Как се държат вашите 39ки зимата(сняг)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Todorov.M
- Потребител
-
- Кара: Е39 520i '99
- Мечтае да кара: по хубав път
Re: Как се държат вашите 39ки зимата(сняг)
На мен ще ми е първа зима с новата придобивка
Досега съм карал коли с предно ,като изключвам един транзит със задно.Имам немалък опит и си мисля,че няма да имам проблеми,но ще видим.Вече нямам търпение да падне малко снежец
.Иначе , както повеч1ето колеги казаха,хубави гуми и добро задволанно устройство!И все пак е хубаво и да се внимава повече,защото понякога и тези две неща не помагат на по-лудата глава.Весела зима колеги и безаварийна 

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Stoilov написа:Всичко опира до добри гуми и най-вече до задкормилното устройство (шофьора).
трета зима ще ми е с E39TDS. преди това съм карал и на предно предаване.
само ще кажа че първата зима (2008г.) бях със зимни гуми с ДОТ 2000г. и какво да ви кажа.
Златишки проход с около 10-15 см. не почистен сняг не сложих вериги. Да имах си цветомузика на таблото но не закъсах никъде. Сега с новите гуми няма да коментирам.
Всяка година поне два пъти през зимата минавам през Стара планина (златишки проход) и Пампорово. и много пъти ходя да карам ски на най-различни места.
Много е важно кой какъв шофьор е.
Веригите винаги са ми в багажника и се чуда когато ми се наложи да ги сложа дали ще разбера как се слагат.
Колега, карал си с 10 годишни гуми

- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
meha написа:темата стана малко като 20-ка или is-ка
Абсолютно!
- klls
- Потребител
-
- Кара: Audi A8
- Мечтае да кара: самолет
Добър грайфер зимни гуми, резервоара на макс, телефони с два мобилни оператора в джоба....вода за пиене и разумно каране ....... 

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
boksioraE39 написа:LUCIFER'S написа:weedminer написа:......по наклон на кръстовища...?
Поздрави
ОООО има да псуваш, като изтърван ... трябва малко неутъпкан и тежък сняг и се почва![]()
![]()
където съм минавал и карал с колата с предно с БМВто изобщо не става...
Сега знам, че много хора ще почнат да се изхвърлят, едва ли не че Е39 е като с 4Х4 но те са се заблудили жестоко защото не са излизали на нечистен път с леки преспички....
Айде само приятни емоции по пътя тая зима на всички и си носете лопата!
Така е за съжеление..
Абсолютно е така ,не ги знам северна Бг ,аз една зима се видях в чудо

Нищо лично ,Просто бизнес !
- Val-Kris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525 TDS
Привет колеги. Да споделя и аз с вас, че миналата зима ми беше първата с е39-та. И аз се притеснявах как ще карам с това задно в снега (до сега съм карал само предно), но с 4-ри броя зимни гуми бях (почти нови) и нямах абсолютно никакви проблеми. Верно буксува отвреме на време ама захапва и да ме няма. Комшията отгоре с е60 и явно без гуми на всяко тръгване го бутаха, не зацепва
Така че само добри зимни гуми. Поздрави

- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
Е 39-ката си е много стабилна в снега, три зими съм я карал а особено миналата зима която беше доста снежна колата беше перфектна е носех си лопата с мен но за да се чуствам още по-спокоен защото гумите ми не са нови. Най-важно е хубавите гуми и разумната скорост е изка се и опит, а за кефа от изключеното АСЦ просто нямам думи.
Карайте спокойно и без аварийно колеги!
Карайте спокойно и без аварийно колеги!
- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте коплеги ... Незнам дали съм оцелил правелната тема , но искам да ви попитам нормално ли е сутрин като е студено външната температура на таблото да мига ...?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Това е истината - хубави зимни гуми, по възможност нови. Предно, задно, отчитайки спецификата и на двете и внимателно каране, няма да имате особенни проблеми. Виждал съм и съм бутал и колеги с предно и със задно, а моя шеф с Corolla Verso и зимни гуми, редовно по миналата зима. Сега, ако говорим за проходимост някаква висока, мисля Е39 не е правен за тази цел автомобил. Карал съм по непочистен път, в "девствен" сняг до вратите съм влизал, разни преспички, ей тъй, от келешлък, ако колата не се окопае и не "висне" задницата, излиза и заминава без никакви проблеми. От разни такива експерименти, счупих и двата подкалника, оти отодлу малко се подават. Слагайте хубави зимни гуми, карайте внимателно и ако някой не ви тресне, няма да имате проблеми.
P.S. Мне, не е нормално.
P.S. Мне, не е нормално.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
bg_11 написа:Здравейте коплеги ... Незнам дали съм оцелил правелната тема , но искам да ви попитам нормално ли е сутрин като е студено външната температура на таблото да мига ...?
Когато температурата падне на 3 градуса,започва да мига на таблото съпроводено с звук от гонга,което ти показва,че има възможност от заледяване

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
bg_11 написа:Здравейте коплеги ... Незнам дали съм оцелил правелната тема , но искам да ви попитам нормално ли е сутрин като е студено външната температура на таблото да мига ...?
Естествено, че е нормално ако температурата е под 3 градуса. Трябва и гонга да чуваш, който те предупреждава, че има опастност от поледици.
Колкото до цялата безмислена тема - задното предаване е като цяло по-зле на сняг, особено по нагорнище. Това в комбинация с 50/50 разпределение м/у осите прави невъзможно потеглянето на лед или сняг при нагорнище. Има приспособление решаващо проблема и то е вериги. Разбира се, ако се окопае колата преди да ги сложите има и друго приспособление - нещо да ви измъкне. В други случаи едно БМВ може да се окаже много по-стабилно отколкото кола с предно и тежка предница и лека задница - например при спускане на хлъзгав терен. А гумите не виждам защо трябва да се обсъждат - има си зимни, има си и летни, който каквито...
ПП @meha, който изпревари, той нат'вари

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Тея дни съм на Пампорово и си има сняг от срядата останал - на места е лебедово езеро
но като цяло си драпа пущинята, и с предишната и по-предишната 39ка не съм имал ядове зимата, онова гламавото триъгълниче мига като ненормално, но си върви
PS: Все още съм с летните гуми
утъпквам снега стъпвам на 60см 

PS: Все още съм с летните гуми

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
blacksapphire написа:Тея дни съм на Пампорово и си има сняг от срядата останал - на места е лебедово езероно като цяло си драпа пущинята, и с предишната и по-предишната 39ка не съм имал ядове зимата, онова гламавото триъгълниче мига като ненормално, но си върви
PS: Все още съм с летните гумиутъпквам снега стъпвам на 60см
Хех, колега ти ме уби

- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
meha написа:
Когато температурата падне на 3 градуса,започва да мига на таблото съпроводено с звук от гонга,което ти показва,че има възможност от заледяване
bmw_n00b написа:
Естествено, че е нормално ако температурата е под 3 градуса. Трябва и гонга да чуваш, който те предупреждава, че има опастност от поледици.

66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5