Изкарване на нов (резервен) ключ за Е36 ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Изкарване на нов (резервен) ключ за Е36 ?
Здравейте,
От скоро съм горд собственик на красиво баварче - Е36 !
Предполагам ще ми излязат доста питания, но на първо време ми изскача следния важен проблем. Взех колата само с 1 ключ и ми се иска да си изкарам втори-резервен, че всичко се случва...
Когато отидох при ключар обаче - той ми поиска 150 лв... Бях се настроил за около 10-20 лв., колкото струваше да изкараме например ключ за колата на бащата, но...
Обясни ми, че понеже колата била след 1995 г., имало вграден имобилайзер в ключа и ставало някакво прехвърляне на кодове и т.н. и нямало как да струва по-малко....
Искам да попитам:
1.) това така ли е наистина, или само ме пробва. И ако да - цената 150 лв. ОК ли е, или може да се намери по-тънко ?
2.) Ако поискам 2 ключа, 2 по 150 = 300 лв. ли ще ми поиска или по-малко. Имам предвид дали самата услуга по копирането оскъпява цената - ако да, то би следвало при положение, че се плаща така или иначе за сканиране и прехвърляне, да си изкарам 2 ключа (доколкото ми каза самите ключове били 10-20 лв., но копирането на информацията било скъпо) ?
3.) Абе малко тъп въпрос, но все пак ме е страх - ако той ми копира информацията от ключалката, докато ми прави резервния - предполагам ключаря може да си направи без проблем копие от ключа и за него.... Не че съм параноик, но не може ли да продаде ключа на някой бандюга и той просто да си отключи и да тръгне с колата ми ?!
Мерси предварително на желаещите да ми отговорят.
От скоро съм горд собственик на красиво баварче - Е36 !
Предполагам ще ми излязат доста питания, но на първо време ми изскача следния важен проблем. Взех колата само с 1 ключ и ми се иска да си изкарам втори-резервен, че всичко се случва...
Когато отидох при ключар обаче - той ми поиска 150 лв... Бях се настроил за около 10-20 лв., колкото струваше да изкараме например ключ за колата на бащата, но...
Обясни ми, че понеже колата била след 1995 г., имало вграден имобилайзер в ключа и ставало някакво прехвърляне на кодове и т.н. и нямало как да струва по-малко....
Искам да попитам:
1.) това така ли е наистина, или само ме пробва. И ако да - цената 150 лв. ОК ли е, или може да се намери по-тънко ?
2.) Ако поискам 2 ключа, 2 по 150 = 300 лв. ли ще ми поиска или по-малко. Имам предвид дали самата услуга по копирането оскъпява цената - ако да, то би следвало при положение, че се плаща така или иначе за сканиране и прехвърляне, да си изкарам 2 ключа (доколкото ми каза самите ключове били 10-20 лв., но копирането на информацията било скъпо) ?
3.) Абе малко тъп въпрос, но все пак ме е страх - ако той ми копира информацията от ключалката, докато ми прави резервния - предполагам ключаря може да си направи без проблем копие от ключа и за него.... Не че съм параноик, но не може ли да продаде ключа на някой бандюга и той просто да си отключи и да тръгне с колата ми ?!

Мерси предварително на желаещите да ми отговорят.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Изкарване на нов (резервен) ключ за Е36 ?
В общи линии толкова си е, има чип в ключа без който колата няма да работи. За да стане варианта с 10-20лв прочети из форума как да си изолираш EWS-а и си прави ключове колкото си искаш. И без това тая система за защита е ефективна само за да ти скъса нервите при смяна на мотора, но не и срещу кражба.
- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
здравеите колеги и аз съм само със един ключ,питах насам натам и на мен ми казваткъм 150 лв.един познат ключар ми предложи да ми направи ключ със всичко по него както си е оригинален за 50 лв. ама аз не се съгласих точно защото го познавам и знам какво прави после...и аз незнам какво да правя,ама пък 150 лв. 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
За ключ с чип е нормална цената.За такива,като мен без чип излиза много по-евтино.Защо обаче ги нямаш и другите ключове?Би трябвало всичките да са ти ги дали.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
ключа е кум 110лв в дару кар отиваш с големия талон и лична карта и си поручваш.Те го поръчват направо от гремания,предплащаш сумата и след 3-4 дни отваш да си го вземеш
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Пиша го сигурно за стотен път, черния ключ обикновен без бутони и лампи е 80лв. в дарукар/камор.
Поръчва се срещу тално и лична карта.
Колата е произведена с 10 ключа 4 са дадени на първия собственик, другите са в мюнхен
Поръчва се срещу тално и лична карта.
Колата е произведена с 10 ключа 4 са дадени на първия собственик, другите са в мюнхен

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
има и друг вариант, най-често резервният ключ се използва, когато другия е заключен в колата, затова можеш и един обикновен да си извадиш колкото да си отключиш вратата ако се наложи 

- BMW_Sport
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36 и БМВ Е39
- Мечтае да кара: БМВ 335i Е92 и БМВ F10
За обикновен ключ без лампи и бутони за да ми изкарат още един ми искаха 45 лв . И сега нямам проблеми 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Колеги, да не пускам нова тема, къде мога да си извадя второ дистанционно за заводската аларма и горе-долу колко пари ще ми излезе?
махай имобилайзера отиваш в скай сити и ти прават за 18 лв обикновен ключ
BMW не е страст , BMW е диагноза !
- tenchooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: IS
- Мечтае да кара: BMW ///M3
ако оригиналния ключ е в колата може да караш със обикновения
Добре де. Моя ключ има само една лампичка. Аз вътре чип не виждам.
Но до патронника мисля, че има EWS. Колата е 96 год. Възможно ли е да нямам чип?
Но до патронника мисля, че има EWS. Колата е 96 год. Възможно ли е да нямам чип?
на мен ми откраднаха ключа и си направих нов за 100лв и то сгьваем сьс чип
kemakozeE36 написа:има и друг вариант, най-често резервният ключ се използва, когато другия е заключен в колата, затова можеш и един обикновен да си извадиш колкото да си отключиш вратата ако се наложи
Е точно това щях да ти кажа и аз и така ще ти излезе 20 – 30 кинта тъкмо и няма как някои от ваще да ти подкара колата с резервния ключ

Оригинален ключ с три бутона Дарукар струва към 300 кинта. Лично проверена информация преди 1 година. За да си го поръчаш, трябва да си сигурен дали не са ти смянявани патронниците на колата с такива от друга кола. Именно за това може и да имаш само един ключ!
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3