Нестабилна мие колата?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м3 на газ
Мечтае да кара: много махагон с задно

Нестабилна мие колата?

Мнение от tubisa » 28 Окт 2010, 19:59

Здравейте пичове,става въпрос за компот 95' 16-ка.Много е нестабилна след 100-те км.Имах за смяна външни шарнири и биалетки смених ги и нищо пак си е така,амортесиорите са си по-меки но са си здрави.Това ме навежда на мисалта че гледам малко ми е разчекната задницата да ли може на това да се дължи проблема? Мерси..
Продавам си компакта http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Нестабилна мие колата?

Мнение от barty » 28 Окт 2010, 20:12

Ревизирай си ходовата част, отговора се крие във въпроса ти :yes: Може и от гумите да е.....
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 28 Окт 2010, 20:12

Под нестабилна какво имаш предвид - люшка ли се, опитва ли се да занася (в завой де)? Меките амортисиори допринасят за нестабилността ти. А това, че ти е малко поразкрачена задницата според мен не би трябвало да води до това поведение. Иначе много неща могат да окажат влияние - налягане в гумите, самите гуми, и т.н. Иначе казваш, че ти е стегнато окачването :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Мнение от Bimmer_E36 » 28 Окт 2010, 20:20

Щом казваш че са ти меки амортесьорите най вероятно от това може да е нестабилна.Тя като подскача не върви в права линия.Виж и да не би да имат свободен ход.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2010, 21:04

А на реглаж ходи ли като смени тия работи?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tubisa » 28 Окт 2010, 21:11

Не съм но проблема го имах и преди

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2010, 21:17

Може и преди да ти е била разтворена предницата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 28 Окт 2010, 21:31

от амортицьорите е. на моята 36-ца и сдадоха багажа предните амортицьори в следствие на което до 50-60 не се осещаше нищо (вътре нищо но като я погледнеш от вънка се носеше и като кораб - плавно нагоре и надолу). при по-голяма скорост колата ставаше доста нестабилна - имах чувството че не я държат гумите на мястото и. желателно е да минеш на преглед по специялно на амортисьорите да ти кажат на колко процента са и дали са за смяна. това е моят съвет.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 28 Окт 2010, 23:42

ако не си сменял нищо по задницата е от там . смени 2 - 3 нещица . в сервиза ще ти кажат кои са
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tubisa » 29 Окт 2010, 20:06

ares2 написа:ако не си сменял нищо по задницата е от там . смени 2 - 3 нещица . в сервиза ще ти кажат кои са
Нали затова търся съвет за да не сменям всичко наред :lol: ,ще направя един стенд както каза bum bum да видим дали ще излезе нещо от там.

Потребител
Аватар
Кара: е36 320i 97г.

Мнение от Sen7inel » 06 Ное 2010, 2:47

Ходи на стенд там ти е проблема или амортисиорите моита като поизлязох от пътя и една табела се бутна в мен миналта година :mhihi: ми се окриви моста отзад и колата вървеше като тролеи с задницата изнесена на страни и пак си хварчеше с по 160 без да има проблем с стабилноста

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 06 Ное 2010, 9:42

Нека споделя аз през какъв проблем минах.
Преди 2-3 седмици си сложих подложки на рейката, при което предницата се разкрачи, разцентрова се и преди стенда ест. караше на където си иска, и освен това се накланяше адски много по завоите (попринцип съм с твърди пружини и амортисьори). Минах реглаж и всичко се оправи - пак се вдърви и си беше културно стегната.
След седмица обаче нещо се разцентрова предницата и пак нещо неще да държи хубаво пътя и пак почна да се понакланя по завоите (не е както трябва да е). ОТивам аз там където ми правиха реглажа и им обяснявам. Качват я на канала и след 5 мин зяпане установиха, че шарнирите, които са долу на носачите (в ъгъла един вид) контактуват с носача чрез гумен демпфер, и той се е разпрал. Сега шарнирите се движат в носача нагоре-надолу и затова ми прави такива въртели.

Провери ги.

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 06 Ное 2010, 15:20

с тези шарнири заради компетентни майстори, които ме наплашиха, че колата ми е с разбита предница и едва ли не ще се откъсне колелото при движение, и ме накараха да ги сменя по-най-бързия начин. интересното е, че отидох при друг майстор и човека като слезна в канала, без да е повдигана на колата на крик или подобно, провери всичко и се оказа че няма и грам луфт, нито мърдат полуоските или пък да играят шарнирите нищо колата е здрава. след като му обясних какво са ми казали и какво е станало той ми поакза въпросните шарнири, като ми обясни че са си така и поведението на колелото при свободно състояние на крик е такова. бях забравил за тях и е възможно е даса те причината за тази нестабилност.
Изображение

Назад към E36