Ксенон халогени
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
Ксенон халогени
Колеги, мога ли да ползвам баластите от ксенона на късите и да сложа само ксенонови крушки на халогените или още баласти ще ми трябват??
Drift machine ....
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Re: Ксенон халогени
Трябват нови доколкото знам, но един съвет от мен-недей слагаш ксенон на халогените.... в мъгла ти гарантирам, че нищо няма да виждаш,а пък и ако е мокро.... там вече си трябват много хубави очила

Последна промяна djkita на 28 Окт 2010, 18:24, променена общо 1 път

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
още баласти, иииии ако не са ти лупи на халогените хубаво се замисли какво правиш, че да не си намериш начупени халогените.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
А някой сложил ли е на халогените такива SMD диодни крушки H1, дали се доближават до xenon-a?
http://www.lightdepot.ca/product_info.p ... cts_id=164

http://www.lightdepot.ca/product_info.p ... cts_id=164

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
скоро видях подобни диодни.. естетически е ок но .. не ми хареса как свети по предназначение, а именно в мъгла.
бях се замислял да ползвам един цокъл на Н1 и да направя 10 тина диода последователно.. но пак не светна достатъчно силно и се отказах..
относно идеята с ксенона на колегата.. трябват баласти и наистина може да извадиш очите на насрещото.. трябва да се тества и да се настрои добре
бях се замислял да ползвам един цокъл на Н1 и да направя 10 тина диода последователно.. но пак не светна достатъчно силно и се отказах..
относно идеята с ксенона на колегата.. трябват баласти и наистина може да извадиш очите на насрещото.. трябва да се тества и да се настрои добре
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Халогените ги ползвам по-предназначение и рядко ги пускам, но ме дразнят жълти с лилавия ксенон и си мислех просто по-естетически причини да ги поръчам от някъде тези смд-та!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- revenger
- кандидат ентусиаст
-
колега не се занимавай въобще с тия диодните ако питаш мен,тай като специално такива си порачах от един чайна сайт нали уж имитация ксенон тва онова, с 13 диода бяха на цокъл Н1.намърдах ги в халогена след няколко процедури, но когато ги светнах ефект само че е бяла светлина,от купето нищитичко не осветяват.така че ако искаш все пак халогена да си изпълнява предназначението по-добре с крушката да си останеш,а относно замяна им с ксенон много народ ще те псува тай като то така заслепяват пак камо ли с ксенона.разбира се това е лично мое мнение. 

Хехе и как заслепяват халогените с ксенон не мога да разбера,като са насочени в земята и настрани...Виждал съм коли така и със сигурност не ме заслепяват, за разлика от ксенон на фарове без лупа...земай си един комплект за 40-50 лв. и си цъкай
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
халоген с ксенонова ламба ще заслепи ако е вирнат много. ако си направен добре ще е само от полза. вобще няма проблеми с локвите. тъкмо обратното е
I think things -- and they happen...
- marto861
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Въглищарка с турбинка
- Мечтае да кара: m3 e36
Трябват ти други баластри не става с тия от късите светлини. Прочетох по горе че с хенон не се виждало при мъгла пълни глупости точно обратното и особено на мокро много добре показва дупките по пътищата. За заслепяването ако са ти настроени както трябва не би трябвало да те псуват много тия от насрещното. Аз си карам така с постоянно вклучени халогени защото нашите хубави столични улички са доста усеяни с дупчици. Не съм с лупи ета как изглеждат през деня и през ноща хенона е 6к на 35W. И ефекта от халоген с хенон с angel eyes на мен лично много ми допада 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
Интересни отговори прочетох тука. Засега още се колебая да сложа ксенон по простата причина, че трябва да отделя още 100 лева за нов комплект. А иначе за ослепяването на колегите отсреща не мисля, че ще има проблем - нали все пак тези халогени са само при мъгла или снежна поледица, поне аз тогава ги ползвам. Ще пробвам първо с по силни халогенни крушки поне малко да се доближат до ксенона, има такива на OSRAM - 38 лева комплекта /видят се близки до ксенона и са с лек синкав цвят но са с двойно по-къс живот от стандартните, но за халогени или дълги светлини вършели работа/, а ако естетически не ми хареса ще прежаля за още един комплект ксенон. Благодаря да отговорите, като направя нещо ще пиша за резултата
Drift machine ....
Не се заблуждавай колега,че с тия халогенни крушки можеш да се доближиш до светлината дори и най-евтиния ксенон на пазара...Един авер мислеше така и си сложи найтбрейкъри за 35лв двете от МЕТРО,е по-силно светят от обикновените,но нямат НИЩО общо дори и със скапан ксенон.Кат си тръгнал да даваш 38лв. за крушки,се разходи до илиенци,ще си намериш ксенон за 40-50лв,както казах и по-горе...
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Dpy написа:Не се заблуждавай колега,че с тия халогенни крушки можеш да се доближиш до светлината дори и най-евтиния ксенон на пазара...Един авер мислеше така и си сложи найтбрейкъри за 35лв двете от МЕТРО,е по-силно светят от обикновените,но нямат НИЩО общо дори и със скапан ксенон.Кат си тръгнал да даваш 38лв. за крушки,се разходи до илиенци,ще си намериш ксенон за 40-50лв,както казах и по-горе...
Каде е тоя ксенон по 40-50лв, дай го насам.На илиенци последно беше 85лв с 1г гаранция - това преди 1г
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Аз съм с ксенон на халогените и мога да кажа , че свети много добре особено в мокро време.А относно заслепяването лично с брат ми си сменихме колите и карах срещу моята със светнати фарове и мога да потвърдя , че ако са добре регулирани халогените изобщо не заслепяват.А не добре регулирани халогени могат и с обикновенни крушки да ти извадят очите.Така че слагай смело ще бъдеш очарован от ефекта но ги регулирай добре! 

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
Всеки говори за добре регулирани халогени,как точно трябва даса те-смисъл на къде точно трябва да бъдат насочени зада има оптимален ефект при мъгла. 

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2