Пуши при пълна газ. Оправихме проблема.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Re: Пуши при пълна газ. Оправихме проблема.

Мнение от eddy » 28 Авг 2010, 22:06

Не знам за Дару мару и тн, ама човек ти сигурно си единствения дето на две коли е махнал тунинга ( чипа ). Не знам от къде ги купуваш тия коли, ама айде следващия път като си харесаш, да драснеш едно ЛС, аз съм фен на чиповете и на подпушването :ok: Баси някои пари даваме за тия неща, а ти да ти ги махнат :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 28 Авг 2010, 22:46

Dimitroff написа:За жалост в Дару кар / Камор ауто е така... ремонтират...чрез смени...наред...докато се оправи... :no:

Мдам :) и преди два месеца когато беше проверката със "Клиент Х" всички официални сервизи в България се окъкаха като лисици, София беше най-зле, Варна най-добре :mhihi: ама като казвам "най-добре" разбирайте "най-малко зле" Да не говорим, че в София са щели да ударят тайния клиент със собствената му кола :mhihi: :mhihi: :mhihi: На контролния шваба му се е доревало.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 28 Авг 2010, 23:38

eddy написа:Не знам за Дару мару и тн, ама човек ти сигурно си единствения дето на две коли е махнал тунинга ( чипа ). Не знам от къде ги купуваш тия коли, ама айде следващия път като си харесаш, да драснеш едно ЛС, аз съм фен на чиповете и на подпушването :ok: Баси някои пари даваме за тия неща, а ти да ти ги махнат :ok:

Повервй ми такъв тунинг, като тоя не ти трябва. Въпрос на време беше да почнат по-сериозните ремонти...

spacepl написа:
Dimitroff написа:За жалост в Дару кар / Камор ауто е така... ремонтират...чрез смени...наред...докато се оправи... :no:

Мдам :) и преди два месеца когато беше проверката със "Клиент Х" всички официални сервизи в България се окъкаха като лисици, София беше най-зле, Варна най-добре :mhihi: ама като казвам "най-добре" разбирайте "най-малко зле" Да не говорим, че в София са щели да ударят тайния клиент със собствената му кола :mhihi: :mhihi: :mhihi: На контролния шваба му се е доревало.

Майката си трака. Аз в понеделник трябвада отида да си взема едни тапи и ще им обясня за кво става дума... Хич нема да си премълча такива пропуски. Не че им пука де, ама като оставям по 2000 лева за "добър ден" трябва поне да им кажа, че не съм доволен....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 29 Авг 2010, 10:01

Пиши до представителството на БМВ за България.... така повече ще ги заболи... :mrgreen:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d
Мечтае да кара: m5

Мнение от dido_mi » 16 Сеп 2010, 23:23

колеги, няма чалъм май да не пуши при кикдовн :mhihi: , като и дадеш повечко резба и то повечко горивце дава май.
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 17 Сеп 2010, 12:39

dido_mi написа:колеги, няма чалъм май да не пуши при кикдовн :mhihi: , като и дадеш повечко резба и то повечко горивце дава май.

Тук може да се поспори :D - ако бълва като 3та доменна в Кремиковци, значи нещо не е както трябва. Лекото изпушване е в рамките на нормалното - все пак тогава сместа е обогатена за по-бързото развъртане на турбото. И пак казвам - ЛЕКО изпушване :smoke: ... да живее нафтата! :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Окт 2010, 18:40

Да не пускам нова тема, при все че тази е поизчерпана. От известно време гледам следното. Паля колата и тръгвам, загрява и т.н., карам си. По некое време прас един кик и отзад изпушва една чернилка, малко много, абе виждам черен пушек на един талаз в огледалото. Карам си така, после колкото искам ритници да й вкарам, няма чернилка, няма нищо. Само когато колата е гасена и се пали наново, при първия кик. Това проблем ли е или не? Колата е Е39 525D.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 30 Окт 2010, 19:59

Elesar74 написа:Да не пускам нова тема, при все че тази е поизчерпана. От известно време гледам следното. Паля колата и тръгвам, загрява и т.н., карам си. По некое време прас един кик и отзад изпушва една чернилка, малко много, абе виждам черен пушек на един талаз в огледалото. Карам си така, после колкото искам ритници да й вкарам, няма чернилка, няма нищо. Само когато колата е гасена и се пали наново, при първия кик. Това проблем ли е или не? Колата е Е39 525D.

1 дюзи
2 въздух от турбо/дебитомер
3 гадна нафта и позапушени катализатори
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 30 Окт 2010, 20:11

Начи забелязъл съм, че кога зареждам от Ромпетрол, пак пуши, ама не е толкова черен пушека и не е много. Смених въздушния филтър преди 3000 км. някъде и общо взето, това е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 30 Окт 2010, 20:28

LUCIFER'S написа:
Elesar74 написа:Да не пускам нова тема, при все че тази е поизчерпана. От известно време гледам следното. Паля колата и тръгвам, загрява и т.н., карам си. По некое време прас един кик и отзад изпушва една чернилка, малко много, абе виждам черен пушек на един талаз в огледалото. Карам си така, после колкото искам ритници да й вкарам, няма чернилка, няма нищо. Само когато колата е гасена и се пали наново, при първия кик. Това проблем ли е или не? Колата е Е39 525D.

1 дюзи
2 въздух от турбо/дебитомер
3 гадна нафта и позапушени катализатори

4. каране на повечко градско, тръгни-спри, продължителна работа на двигателя на място..

Аватар
Кара: 525dА-2003

Мнение от mashina » 31 Окт 2010, 9:40

Чип имаш ли?
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 31 Окт 2010, 12:58

Нет. Поне аз незнам де. Колата е така, както я купих от ГДР-то, по отношение на маторя поне. Ако там нещо....ама незнам. Две години я карам тука, може и преди да е било така, аз сега го забележих, това бълване на пърия кик, а после нема нищо, караш, риташ, се тая.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Ное 2010, 17:17

Аз само да ви кажа, че като направих ремонт на дюзите в сервиза на Бош, пушека изчезна напълно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 01 Ное 2010, 17:30

Колко кинти и какво включваше процедурата?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Ное 2010, 18:56

Ами до колкото разбрах сменят всичко което може да се смени в една дюза. 1250 лева излезе ремонта. Гаранцията е една година.

ПредишнаСледваща

Назад към E39