Относно монтаж на задни ел. стъкла
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Относно монтаж на задни ел. стъкла
Интересуват ме две неща
1. Захващането на механизма/ножиците/-ясно, че се разпробиват нитовете на старите за да се свали механизма, но самите отвори за закрепване на механизма към вратата са 6.5мм, има стоманизирани нитове на пазара на 6.4мм/за момента уж само с поръчка/, но проблема е с нитачката, защото трябва някоя по-здрава/с обикновена не става-тя е до 5мм/-ако някой има за над 6мм да се обажда и да казва какво ще ми струва.
2. Окабеляването-имам предни ел. стъкла и не зная дали мога да прокарам от там кабелите до задните и ако сложа и отпред бутоните да се управляват задните стъкла от тях, дали ще стане да ги вържа паралелно и понеже имам комфорт модул/той е за две ел. стъкла/ дали ще се затварят задните като пусна алармата/заключа вратите/-ще се преебе ли комфорта/релетата му/, инсталацията или предпазителя.
Моля само за компетентни мнения.
0889/251-900 Николай, София
1. Захващането на механизма/ножиците/-ясно, че се разпробиват нитовете на старите за да се свали механизма, но самите отвори за закрепване на механизма към вратата са 6.5мм, има стоманизирани нитове на пазара на 6.4мм/за момента уж само с поръчка/, но проблема е с нитачката, защото трябва някоя по-здрава/с обикновена не става-тя е до 5мм/-ако някой има за над 6мм да се обажда и да казва какво ще ми струва.
2. Окабеляването-имам предни ел. стъкла и не зная дали мога да прокарам от там кабелите до задните и ако сложа и отпред бутоните да се управляват задните стъкла от тях, дали ще стане да ги вържа паралелно и понеже имам комфорт модул/той е за две ел. стъкла/ дали ще се затварят задните като пусна алармата/заключа вратите/-ще се преебе ли комфорта/релетата му/, инсталацията или предпазителя.
Моля само за компетентни мнения.
0889/251-900 Николай, София
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
- baitun
- ентусиаст
-
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Re: Относно монтаж на задни ел. стъкла
да от предните стъкла можеш да вземеш ток без да се притесняваш. за нитачката не знам защо не пробваш с болтове?

- baitun
- ентусиаст
-
Не могат да се сложат в горната част, няма от къде да се бръкне, или трябва е бати чупливата ръка да имаш
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
с механизмите ще се справиш... като ги наложиш ще си проличи коя е правилнат аим позиция и занитваш//
проблема ти е по голям с инсталацията и не точно с прекарването и а с това да работи както искаш в твоя случаи.
наиситна нямаш много варянти.. щом модула е за две няма как да работи и тук.
1. намираш модул от 4 с копчета за конзолата и вратите... ( сложно е ) има няколко вида
2. намираш копчета с големите стари букси ( задните са сини и са с по 5 пина ) предите са с 4 и са бели
3. правиш варянт с контрол само от едно място.. или задните врати или от конзолата ( не е готино но е наи лесния )
4. задължително сложи бушон на новия + към системката ти
някъде в една тема от рода бях оставил схемата на моделите от 91-92 които са без конфорт модули
проблема ти е по голям с инсталацията и не точно с прекарването и а с това да работи както искаш в твоя случаи.
наиситна нямаш много варянти.. щом модула е за две няма как да работи и тук.
1. намираш модул от 4 с копчета за конзолата и вратите... ( сложно е ) има няколко вида
2. намираш копчета с големите стари букси ( задните са сини и са с по 5 пина ) предите са с 4 и са бели
3. правиш варянт с контрол само от едно място.. или задните врати или от конзолата ( не е готино но е наи лесния )
4. задължително сложи бушон на новия + към системката ти
някъде в една тема от рода бях оставил схемата на моделите от 91-92 които са без конфорт модули
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , по въпроса за нитачката , просто отиваш и си търсиш нитачка за по голям нит , хората продават.....
А за това как и от къде да дърпаш ток има схема в Бентли манюала , гледаш там какво са нарисували хората и правиш ... това с теглене на ток от тук от там е бош лаф работа , ако искаш да е както трябва , направи го по схема ... ще ти трябват и допълнителни релета за задните стъкла (освен самия комфорт модул) ... Поствал съм схеми за ел.стъклата и обяснения за тях в няколко теми ... ,ако искаш търси ги тях , ако искаш глеай бентлито .... и те така ...
А за това как и от къде да дърпаш ток има схема в Бентли манюала , гледаш там какво са нарисували хората и правиш ... това с теглене на ток от тук от там е бош лаф работа , ако искаш да е както трябва , направи го по схема ... ще ти трябват и допълнителни релета за задните стъкла (освен самия комфорт модул) ... Поствал съм схеми за ел.стъклата и обяснения за тях в няколко теми ... ,ако искаш търси ги тях , ако искаш глеай бентлито .... и те така ...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
С шест мм болтове и с по две шайби става много по здраво захващането на триножника отколкото алуминиевите нитове.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- baitun
- ентусиаст
-
Относно нитачката за осем нита не искам да купувам, защото може да ми излезе по-евтино да си взема 2 задни врати комплект с ел. стъкла, а за схемите мерси за инфото, ще видя за какво иде реч, но искам да е най-опростено и с най-малко разкостване, че се видях вече в приключение с тези нитове и още един въпрос-взех инсталацията във вратите от кола преди фейса-с големите букси и сините бутони-интересува ме как е захранването-с 2 минуса и един плюс или обратното
- baitun
- ентусиаст
-
vladi_a_i написа:С шест мм болтове и с по две шайби става много по здраво захващането на триножника отколкото алуминиевите нитове.
Аз за това ще слагам стоманени нитове, както е оригиналното закрепване, а не с алуминиеви, но не знам как да си изкривя пръстите за да закрепя механизма с болтове и гайки, а и не знам като отвора е 6.5мм и да сложа болтове 6мм с тези капризни и проблемни механизми, как ще е-искам всичко да е изрядно
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Не се занимавай с тия нитове,става си перфектно с болчета,правил съм го и на седан и на компакт. Вярвам все ще се намери някоя девойка наоколо да ги постави,ако са ти дебели ръцете и не можеш да ги провреш... 
п.п. Това е на компакта,на седана нямам снимки.

п.п. Това е на компакта,на седана нямам снимки.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- metodi80
- старши ентусиаст
-
~Мишо~ написа: Вярвам все ще се намери някоя девойка наоколо да ги постави..... ]
Добре , че са девойките , че иначе не знам ... , кво ше праиме ...

- baitun
- ентусиаст
-
Колеги, дайте снимки ако имате за задните врати, за предните е по-лесно
- baitun
- ентусиаст
-
Днес монтирах механизмите, в първия момент изтръпнах защото не видях, че механизма с моторчето не се монтира на същото място като този с механиката/под наклон е леко, а аз се скъсах да се нервирам, че дупките не съвпадат/, прекарах кабелите до колонката, разбрах къде се подава напрежението и даже направих проба-всичко работи. Сега се чудя от къде да взема напрежение за да не монтирам релета и като се подаде напрежение, същото да се изключва дори при положение, че бутона е натиснат. И още един въпрос-понеже колата е след фейса, има предни ел. стъкла, но е с малките букси и много тънки проводничета се чудя ако взема от тях напрежение дали няма да прецакам системата и дали стоково има задни ел. стъкла които са с двойнодействащи бутони и като го натисна по-силно да се затварят или отварят стъклата като пусна бутона. Ако някой има по-опростена схема или оригинална с леки пояснения по нея да дава. Мерси предварително.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колега до тук добре. дупките не съвпадат но си се ориентираи си ги монтирал..
сега..
не вземаи никакъв ток от тия тънки кабели .. те са ти от модула и ще стане мазало ако срежеш нещо
аз не рабрах как точно искаш да командваш задните стъкла?
от предната конзола и от задната врата? или само от едно място?
задачката ти хич н ее лека...
за да ти работят задните трябва друг модул от модел с 4 ел.
някъде ми се мотаеше едни... по спомени задните копчета бяха с малки жълти буксички...
оф.. кашата е сериозна
по нагоре ти написах как ти е наи лесния варянт
намираш копчета от задни врати с 5 пина ( сини са на цвят ) после намираш копчета бели от стария модел с 4 пина.
прекарваш инсталацията и всичко заспива.
+ ще си издърпаш от таблото отпред с бушон
другия варянт е да ползваш някои друг + но задължително си направи бушон да не се запалиш
сега..
не вземаи никакъв ток от тия тънки кабели .. те са ти от модула и ще стане мазало ако срежеш нещо
аз не рабрах как точно искаш да командваш задните стъкла?
от предната конзола и от задната врата? или само от едно място?
задачката ти хич н ее лека...
за да ти работят задните трябва друг модул от модел с 4 ел.
някъде ми се мотаеше едни... по спомени задните копчета бяха с малки жълти буксички...
оф.. кашата е сериозна
по нагоре ти написах как ти е наи лесния варянт
намираш копчета от задни врати с 5 пина ( сини са на цвят ) после намираш копчета бели от стария модел с 4 пина.
прекарваш инсталацията и всичко заспива.
+ ще си издърпаш от таблото отпред с бушон
другия варянт е да ползваш някои друг + но задължително си направи бушон да не се запалиш
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2