Как се държат вашите 39ки зимата(сняг)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Как се държат вашите 39ки зимата(сняг)
I.Voykov написа:Да вземеш да се научиш да я караш тая кола ли![]()
![]()
Да немога да сравня Е39-та с 4Х4,....
Nickelback написа:Колегите boksioraE39 и LUCIFER'S май от скоро карат БМВ![]()

сигурно ще е тъй...

Малко да разведря... имаме една мания с един френд да ходиме на офроад с джипка тойотка къса база ленд крузер от дъртите с гумички олтерен на гудрич... кара се само за забавления в кал до главините и сняг по един метър из гори по жестоки баири/слизания на самоход 70 градуса.... къде гърмим, къде шетаме с металдетектори общо взето който не е карал 4х4 в екстремни терени сняг кал- не може да направи съпоставка за това един автомобил как се чувства на път със сняг

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- RossenVlad
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i e39
Колега, на мен също ще ми е първа зима с бмв-то. Досега 8 години все с кола с предно и никакви проблеми. Все пак мисля, че с подходящо каране и хубави гуми няма да страдам много. Като си спомня как излизаше миналата година един съсед на най-големия сняг с баварката, всичко опира до шофьор:)
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Бе като ви слушам може пък наистина Е39 да са трудни зимата
Аз не съм имал честта да карам такава машина, камо ли пък на сняг. Но, пак казвам, трябват си добри гуми и си е ОК зимата 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
LUCIFER'S написа:общо взето който не е карал 4х4 в екстремни терени сняг кал- не може да направи съпоставка за това един автомобил как се чувства на път със сняг
Абе случвало се е 1-2 пъти да нагазваме и ние в "дълбокото" със сериозно проходими машини, та май правиме съпоставка - затова и казах че не сравнявам Е39 с 4Х4 камо ли сериозно подготвен джип.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Карал съм Е30, Е36 без шпер и Е36 с шпер, всичките с нови и хубави гуми - никакви проблеми
Защо Е39 да е по-зле от тях? Напротив, мисля че ще е по-добре с блокажите и т.н.
Иска се внимание, хубави гуми и малко опит със задното предаване.... Е сега ако се ходи по истински чукари и баири може и да закъсаш ама то Е39 си е кола за нормални пътища
Иначе ти трябва Субару 

Защо Е39 да е по-зле от тях? Напротив, мисля че ще е по-добре с блокажите и т.н.
Иска се внимание, хубави гуми и малко опит със задното предаване.... Е сега ако се ходи по истински чукари и баири може и да закъсаш ама то Е39 си е кола за нормални пътища

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Никакви ядове на нормален път и непочистен даже, с Goodyear Ultra Grip 7+ миналата зима.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колеги зимата в София много ядове бера с беемвенцата си. Затова като падне големия сняг си стоят на паркинга да не бера ядове и да си късам нервите, че то и с нашите "добре разчистени улици и булеварди"... Зимата из София си обикалям с едно Сузуки Витара къса база от 1992 и направо душата ми пее
. А пък иначе, който е модерен и има бмв X-drive-е това си е вече друга работа.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Elesar74 написа:Никакви ядове на нормален път и непочистен даже, с Goodyear Ultra Grip 7+ миналата зима.
Вчера карахме по черно из гори и обикаляме едни коловози от "Виетнамка" и Тойтата аха аха да опре отдолу в калта,.... а едни фарове светят отзад гледам аз кат на БМВ не са на Х5 обаче

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Минала зима карах с 225/55/16 Мишелин Пилот Алпин 3 ,може да се каже,че гумите не струваха грам,грайпфера беше на ограничител и на 4-те
,но не съм имал проблеми и в най-големия сняг,наистина триъгълника на таблото мигаше доста често,особено на кръстовища с наклон,не съм се правил и на състезател,проблеми не съм имал....днес си купих 4 чисто нови гуми Dunlop Sp Winter Sport 3D 225/55/16 дот10,при първия сняг ще дам отзиви,надявам се добри!
Но моето мнение е,че не можеш ли да си караш,ако ще и 4Х4 да ти дадат,пак ще затънеш някъде

Но моето мнение е,че не можеш ли да си караш,ако ще и 4Х4 да ти дадат,пак ще затънеш някъде

Баце,колкото и да можеш да караш, ако нямаш хубава гума, до там си !
За зимата карам едно CR-V (уж е 4х4) та миналата зима в началото бях с некви всесезонни гуми, и като напраска якия сняг ела да видиш, боксуват и 4-те колела на 30 градуса наклон, та си купих нови 4 еднакви Cooper Discoverer M+S , точно със зимен грайфер и коренна разлика, дето са вика забравих къде е дръжката на лопатата
Верно дават се кинти за 4 гуми, но се карат малко месеци, и може да се ползват няколко зими, та си струва.
Нова гума и нова кола , равни нямат !
За зимата карам едно CR-V (уж е 4х4) та миналата зима в началото бях с некви всесезонни гуми, и като напраска якия сняг ела да видиш, боксуват и 4-те колела на 30 градуса наклон, та си купих нови 4 еднакви Cooper Discoverer M+S , точно със зимен грайфер и коренна разлика, дето са вика забравих къде е дръжката на лопатата

Верно дават се кинти за 4 гуми, но се карат малко месеци, и може да се ползват няколко зими, та си струва.
Нова гума и нова кола , равни нямат !
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Имал съм Ярис със хубави зимни гуми, със него закъсах на не много голям баир. И то празен, добре че един ме дръпна и излязох, а не беше пряспа или голям сняг, просто отдолу беше джам и той легна по корем и дотам, добре че генератора успя да захрани аварийните и фаровете и нагревателя на задното стъкло,
Предницата подскачаше и не се мръдна на сантим.
БМВ е39 с Michelin X-Ice, 100 А часов акумулатор и 70 кила бензин отзад, и 3 ма пътници съм карал в жестоки преспи, минава като влак отгоре им, не ги усеща, камо ли да забоксува. Проблем малко си остава ако речеш да спреш рязко, АБС са просто е супер дразнещо нещо
и поднася малко . Но за равен път просто проблем няма.
Мислех че Х5 ще е направо луноход, но се оказа почти същата проходимост, единствено не занася в завоите. И при тръгване е по пъргаво малко. Но със всесезонни гуми си е направо кекаво.
Мита за кола със предно и супер проходимост е отживелица. С е39 съм теглил Нисан Съни, закъсал, както и 2 голфа 4 ки

БМВ е39 с Michelin X-Ice, 100 А часов акумулатор и 70 кила бензин отзад, и 3 ма пътници съм карал в жестоки преспи, минава като влак отгоре им, не ги усеща, камо ли да забоксува. Проблем малко си остава ако речеш да спреш рязко, АБС са просто е супер дразнещо нещо

Мислех че Х5 ще е направо луноход, но се оказа почти същата проходимост, единствено не занася в завоите. И при тръгване е по пъргаво малко. Но със всесезонни гуми си е направо кекаво.
Мита за кола със предно и супер проходимост е отживелица. С е39 съм теглил Нисан Съни, закъсал, както и 2 голфа 4 ки

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
И на мен ще ми е първа зима с Е39-ката. Но да споделя опита си от други коли:
1) Audi А6 1998г. само с предно. Изкарах го една зима да видя как се държи така и така си бях купил нови зимни гуми. Е беше много зле и не тръгването, а спирането. Парзаляше се като шейна.
2) Форд Ескорт 1998г. предно с нови зимни мишелинки - беше много добре направо супер. Никъде не се наложи да се бута.
3) Пежо 106 1994г. предно - с някакви всесезонни гуми - пълна трагедия. Нито може да тръгне нито да спре.
4) Лада 2104 19XX задно - викам си ей сега ще се изкефя на задното и ще си въртя задника, то пък взе че тази зима, когато имах колата не падна сняг (гр. Пазарджик).
5) Форд Фиеста 1997г. предно с някакви зимни гуми - много добре се държи. Ако не е лед, а просто сняг било то и отъпкан тръгва от кръстовищата без никакви ядове докато гледам как около мен едвам кретат. Спира пак доста добре. Може би най-добрата кола за зимата от всички изброени.
6) Трабант 1990г. предно с всесезонни мишелин втора ръка - много добро поведение. С него в най-големия сняг правих курса Велинград - Пазарджик - Велинград и колата не трепна, а по пътя камара народ се бяха изпонаблъскали.
7) БМВ Е39 1997г. задно с някакви стари летни гуми - ще го видим как е тази зима, но най-вероятно ще стои в гаража като падне снегът и ще се кара фиестата.
1) Audi А6 1998г. само с предно. Изкарах го една зима да видя как се държи така и така си бях купил нови зимни гуми. Е беше много зле и не тръгването, а спирането. Парзаляше се като шейна.
2) Форд Ескорт 1998г. предно с нови зимни мишелинки - беше много добре направо супер. Никъде не се наложи да се бута.
3) Пежо 106 1994г. предно - с някакви всесезонни гуми - пълна трагедия. Нито може да тръгне нито да спре.
4) Лада 2104 19XX задно - викам си ей сега ще се изкефя на задното и ще си въртя задника, то пък взе че тази зима, когато имах колата не падна сняг (гр. Пазарджик).
5) Форд Фиеста 1997г. предно с някакви зимни гуми - много добре се държи. Ако не е лед, а просто сняг било то и отъпкан тръгва от кръстовищата без никакви ядове докато гледам как около мен едвам кретат. Спира пак доста добре. Може би най-добрата кола за зимата от всички изброени.
6) Трабант 1990г. предно с всесезонни мишелин втора ръка - много добро поведение. С него в най-големия сняг правих курса Велинград - Пазарджик - Велинград и колата не трепна, а по пътя камара народ се бяха изпонаблъскали.
7) БМВ Е39 1997г. задно с някакви стари летни гуми - ще го видим как е тази зима, но най-вероятно ще стои в гаража като падне снегът и ще се кара фиестата.
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Карал съм доста автомобили в зимни условия и не мисля, че Е39 има някакво по-особено и специфично поведение. Смятам, че с едни добри зимни гуми и разумно управление няма да имате грижи в снега. Не се вкарвайте в някакви филми от типа: БМВтата въртят задници като к*рви, нямат тръгване в снега защото са бързооборотни и пр. Това са глупости, разпространявани от хора без опит с марката и такива които не се справят много добре със шофирането. В общи линии, където минават повечето коли, там минава и Е39 (според моите преки наблюдения).
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
Стига бе вие изкарахте Е39 не проходима в сняг....миналата зима карах с летни гуми и без блокаж и съм автоматик!!! Но без да лъжа извън София не съм излизал но и колата не я спрях и за ден. Ако я забиеш на някаде по планините да може ще закъса но в градовете няма проблеми.
Всичко опира до добри гуми и най-вече до задкормилното устройство (шофьора).
трета зима ще ми е с E39TDS. преди това съм карал и на предно предаване.
само ще кажа че първата зима (2008г.) бях със зимни гуми с ДОТ 2000г. и какво да ви кажа.
Златишки проход с около 10-15 см. не почистен сняг не сложих вериги. Да имах си цветомузика на таблото но не закъсах никъде. Сега с новите гуми няма да коментирам.
Всяка година поне два пъти през зимата минавам през Стара планина (златишки проход) и Пампорово. и много пъти ходя да карам ски на най-различни места.
Много е важно кой какъв шофьор е.
Веригите винаги са ми в багажника и се чуда когато ми се наложи да ги сложа дали ще разбера как се слагат.
трета зима ще ми е с E39TDS. преди това съм карал и на предно предаване.
само ще кажа че първата зима (2008г.) бях със зимни гуми с ДОТ 2000г. и какво да ви кажа.
Златишки проход с около 10-15 см. не почистен сняг не сложих вериги. Да имах си цветомузика на таблото но не закъсах никъде. Сега с новите гуми няма да коментирам.
Всяка година поне два пъти през зимата минавам през Стара планина (златишки проход) и Пампорово. и много пъти ходя да карам ски на най-различни места.
Много е важно кой какъв шофьор е.
Веригите винаги са ми в багажника и се чуда когато ми се наложи да ги сложа дали ще разбера как се слагат.
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5