простите работници са укрили данъци с число Х, то фирмите са укрили данъци с число поне с 50% по-голямо... Аз не съм си плащал данъците казваш (плащам си ги, но това не е важно)- я да видя к'ви данъци дължа... За колата, за имот/и и данъците върха заплатата или другите доходи- нали така... Масово НЕ се плащат за колата и за имота данъците (заплатата ще я коментирам после)- данъка на колата ми и апартамента са около 300 кинта на година... Да го кажем за 20г.- това са 6000лв. които НЕ съм дал... Сам смятай на служебното Порше Кайен с цена да кажем 200 бона колко е взетото обратно ДДСОколо 30 000лв по груби сметки... После аз съм укривал данъци, нали... Щото фирмата ще ползва Кайена за баничарка или пък за превоз на персонала до работа- ДДС се връща ако е товарна колата или е 6+1 места, нали така... Колко фирмени имота има които се ползват от шефовете за живеене- той НЕ плаща данък за имота (той е на фирмата бе, не е негов), то си е разход на фирмата тоя данък, никой не го пита отде е изкарал тея 500 000лв. (че да видим и дали е платил данъци за тея бали с пари) за имот просто щото не е негов... Не бе, те фирмите укриват дребни суми от порядъка на 500лв. годишно, нали
![]()
Така е донякъде, ама донякъде. ПРЕСТАНЕТЕ да БЪРКАТЕ взето обратно ДДС или разходи на фирмата с КРАДЕНЕ. Това ЗАКОНА го позволява. Щом ми е предоставена таква възможност и вратичка от закона ще я използвам. И щом закона не направен качествено именно от хората в парламента, и дава възможност кайен да се пише като баничарка и щом като някой много го бива в данъчни и финансови манипулации ще си ги прави. Това не е крадене щото не противоречи на никой закон.
МОРАЛНАТА гледан точка е съвсем друга. Обаче това да не си платиш данъка на колата или апартамента е така просто щото не те кефи си е точно неспазване на закона. Сори не съм го измислял аз.
А това ,че хората укриват по малко от фирмите е така ама, като събереш 2 млн мангала дето дължат по 300 лв годишно и 1000 фирми дето дължат по 100 000 годишно и напраиш сметката кво излиза?
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
BMW_RIDER написа:Така е донякъде, ама донякъде. ПРЕСТАНЕТЕ да БЪРКАТЕ взето обратно ДДС или разходи на фирмата с КРАДЕНЕ. Това ЗАКОНА го позволява. Щом ми е предоставена таква възможност и вратичка от закона ще я използвам. И щом закона не направен качествено именно от хората в парламента, и дава възможност кайен да се пише като баничарка и щом като някой много го бива в данъчни и финансови манипулации ще си ги прави. Това не е крадене щото не противоречи на никой закон.
МОРАЛНАТА гледан точка е съвсем друга. Обаче това да не си платиш данъка на колата или апартамента е така просто щото не те кефи си е точно неспазване на закона. Сори не съм го измислял аз.
А това ,че хората укриват по малко от фирмите е така ама, като събереш 2 млн мангала дето дължат по 300 лв годишно и 1000 фирми дето дължат по 100 000 годишно и напраиш сметката кво излиза?
Нещо не ме разбра правилно...
Закона позволява врътки всякакви, добре- който може ги ползва просто... Ама Порша НЕ е баничарка, нали
Бе те с доходите си не могат да си платят бензина, да не говорим за други разходи...Накратко казано- фирмените далавери (позволени от закона или не е без значение) са много по-големи от врътките на дребно на хората... Прав си, че закона позволява- ами да го сменят за да ги няма тея вратички бе, много е просто... Ама както казах вече- никой няма сам да си затвори кранчето за пари. И това е лошото в тая държава- всеки от управляващите (които и да са) мисли първо за своя джоб, а простия работник който произвежда всичките тези пари кучета го яли...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
ms написа: че ще ми плаща 1000лв. заплата, но ще ме осигурява на 300 аз к'во мога да кажаДа откажа и да не работя ли
И по добре колега, че тия 65г я ги доживеем я не..
- M3-CSL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530d xDrive
Проблема на бат Бойко е, че уж афишираха, че са дясна партия, а всъщност водят изключително лява политика. Целта му беше една и като гледам как се карате явно я е постигнал, а именно да превърнат думата "богат" в мръсна дума. Всичките тея хеликоптерни истории се правят точно с тая цел, щото на всички ни е ясно, че нищо няма да се направи по въпроса, но се бият в гърдите, че са показали на цяла България колко лоши и богати хора има в тука. Така просто се отклонява вниманието на хората от истинските проблеми и невъзможноста и на това правителство да се справи с тях.
Както каза един колега в друга тема богопомазани винаги ще има без значение в какъв обществен строй живеем.
Аз лично покрай работата ми се срещам с много хора с възможности и до сега добра дума от тях за политиката на правителството още не съм чул. Още миналата година си говорихме с тях за тая тенденция да се превръща "богат" в нещо мръсно и колко опасна е тя. Не ми е ясно какво се цели, някаква революция ли що ли?
Тези сегашните ще ме убедят, че става нещо от тях когато спрът с пр акциите и почнат да вършат нещо смислено и полезно
Както каза един колега в друга тема богопомазани винаги ще има без значение в какъв обществен строй живеем.
Аз лично покрай работата ми се срещам с много хора с възможности и до сега добра дума от тях за политиката на правителството още не съм чул. Още миналата година си говорихме с тях за тая тенденция да се превръща "богат" в нещо мръсно и колко опасна е тя. Не ми е ясно какво се цели, някаква революция ли що ли?
Тези сегашните ще ме убедят, че става нещо от тях когато спрът с пр акциите и почнат да вършат нещо смислено и полезно