520i 98' бавно загрява
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
520i 98' бавно загрява
Колеги, за колко км ви загрява колата тези дни, защото днес при 7 градуса външна температура, за 6 км. (15 мин) стрелката не успя да достигне средата. Като спрях, стрелката почти стигаше средата. Веднага проверих маркучите, този който влиза в термостата си беше студен. Или термостатът ми отваря леко по-рано или тези коли в малкия кръг имат много вода. При вас как е ситуацията с този двигател?
- Teogop
- младши ентусиаст
-
Re: 520i 98' бавно загрява
Днес свалих термостата - някой е разпробил дупка и затова е загрявала бавно.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
По-лесно се обезвъздушава със дупка.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Колега, на моя също съм му пробивал дупка и трябва да ти кажа, че няма никаква разлика във времето за загряване на водата с и без дупка. Има разлика само при обезвъздушаването както каза spacepl. Или караш по надолнище или термостата не е оригинален и отваря рано или просто си е за смяна. Но и нов да сложиш, съветвам те да е оригинален и да си му дупнеш същата дупка, въпреки че много хора не вярват в нея 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Мдам, дупката трябва да е 2мм. На моя мисля, че няма , слаган е във официален сервиз на марката, но следващия ще си го сменя сам и ще мисля тогава дали да го дупча или не. Обезвъздушаването в крайна сметка не е чак толкова трудно без дупка.
- Teogop
- младши ентусиаст
-
То има фабрична дупка (много по-малка) в корпуса на термостата точно вдясно на термостата, която най-вероятно служи за това.
- Teogop
- младши ентусиаст
-
Да споделя резултата след смяна на продупчения, но изправен термостат:
При 12 градуса външна температура след напълно студен двигател, стрелката излиза от синята зона (45 градуса) за 3 мин и стига средата (75 гр.) за 9 мин. при спокойно каране.
При 12 градуса външна температура след напълно студен двигател, стрелката излиза от синята зона (45 градуса) за 3 мин и стига средата (75 гр.) за 9 мин. при спокойно каране.
Последна промяна Teogop на 20 Окт 2010, 9:21, променена общо 1 път
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Точно толкова
Колега я пробвай да запалиш и караш със спрян вентилатор до нула на парното, и вече когато да кажем си на 80 градуса на водата, малко преди 12 часа на стрелката, пусни вентилатора да духа и дай на 80 F да кажем клапите, връща ли ти се стрелката да кажем с 5 мм към синьото ? Не можах да си обясня, толкова ли влияе пускането на парното на температурата на водата ?
Резултатите ти биха били по добри, ако беше пробвал на спрян вентилатор, поне с 3 минути.

Резултатите ти биха били по добри, ако беше пробвал на спрян вентилатор, поне с 3 минути.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
sadex5 написа:Точно толковаКолега я пробвай да запалиш и караш със спрян вентилатор до нула на парното, и вече когато да кажем си на 80 градуса на водата, малко преди 12 часа на стрелката, пусни вентилатора да духа и дай на 80 F да кажем клапите, връща ли ти се стрелката да кажем с 5 мм към синьото ? Не можах да си обясня, толкова ли влияе пускането на парното на температурата на водата ?
При мен го има този ефект

- sadex5
- ентусиаст
-
Току що пробвах съответно на Х5, и на друга е39, същата работа. Хем днес е по топло и очаквах да не се усети силно. Не мога да си обясня, когато вентилатора е спрян, напълно ли се спира притока на топла охлаждаща течност към парното ? И в момента на пускане се смесват студената и топлата течност, и се получава това. Имал съм и японска кола, там циркулацията е постоянна, просто с положението на клапата се управлява само въздуха.
Има ли логика да кажем да оставям първо мотора да излезе от синята зона, и тогава да си пускам топло на мен, с цел по бързо влизане в нормален температурен режим на двигателя.
На пуснато на 80 F парно и вентилатор на 5та степен, излиза че на място мотора не може да излезе от синята зона 12 минути? Хем съм учил техническа термодинамика
Има ли логика да кажем да оставям първо мотора да излезе от синята зона, и тогава да си пускам топло на мен, с цел по бързо влизане в нормален температурен режим на двигателя.
На пуснато на 80 F парно и вентилатор на 5та степен, излиза че на място мотора не може да излезе от синята зона 12 минути? Хем съм учил техническа термодинамика

- spacepl
- старши ентусиаст
-
sadex5 написа:........ Не мога да си обясня, когато вентилатора е спрян, напълно ли се спира притока на топла охлаждаща течност към парното ? .....
Точно от теб не го очаквах този въпрос

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Правя асосиация със следното: като кача някого зимата и колата е стояла навън и напълно изстинала, редовната реплика: "Пускай бързо парното!", и аз "Да, добре...
..."

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
bmw_n00b написа:Правя асосиация със следното: като кача някого зимата и колата е стояла навън и напълно изстинала, редовната реплика: "Пускай бързо парното!", и аз "Да, добре......"
И тя като почне да духа топло веднага

- sadex5
- ентусиаст
-
Моето заблуждение дойде от една е39 с повредени клапи, духаше си топло и студено, затова си мислех че при по големи студове, и спрян вентилатор има все пак някаква минимална циркулация през радиаторчето на парното.
Но интересно на е90 не прави така...И много по-бързо загря на място.
Но интересно на е90 не прави така...И много по-бързо загря на място.
14 мнения
• Страница 1 от 1