Проблем палене сутрин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем палене сутрин
Здравейте колеги,
Имам следния проблем, при подаване на контакт сутрин, нафтовата помпа не включва, съответно колата не може да запали. Всички останали символи по таблото светват, няма никакъв проблем.
Едва при четвъртото или петото завъртана на ключа помпата се активира.
Това се получава при по дълъг престой, да кажем през ноща и започна преди около месец при падане на температурите. Проблемът не е в помпата защото на скоро я свалях ме, цетката е чиста, ток стига до нея.
Колата е Е46 купе 320d 2004г.
Аз мисля че проблът може да бъде в:
- Имобилайзера
- слаба батерия на ключа
Ако някои знае нещо, моля нека напише.
Имам следния проблем, при подаване на контакт сутрин, нафтовата помпа не включва, съответно колата не може да запали. Всички останали символи по таблото светват, няма никакъв проблем.
Едва при четвъртото или петото завъртана на ключа помпата се активира.
Това се получава при по дълъг престой, да кажем през ноща и започна преди около месец при падане на температурите. Проблемът не е в помпата защото на скоро я свалях ме, цетката е чиста, ток стига до нея.
Колата е Е46 купе 320d 2004г.
Аз мисля че проблът може да бъде в:
- Имобилайзера
- слаба батерия на ключа
Ако някои знае нещо, моля нека напише.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Проблем палене сутрин
Случайно да присветват късите когато въртиш да запалиш??
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
...или габаритите ако е с ксенон...
но това не е единствената причина
преди броени дни си купих акомулатор 95 ампера стартов ток 730 и все пак веднъж на всеки 10 студени паления запалва трудно.
но това не е единствената причина
преди броени дни си купих акомулатор 95 ампера стартов ток 730 и все пак веднъж на всеки 10 студени паления запалва трудно.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ако късите примигват непрекъснато при опит да се пали колата - акумулатор!
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Dimitroff написа:Ако късите примигват непрекъснато при опит да се пали колата - акумулатор!

И при мен беше така миналата година като смених акумолатора и се оправи но дали при слаб акумолатор помпата не работи?!

- gggalf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
ако е точно така както казваш е точно като при мен и не е от акомолатора а има едно реле зад жапката което се прецаква което отговаря точно за една от помпите и като даваш на контак и връшташ няколко пъти и ресетваш и по някога тръгва ще почне по често да го прави за това си го оправи ремента не е скъп на мен ми взеха 30 лв и всичко е на 6 

Здравейте отново,
принципно изобщо не въртя на стартер преди да чуя звука на помпата, защото знам че няма да запали.
В момента в който качи нафта пали веднага.
И това се получава само сутрин или при по дълъг престой.
Акумулаторът е чисто нов 80 A/h. Фаровете не премигват.
Аз мисля, че колегата gggalf може да е прав.
Поздрави.
принципно изобщо не въртя на стартер преди да чуя звука на помпата, защото знам че няма да запали.
В момента в който качи нафта пали веднага.
И това се получава само сутрин или при по дълъг престой.
Акумулаторът е чисто нов 80 A/h. Фаровете не премигват.
Аз мисля, че колегата gggalf може да е прав.
Поздрави.
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 535д-06г;
днес и аз имах същия проблем,неможа да запали,след около 2 цаса,само докато завъртя ключа и запали.ако колега си оправил проблема кажи как за да оправа и аз моя
Здравейте,
проблемът е решен, искам просто да ви информирам ако подобно нешто ви се случи и на вас.
Колата не разпознаваше ключа, така наречения "EWS"( Elektronische Wegfahrsperre) не функционираше правилно.
Струва 200 Лв часта и 50 Лв работата на майстора.
Поздрави.
проблемът е решен, искам просто да ви информирам ако подобно нешто ви се случи и на вас.
Колата не разпознаваше ключа, така наречения "EWS"( Elektronische Wegfahrsperre) не функционираше правилно.
Струва 200 Лв часта и 50 Лв работата на майстора.
Поздрави.
- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
Здравейте браточки да непускам нова тема ще споделя тук.Днес сутринта отивам да паля бързата, беше -8 градуса студ завъртя 2-3 пъти и край акумолатора сдипли нацяло.Викнах брата да даде първа помощ зех ток от неговата кола и запали от раз.Спрях пред кафето пихме кафета излизам натискам копчето на ключа и неиска даа отключи гледам диода на ключа несветка,всичко що е батерия сдипли да го е....Нагрях батерията малко със запалка слагам цъкам и отключи върта пали как и да е.Та да питам купих си акумолатор БОШ силвър "с5" 75ам. и стартов ток 750 добър ми се вижда с гаранция 3 години,та да питам понеже разбрах че имало вероятност да е Турски някой случаино да знае по-какво се различават Турските от Германските а цената му е 230лв ако е от значение.Дано някой да знае и каже по какво се различават ментетата мисля че ще е полезно за колегите да знаят и те.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Ми най вече по цената се познава.Виж му баркода мойта дойде отвън с него и баркода му започва с "3 165" съмнява ме да е турски или китайски 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Малко
от вашите проблеми колеги,
но искам да споределя един дребен или не до там проблем с паленето..незнам дали е от студа или нещо друго ,но се появи зимата.
Давам контакт,всичко си светва чува се помпата и всичко си свети как си трябва ,въртя ключа и се чува едно "щтрак" и до там,повтарям процедурата и пак същото.
Стана ми странно защото макар и да не съм проверявал акумулатора не съм имал проблеми който е мисля Bosch и по спомен е 100 ампера ,та реших да взема ток .
Отварям капака и айде да сложа на + клемата щипката и като я закачам усещам,че врътката е разхлабена на самия +. Завъртях е малко и бам запали отма..и така от тогава няколко пъти ,стягам го тва нещо но явно от дупки едно друго и се размества..и незнам ама .ако някой му се случи може да го провери

но искам да споределя един дребен или не до там проблем с паленето..незнам дали е от студа или нещо друго ,но се появи зимата.
Давам контакт,всичко си светва чува се помпата и всичко си свети как си трябва ,въртя ключа и се чува едно "щтрак" и до там,повтарям процедурата и пак същото.
Стана ми странно защото макар и да не съм проверявал акумулатора не съм имал проблеми който е мисля Bosch и по спомен е 100 ампера ,та реших да взема ток .
Отварям капака и айде да сложа на + клемата щипката и като я закачам усещам,че врътката е разхлабена на самия +. Завъртях е малко и бам запали отма..и така от тогава няколко пъти ,стягам го тва нещо но явно от дупки едно друго и се размества..и незнам ама .ако някой му се случи може да го провери

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
AUDI-6EFFFFFFFA написа:Здравейте браточки да непускам нова тема ще споделя тук.Днес сутринта отивам да паля бързата, беше -8 градуса студ завъртя 2-3 пъти и край акумолатора сдипли нацяло.Викнах брата да даде първа помощ зех ток от неговата кола и запали от раз.Спрях пред кафето пихме кафета излизам натискам копчето на ключа и неиска даа отключи гледам диода на ключа несветка,всичко що е батерия сдипли да го е....Нагрях батерията малко със запалка слагам цъкам и отключи върта пали как и да е.Та да питам купих си акумолатор БОШ силвър "с5" 75ам. и стартов ток 750 добър ми се вижда с гаранция 3 години,та да питам понеже разбрах че имало вероятност да е Турски някой случаино да знае по-какво се различават Турските от Германските а цената му е 230лв ако е от значение.Дано някой да знае и каже по какво се различават ментетата мисля че ще е полезно за колегите да знаят и те.
Мисля, че си взел малко слабичък акумулатор.Трябва да е 80А най малко.А онзи ден и аз исках да взема BOSH silver обаче в последният момент питах от кога е акумулатора и ми казаха, че седи от 3г. в магазина та си взех някакав турски с 2г. гаранция.
- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
adovet написа:AUDI-6EFFFFFFFA написа:Здравейте браточки да непускам нова тема ще споделя тук.Днес сутринта отивам да паля бързата, беше -8 градуса студ завъртя 2-3 пъти и край акумолатора сдипли нацяло.Викнах брата да даде първа помощ зех ток от неговата кола и запали от раз.Спрях пред кафето пихме кафета излизам натискам копчето на ключа и неиска даа отключи гледам диода на ключа несветка,всичко що е батерия сдипли да го е....Нагрях батерията малко със запалка слагам цъкам и отключи върта пали как и да е.Та да питам купих си акумолатор БОШ силвър "с5" 75ам. и стартов ток 750 добър ми се вижда с гаранция 3 години,та да питам понеже разбрах че имало вероятност да е Турски някой случаино да знае по-какво се различават Турските от Германските а цената му е 230лв ако е от значение.Дано някой да знае и каже по какво се различават ментетата мисля че ще е полезно за колегите да знаят и те.
Мисля, че си взел малко слабичък акумулатор.Трябва да е 80А най малко.А онзи ден и аз исках да взема BOSH silver обаче в последният момент питах от кога е акумулатора и ми казаха, че седи от 3г. в магазина та си взех някакав турски с 2г. гаранция.
Колега незнам де ама май уригиналния на БМВ е 72 или 75 ампера от завода което мисля че не е толкова от значение важно е да има як стартов ток.А по въпроса колко е стоял в магазина за този Турския колко ти казаха че е стоял един месец нали?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
AUDI-6EFFFFFFFA написа:adovet написа:AUDI-6EFFFFFFFA написа:Здравейте браточки да непускам нова тема ще споделя тук.Днес сутринта отивам да паля бързата, беше -8 градуса студ завъртя 2-3 пъти и край акумолатора сдипли нацяло.Викнах брата да даде първа помощ зех ток от неговата кола и запали от раз.Спрях пред кафето пихме кафета излизам натискам копчето на ключа и неиска даа отключи гледам диода на ключа несветка,всичко що е батерия сдипли да го е....Нагрях батерията малко със запалка слагам цъкам и отключи върта пали как и да е.Та да питам купих си акумолатор БОШ силвър "с5" 75ам. и стартов ток 750 добър ми се вижда с гаранция 3 години,та да питам понеже разбрах че имало вероятност да е Турски някой случаино да знае по-какво се различават Турските от Германските а цената му е 230лв ако е от значение.Дано някой да знае и каже по какво се различават ментетата мисля че ще е полезно за колегите да знаят и те.
Колега незнам де ама май уригиналния на БМВ е 72 или 75 ампера от завода което мисля че не е толкова от значение важно е да има як стартов ток.А по въпроса колко е стоял в магазина за този Турския колко ти казаха че е стоял един месец нали?
Не е седял много защото от съвсем скоро се внасят в България.А преди това бях с оригиналният акумулатор и той беше 80А.Не казвам в никакъв случай че турските са по добри.Просто по добре някой по пресен от колкото престоял.Все пак е само акумулатор. Да изкара две години и друг.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2