Проект бяло осветление на Е39.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Re: Проект бяло осветление на Е39.

Мнение от totopz » 26 Окт 2010, 23:38

Сигурно ще стане хубаво, но ще е много работа да се направи, а и кой знае какво може да прецакаш докато го правиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 27 Окт 2010, 7:05

totopz написа:Сигурно ще стане хубаво, но ще е много работа да се направи, а и кой знае какво може да прецакаш докато го правиш.

Много е работата, действително. Само в осветлението на монитора има 39 диода. Надявам се всичко да е ок :) Засега всичко върви перфектно.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Branko » 27 Окт 2010, 12:35

Ето какво е имал предвид колегата,до колкото разбрах,въпреки,че една от снимките е на син интериор.Ако и това не е красиво?! :dunno: Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 27 Окт 2010, 14:21

От БМВ трябва да си вземат урок,и ако искат да са в крак с модата и екстрите,и кефа на феновете да е пълен,трябва да вземат пример от осветлението на таблото на Форд Мустанг-избираш си цвят от цялата палитра на дъгата.
Или поне от производителите на кар-аудио-да сменяш поне в 2-3 основни цвята.
Едва ли е толкова трудно,при положение че почнаха да слагат ,секви други щуротии.......
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 27 Окт 2010, 16:15

Аз не знам какво толкова го взехте на въпрос това осветление. Когато човек си купува кола, било то и чисто нова, той я купува със съответните плюсове и минуси. На плюсовете се радва, а с минусите свиква.
Разбира се който има много мерак, свободно време и разбира се възможности, може да промени всичко по колата си и да я направи така както на него му харесва.
В случая на мен осветлението на таблото не ми харесва, но пък и няма да търгна да го сменявам, защото ми се вижда много сложно и много работа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 28 Окт 2010, 8:25

pkaramitev написа:От БМВ трябва да си вземат урок,и ако искат да са в крак с модата и екстрите,и кефа на феновете да е пълен,трябва да вземат пример от осветлението на таблото на Форд Мустанг-избираш си цвят от цялата палитра на дъгата.
Или поне от производителите на кар-аудио-да сменяш поне в 2-3 основни цвята.
Едва ли е толкова трудно,при положение че почнаха да слагат ,секви други щуротии.......

Да вземем Мерцедес например.

Тяхното жълтичко, все едно са нацапани копчетате с кафе и е избърсано-недоизбърсано. Да, стил. Запазена марка. Но започнаха от известно време да слагат поне различен цвят на самото осветление на таблото, при АМГ други системи, ама за тях не говорим.
Може да е запазен знак, но никъде не е казано, че като немците са много умни, трябва да се съобразяваме с това. Технологиите са толкова напреднали, че производителя на автомобили може да направи кефа на клиента и да му предложи избор. Избора не се изчерпва с това с ел щуротиите, има куп неща, за които не се мисли.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 28 Окт 2010, 8:26

totopz написа:Аз не знам какво толкова го взехте на въпрос това осветление. Когато човек си купува кола, било то и чисто нова, той я купува със съответните плюсове и минуси. На плюсовете се радва, а с минусите свиква.
Разбира се който има много мерак, свободно време и разбира се възможности, може да промени всичко по колата си и да я направи така както на него му харесва.
В случая на мен осветлението на таблото не ми харесва, но пък и няма да търгна да го сменявам, защото ми се вижда много сложно и много работа.

Скоро ще кача снимки и ще се замислиш :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 28 Окт 2010, 8:26

Mario Pankov написа:Защо се нахвърлихте да критикувате желание на някого да смени цвета на таблото? Не ви разбирам, това, че от БМВ са го проектирали в цвят "amber" е на базата на статистически извадки какъв цвят биха предпочитали хората в тази кола, ако 52% са гласували за кехлибара, това означава ли, че останалите 48% трябва да се съобразяват с тях? Хора различни, вкусове безброй. Ако иска и го кефи в розово, защо да не си го направи такова и да му бъде по-приятно в колата? Това е все едно да съдиш някого, че не харесва червени ризи, а сини и да го критикуваш за това.

:bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 28 Окт 2010, 12:38

Колега това ми харесва определено на 100% ей това ти е салона download/file.php?id=95137&mode=view това вече е красиво наистина,бялото много ярко :confused: това синьо пълни душата!!! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 525bmw » 28 Окт 2010, 12:48

bili1 написа:Колега това ми харесва определено на 100% ей това ти е салона download/file.php?id=95137&mode=view това вече е красиво наистина,бялото много ярко :confused: това синьо пълни душата!!! :yes:

Не харесвам синьо, дадох го като примерна снимка.
Бялото е ярко действително, но например монитора(разстоянието) от диодите до светловодите е около 0.5 - 0.8 мм и свелината се разсейва. Свети бяло, но не заслепява и не е ярко. Разликата е там, че при климатроника диодите са на 0.2 мм от светловодите и там е по ярко, но пак седи добре. Има идея в това, защото нивото на монитора, почти винаги ти е в периферното зрение, а климатроника ти е по надолу и не прави впечатление.

Вече съм закачил всичко, нищо не съм счупил и съм запоил повече от 70 диода :)
живот и здраве, довечера ще кача снимки. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 28 Окт 2010, 12:51

Качи снимки и ще видим за какво иде реч :yes: ,иначе син цвят е хубав като за салона на Е39 сега за пръв път видях такава снимка и ми хареса как седи!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от boris_m » 28 Окт 2010, 14:59

И аз чакам да видя снимките с нетърпение!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 28 Окт 2010, 15:13

525bmw написа:
bili1 написа:Колега това ми харесва определено на 100% ей това ти е салона http://www.bmwpower-bg.net/forums/downl ... &mode=view това вече е красиво наистина,бялото много ярко :confused: това синьо пълни душата!!! :yes:

Не харесвам синьо, дадох го като примерна снимка.
Бялото е ярко действително, но например монитора(разстоянието) от диодите до светловодите е около 0.5 - 0.8 мм и свелината се разсейва. Свети бяло, но не заслепява и не е ярко. Разликата е там, че при климатроника диодите са на 0.2 мм от светловодите и там е по ярко, но пак седи добре. Има идея в това, защото нивото на монитора, почти винаги ти е в периферното зрение, а климатроника ти е по надолу и не прави впечатление.

Вече съм закачил всичко, нищо не съм счупил и съм запоил повече от 70 диода :)
живот и здраве, довечера ще кача снимки. :mhihi:

Колега, евала за ентусиазма, доста работа си е това...

Аз бих искал да те помоля да опишеш с няколко думи, колко диода и какви видове си купувал. Да направим нещо като описание на комплекта диоди и каквото друго е нужно за смяна на цвета, на светлините в купето. За мен ще е много полезно, понеже и аз мисля да го направя, а и ще е полезно за всички други, които ще се заемат с това в бъдеще.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Branko » 28 Окт 2010, 18:35

Чакаме с нетърпение да се похвалиш! :lalala:

Потребител
Аватар
Кара: S38B38 + GTX3582R Gen.2
Детайли за колата: 6-напред

Мнение от vatanasov » 28 Окт 2010, 20:46

Колега давай смело и виж това
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
DSC off

ПредишнаСледваща

Назад към E39