Как се държат вашите 39ки зимата(сняг)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: Как се държат вашите 39ки зимата(сняг)

Мнение от LUCIFER'S » 28 Окт 2010, 13:33

I.Voykov написа:Да вземеш да се научиш да я караш тая кола ли :mhihi: :mhihi: :mhihi: Да немога да сравня Е39-та с 4Х4,....

Nickelback написа:Колегите boksioraE39 и LUCIFER'S май от скоро карат БМВ ;)

:clap: :clap: :clap: :driving: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

сигурно ще е тъй... :mhihi:

Малко да разведря... имаме една мания с един френд да ходиме на офроад с джипка тойотка къса база ленд крузер от дъртите с гумички олтерен на гудрич... кара се само за забавления в кал до главините и сняг по един метър из гори по жестоки баири/слизания на самоход 70 градуса.... къде гърмим, къде шетаме с металдетектори общо взето който не е карал 4х4 в екстремни терени сняг кал- не може да направи съпоставка за това един автомобил как се чувства на път със сняг ;)
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i e39

Мнение от RossenVlad » 28 Окт 2010, 14:11

Колега, на мен също ще ми е първа зима с бмв-то. Досега 8 години все с кола с предно и никакви проблеми. Все пак мисля, че с подходящо каране и хубави гуми няма да страдам много. Като си спомня как излизаше миналата година един съсед на най-големия сняг с баварката, всичко опира до шофьор:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 28 Окт 2010, 14:56

Бе като ви слушам може пък наистина Е39 да са трудни зимата :dunno: Аз не съм имал честта да карам такава машина, камо ли пък на сняг. Но, пак казвам, трябват си добри гуми и си е ОК зимата :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 28 Окт 2010, 16:40

LUCIFER'S написа:общо взето който не е карал 4х4 в екстремни терени сняг кал- не може да направи съпоставка за това един автомобил как се чувства на път със сняг ;)

Абе случвало се е 1-2 пъти да нагазваме и ние в "дълбокото" със сериозно проходими машини, та май правиме съпоставка - затова и казах че не сравнявам Е39 с 4Х4 камо ли сериозно подготвен джип.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 28 Окт 2010, 16:45

Карал съм Е30, Е36 без шпер и Е36 с шпер, всичките с нови и хубави гуми - никакви проблеми :idea:
Защо Е39 да е по-зле от тях? Напротив, мисля че ще е по-добре с блокажите и т.н.
Иска се внимание, хубави гуми и малко опит със задното предаване.... Е сега ако се ходи по истински чукари и баири може и да закъсаш ама то Е39 си е кола за нормални пътища :idea: Иначе ти трябва Субару :mhihi:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Окт 2010, 19:45

Никакви ядове на нормален път и непочистен даже, с Goodyear Ultra Grip 7+ миналата зима.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 28 Окт 2010, 20:19

Колеги зимата в София много ядове бера с беемвенцата си. Затова като падне големия сняг си стоят на паркинга да не бера ядове и да си късам нервите, че то и с нашите "добре разчистени улици и булеварди"... Зимата из София си обикалям с едно Сузуки Витара къса база от 1992 и направо душата ми пее :D. А пък иначе, който е модерен и има бмв X-drive-е това си е вече друга работа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 28 Окт 2010, 20:49

Elesar74 написа:Никакви ядове на нормален път и непочистен даже, с Goodyear Ultra Grip 7+ миналата зима.

Вчера карахме по черно из гори и обикаляме едни коловози от "Виетнамка" и Тойтата аха аха да опре отдолу в калта,.... а едни фарове светят отзад гледам аз кат на БМВ не са на Х5 обаче :shock: ... свири дава зор за път... една синя Е39 комби. Аааа изкорах се...брей ний са излагаме Радомире (на френда ми ) влачим са кат бабички на двойно и ниски... едвам издрапваме в кал ( зимата в сняг същото ) пък комбинизона на задно само иска път да му правиме.....

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 28 Окт 2010, 21:05

Минала зима карах с 225/55/16 Мишелин Пилот Алпин 3 ,може да се каже,че гумите не струваха грам,грайпфера беше на ограничител и на 4-те :mhihi: ,но не съм имал проблеми и в най-големия сняг,наистина триъгълника на таблото мигаше доста често,особено на кръстовища с наклон,не съм се правил и на състезател,проблеми не съм имал....днес си купих 4 чисто нови гуми Dunlop Sp Winter Sport 3D 225/55/16 дот10,при първия сняг ще дам отзиви,надявам се добри!
Но моето мнение е,че не можеш ли да си караш,ако ще и 4Х4 да ти дадат,пак ще затънеш някъде :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 28 Окт 2010, 21:37

Баце,колкото и да можеш да караш, ако нямаш хубава гума, до там си !
За зимата карам едно CR-V (уж е 4х4) та миналата зима в началото бях с некви всесезонни гуми, и като напраска якия сняг ела да видиш, боксуват и 4-те колела на 30 градуса наклон, та си купих нови 4 еднакви Cooper Discoverer M+S , точно със зимен грайфер и коренна разлика, дето са вика забравих къде е дръжката на лопатата :)

Верно дават се кинти за 4 гуми, но се карат малко месеци, и може да се ползват няколко зими, та си струва.

Нова гума и нова кола , равни нямат !
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 29 Окт 2010, 1:41

Имал съм Ярис със хубави зимни гуми, със него закъсах на не много голям баир. И то празен, добре че един ме дръпна и излязох, а не беше пряспа или голям сняг, просто отдолу беше джам и той легна по корем и дотам, добре че генератора успя да захрани аварийните и фаровете и нагревателя на задното стъкло, :mhihi: Предницата подскачаше и не се мръдна на сантим.
БМВ е39 с Michelin X-Ice, 100 А часов акумулатор и 70 кила бензин отзад, и 3 ма пътници съм карал в жестоки преспи, минава като влак отгоре им, не ги усеща, камо ли да забоксува. Проблем малко си остава ако речеш да спреш рязко, АБС са просто е супер дразнещо нещо :D и поднася малко . Но за равен път просто проблем няма.
Мислех че Х5 ще е направо луноход, но се оказа почти същата проходимост, единствено не занася в завоите. И при тръгване е по пъргаво малко. Но със всесезонни гуми си е направо кекаво.
Мита за кола със предно и супер проходимост е отживелица. С е39 съм теглил Нисан Съни, закъсал, както и 2 голфа 4 ки :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 29 Окт 2010, 2:41

И на мен ще ми е първа зима с Е39-ката. Но да споделя опита си от други коли:

1) Audi А6 1998г. само с предно. Изкарах го една зима да видя как се държи така и така си бях купил нови зимни гуми. Е беше много зле и не тръгването, а спирането. Парзаляше се като шейна.

2) Форд Ескорт 1998г. предно с нови зимни мишелинки - беше много добре направо супер. Никъде не се наложи да се бута.

3) Пежо 106 1994г. предно - с някакви всесезонни гуми - пълна трагедия. Нито може да тръгне нито да спре.

4) Лада 2104 19XX задно - викам си ей сега ще се изкефя на задното и ще си въртя задника, то пък взе че тази зима, когато имах колата не падна сняг (гр. Пазарджик).

5) Форд Фиеста 1997г. предно с някакви зимни гуми - много добре се държи. Ако не е лед, а просто сняг било то и отъпкан тръгва от кръстовищата без никакви ядове докато гледам как около мен едвам кретат. Спира пак доста добре. Може би най-добрата кола за зимата от всички изброени.

6) Трабант 1990г. предно с всесезонни мишелин втора ръка - много добро поведение. С него в най-големия сняг правих курса Велинград - Пазарджик - Велинград и колата не трепна, а по пътя камара народ се бяха изпонаблъскали.

7) БМВ Е39 1997г. задно с някакви стари летни гуми - ще го видим как е тази зима, но най-вероятно ще стои в гаража като падне снегът и ще се кара фиестата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 29 Окт 2010, 3:48

Карал съм доста автомобили в зимни условия и не мисля, че Е39 има някакво по-особено и специфично поведение. Смятам, че с едни добри зимни гуми и разумно управление няма да имате грижи в снега. Не се вкарвайте в някакви филми от типа: БМВтата въртят задници като к*рви, нямат тръгване в снега защото са бързооборотни и пр. Това са глупости, разпространявани от хора без опит с марката и такива които не се справят много добре със шофирането. В общи линии, където минават повечето коли, там минава и Е39 (според моите преки наблюдения).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 525 TDSA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от monogamnia » 29 Окт 2010, 6:24

Стига бе вие изкарахте Е39 не проходима в сняг....миналата зима карах с летни гуми и без блокаж и съм автоматик!!! Но без да лъжа извън София не съм излизал но и колата не я спрях и за ден. Ако я забиеш на някаде по планините да може ще закъса но в градовете няма проблеми.

Потребител
Аватар

Мнение от Stoilov » 29 Окт 2010, 9:16

Всичко опира до добри гуми и най-вече до задкормилното устройство (шофьора).
трета зима ще ми е с E39TDS. преди това съм карал и на предно предаване.
само ще кажа че първата зима (2008г.) бях със зимни гуми с ДОТ 2000г. и какво да ви кажа.
Златишки проход с около 10-15 см. не почистен сняг не сложих вериги. Да имах си цветомузика на таблото но не закъсах никъде. Сега с новите гуми няма да коментирам.
Всяка година поне два пъти през зимата минавам през Стара планина (златишки проход) и Пампорово. и много пъти ходя да карам ски на най-различни места.
Много е важно кой какъв шофьор е.
Веригите винаги са ми в багажника и се чуда когато ми се наложи да ги сложа дали ще разбера как се слагат.

ПредишнаСледваща

Назад към E39