318 тдс сваляне на гнп след това няма мощност

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

318 тдс сваляне на гнп след това няма мощност

Мнение от hristian1234 » 31 Окт 2010, 19:16

Здравейте колеги моят проблем е следния ГНП-то ми протече от следните гарнитури по надолу в снимката закарах е на майстор оръси ме скромната сума от 200лв за ремонт зимам си аз количката качвам се тръгвам и все едно карам чист дизел никаква мощност докато дигне 4хиляди оборота и мога да изпия едно кафе вътре какъв може да е проблема дали не е направил центровката или е излязъл друг проблем !!!!!!! heeeeeeeelp
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: 318 тдс сваляне на гнп след това няма мощност

Мнение от Пресиян Василев » 31 Окт 2010, 20:29

Не е регулирано горивото.Не си намерил точния маистор ,или нее закачен маркуча до МАП
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 01 Ное 2010, 10:58

Иди при Роската в Пловдив. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от hristian1234 » 05 Ное 2010, 21:17

проблема е че съм от Пазарджик и уж майстора се занимавал само с помпи всички маркучи са си на мястото може ли да е от умната диуза тя да прави тая мизерия????

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 06 Ное 2010, 22:36

Колега я вземи ми се обади може да помогна , искам да подчертая напълно безплатно или най-малкото ще те насоча. Има някои неща които трябва да се погледнат затова пращам ти номера на ЛС и се обади ако искаш хем и аз да я видя тази Е36-ца че съм в търсене на такава ТДС-ка пък не съм се качвал още. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 07 Ное 2010, 0:04

Виз си мъркуча към Мап сензора дали е закачен или не е затлачен.Ако ли не пиши Л.С.

T.N.T. for the brain
Аватар
Кара: Слънцето да се мръщи!!!

Мнение от PeBuLs » 07 Ное 2010, 3:25

А някой да се сети да му каже да мръдне плочката на гнп-то ?
След като му е протекла тоя е требвало да я бележи и после да я сложи пак.
Ако е станало малко разминаване колата се спъва ЯКО ... не питайте от къде знам ;)
Иди му кажи на тоя майстор да чукне леко плочката и да увеличи горивото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Ное 2010, 21:37

PeBuLs написа:А някой да се сети да му каже да мръдне плочката на гнп-то ?
Ако е станало малко разминаване колата се спъва ЯКО ... не питайте от къде знам ;)

Ами Пресиян му каза , ама кво да ходи да обяснява на майстора пък и после да му плаща , той като не го е направил ....Три пъти са забравяли да ми затегнат скобите на мъркучи от турбото и пак е такава лагава , та не се знае пък и човека кат гледам не разбира . И аз си мисля с белязка на старото място на помпата не става ей така от раз работата трябва си понастройване и то доста по-фино от почукване . :yes:
Последна промяна vladobate на 07 Ное 2010, 22:43, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 07 Ное 2010, 22:20

vladobate написа:
PeBuLs написа:А някой да се сети да му каже да мръдне плочката на гнп-то ?

Ами Пресиян му каза , ама кво да ходи да обяснява на майстора пък и после да му плаща , той като не го е направил ....Три пъти не са ми затягали скобите на мъркучи от турбото и пак е такава лагава , та не се знае пък и човека кат гледам не разбира . И аз си мисля с белязка на старото място на помпата не става ей така от раз работата трябва си понастройване и то доста по-фино от почукване . :yes:

Много точно казано. :yes: С големия чук нестава,е бива да се побутне плочката на хлабави болтове ,но чак с джасане.....

П.П. станали твоя кораб ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 09 Ное 2010, 20:39

Малко трудно ще я нагласите с тези почуквания всичко е на магия,знам го от личен опит. Но става,само трябва да се внимава да не превъртят резбите на дългите болтчета от отвиване и завиване.Аз след 5-6 опита и успях даже после я гледаха на диагностика и ми казаха ,че е станала центровката като на заводска. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 09 Ное 2010, 20:44

nedbmw написа:Малко трудно ще я нагласите с тези почуквания всичко е на магия,знам го от личен опит. Но става,само трябва да се внимава да не превъртят резбите на дългите болтчета от отвиване и завиване.Аз след 5-6 опита и успях даже после я гледаха на диагностика и ми казаха ,че е станала центровката като на заводска. :mhihi:

Говори за себе си,никои не казва да се прави кесим ,Диагностичната апаратура е достьпна за мен от доста време :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 09 Ное 2010, 22:37

Пресиян Василев написа:
nedbmw написа:Малко трудно ще я нагласите с тези почуквания всичко е на магия,знам го от личен опит. Но става,само трябва да се внимава да не превъртят резбите на дългите болтчета от отвиване и завиване.Аз след 5-6 опита и успях даже после я гледаха на диагностика и ми казаха ,че е станала центровката като на заводска. :mhihi:

Говори за себе си,никои не казва да се прави кесим ,Диагностичната апаратура е достьпна за мен от доста време :mhihi:

Абе става и така,но не е това което БМВ са измислили! ;) :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 09 Ное 2010, 23:06

Ами защо ходите на диагностика като си ги правите сами за да ви кажат колко сте добри и като е заводски дали въобще ще отлепи тая дъртюга или и трябва малко повечко горивце, а. И в БМВ ако смятате че нямат чукове да ги използват при ремонтите :mhihi: Пък и това "почукване" се използва като нарицателно както и "да бутнеш плочката" надали си представяте как някой се пъне да бута. За кво беше темата за кво се отнасяте . И като са ми я нафраскали в сервиза на много гориво и се форсира над 4000оборота естествено малко ще я чукна ( за сведение много е удобно с дръжката на единия чук подлагаш и с другия лекичко почукваш" щот и трябва повечко преместване а не само от болтовете отвиваш-завиваш ( ама си има поредност :yes: ). И не за това се говори а за това как не са му направили тази центровка прецизно еле пък да се гледа на диагностиката живи данни колко си я бутнали пък плащаш и после пишеш по форумите пък ние тук се дрънкаме как се чука и как се лопа и мисля тук от мненията си личи кой как ремонтира коли и като каже почукване не значи маане правете разлика . Благодаря и на всички успех и давайте нататък че така само локу-у-у-ми разтягаме за глупости.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
Мечтае да кара: BMW X5

Мнение от jibo » 10 Ное 2010, 21:15

брат и аз бях така относно мошноста но бутнаха помпата и се оправи и все пак зависи каде ти я правят че то всички така казват че разбират

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30,Е36 344i

Мнение от zashevBMW » 13 Ное 2010, 14:15

Пич бутни си плочката назад към стъклото,а на обратно се връща горивото и не прекаляваи че милиметър е много, може да започне да ти тресе ако много я бутнеш :bchug:
Изображение Изображение

Назад към E36