Ненормална работа на чистачките!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ivelinpetkov
- Потребител
-
Ненормална работа на чистачките!!!
Здравейте,колеги,колата е 525тдс 1998г.Имам сензор за дъжд на стъклото,имам и две казанчета за вода(едно малко и едно голямо). Когато дръпна лостчето към мен,за да пръсна вода,пръска само от пръскалката на шофьорската страна и взема вода от голямото казанче.Когато натисна бутона "S",първо пръска пръскалката на пътника,после спира и пръска пръскалката на шофьора
.Когато пръска откъм пътника,съм сигурен,че взема вода от малкото казанче,защото съм го следил,много бързо свършва и като няма вода там,пръска само шофьорската.Никога до сега не са пръскали и двете пръскалки едновременно.На които съм го обяснявал това,всички са в шах
и тези степени за сензора-мърдам ги,нищо не се променя,изглежда не работи.Така е откакто я купих...
Вие сте на ход

Вие сте на ход

- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Re: Ненормална работа на чистачките!!!
Когато натиснеш навътре лостчето за чистачките - S, пръска на фаровете и на стъклото. Тогава се взима вода от малкото казанче. При мен е така.
Копчето на степени, не е за скорост на чистачките а за чувствителността на сензора за дъжд.
Копчето на степени, не е за скорост на чистачките а за чувствителността на сензора за дъжд.
Не искам много, искам всичко!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Системата която имаш монтирана се нарича система за интезивно миене на предното стъкло. И не е нормално да работи така както е при теб. Малкото казанче (1 литър - май
) е предвидено за концентрат за почистване на стъклата. Големия (6 литра) е за нормалната течност от него се взима течност за предното стъкло, за фаровете (ако имаш пръскалки там) и за задното стъкло при комбитата. Към пръскалките за предното стъкло отиват тръби и от малкото и от голямото казанче, съответно тези пръскали имат два входа. При теб или има някъде по пътя запушване или някой е "оправял" системата. Така че провери си мъркучетата на къде отиват и какво става с тях. Мнават от пасажерската страна по държача на капака (пантата) там има и съединение.
ПП Ако са включени фаровете пръска на всяко 5-то пръскане на предното стъкло, също и когато се задейства системата за интензивно миене (като се натисне бутона S).
ПП2 Има и нагреватели на пръскалките. Така че внимавай с жиците там

ПП Ако са включени фаровете пръска на всяко 5-то пръскане на предното стъкло, също и когато се задейства системата за интензивно миене (като се натисне бутона S).
ПП2 Има и нагреватели на пръскалките. Така че внимавай с жиците там

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
gentata написа:Системата която имаш монтирана се нарича система за интезивно миене на предното стъкло. И не е нормално да работи така както е при теб. Малкото казанче (1 литър - май) е предвидено за концентрат за почистване на стъклата. Големия (6 литра) е за нормалната течност от него се взима течност за предното стъкло, за фаровете (ако имаш пръскалки там) и за задното стъкло при комбитата. Към пръскалките за предното стъкло отиват тръби и от малкото и от голямото казанче, съответно тези пръскали имат два входа. При теб или има някъде по пътя запушване или някой е "оправял" системата. Така че провери си мъркучетата на къде отиват и какво става с тях. Мнават от пасажерската страна по държача на капака (пантата) там има и съединение.
ПП2 Има и нагреватели на пръскалките. Така че внимавай с жиците там![]()

- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Ебаси аз намирам само едно казанче и то събира сиг към 1л. Другото как изглежда, къде е?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
weedminer написа:Ебаси аз намирам само едно казанче и то събира сиг към 1л. Другото как изглежда, къде е?
В десния подкалник е голямото казанче. Вижда се само гърловината и капачката до десния ботуш.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ivelinpetkov
- Потребител
-
gentata написа:Системата която имаш монтирана се нарича система за интезивно миене на предното стъкло. И не е нормално да работи така както е при теб. Малкото казанче (1 литър - май) е предвидено за концентрат за почистване на стъклата. Големия (6 литра) е за нормалната течност от него се взима течност за предното стъкло, за фаровете (ако имаш пръскалки там) и за задното стъкло при комбитата. Към пръскалките за предното стъкло отиват тръби и от малкото и от голямото казанче, съответно тези пръскали имат два входа. При теб или има някъде по пътя запушване или някой е "оправял" системата. Така че провери си мъркучетата на къде отиват и какво става с тях. Мнават от пасажерската страна по държача на капака (пантата) там има и съединение.
ПП2 Има и нагреватели на пръскалките. Така че внимавай с жиците там![]()
Мерси за изчерпателния отговор колега.Мисля,че някои ги е "оправял",няма друго обяснение,защото пък и нямам пръскалки на фаровете

7 мнения
• Страница 1 от 1