Мирзми в купето - малко помощ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мирзми в купето - малко помощ

Мнение от batkoto » 06 Окт 2010, 10:36

Колеги, идва зимата и се чудя какво решение да взема.

Относно миризмите в купето - от доста месеци го има тоз проблем, айде лятото се понася що годе. Много интересено се получава, че лятото като карам и си отворя прозореца и почват да влизат миризми, как успява да го завърти така и да влиза през прозореца. Друг парадокс за мен - затварям прозорците, а отварям люка и пак влиза. Предполагам, че може и да си влиза от другаде, а просто като отворя прозорците и вземе да влиза въздух в купето просто става някакво изместване и от самото завъртане на въздуха в купето то повлича и тези миризми и ги засмуква да си влизат в купето. До тук се изразих сложно сега по-просто.
Просто имам миризми в купето, ако я форсирам винаги замирисва вътре, от някъде влизат изгорели газове, на такова ми мирише. Гледаха ми гарнето, всичко било наред, запушиха го с ръка отзаде за кратко за да видят от къде ще вземе да издиша, но не издишаше. Вече нищо не мога да измисля, какво ли не пробвах.

Надявам се някой да сподели опит, понеже идва зима и искам да ги оправя тези неща, а зимата знаете, че се кара на затворени прозорци и...

Благодаря предварително!
Леко и безаварийно шьофиране
Последна промяна batkoto на 18 Окт 2010, 11:30, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Re: Филтър купе, масло и мирзми в купето - малко помощ

Мнение от fedoracore » 06 Окт 2010, 12:25

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Мирзми в купето - малко помощ

Мнение от batkoto » 18 Окт 2010, 11:32

Казаха ми, че можело да ги завихря през багажника, но нищо повече, нито как, нито от какво може да е..., някой да има някаква идея?

Просто и в обороти като я подържа почва да мирише...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Окт 2010, 13:11

При мен е същото положението, лятото отворя ли джама не се живее :dunno: Явно конструктивен недостатък на купето или ауспуха трябва да се подава от бронята точно толкова, колкото е на стоковия за да го няма тоя яд.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от македонец » 18 Окт 2010, 17:33

при мен повече се усеща когато отворя пасажерскиот джам, или люка...
мора да се намери някакво решение защто ме е срам да карам някои в колата и да отвори джам. :)
Well I'm not braggin' babe so don't put me down
But I've got the fastest set of wheels in town

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 18 Окт 2010, 19:52

И при мен е така , на отворени прозорци влизат изгорели газове и понамирисва осезателно ... Крайното гърне си ми е стоково , стърчи си доволно зад бронята ,но нямам катализатори .Чудих се , гледах колектори , тръби, връзки и уж всичко е ок ,ама насмърдява ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от македонец » 19 Окт 2010, 15:48

ас размислувам да го навртам ауспуха надоле като при дизели :)

Потребител
Аватар

Мнение от SILVER__ARROW » 19 Окт 2010, 15:56

:kuku: :roll: Имаш отвори които за вентилация на купето , те са от долната срана на багажника ,погледни там какво се случва , на мен вчера ми пушеше пушек директно в купето от към задната лава музикална колона , според мен проблема е във вентилационните отвори на купето, виж да не влиза от там :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 19 Окт 2010, 16:10

SILVER__ARROW написа::kuku: :roll: Имаш отвори които за вентилация на купето , те са от долната срана на багажника ,погледни там какво се случва , на мен вчера ми пушеше пушек директно в купето от към задната лава музикална колона , според мен проблема е във вентилационните отвори на купето, виж да не влиза от там :idea:

Точно проблема е в отворите.
Като са затворени прозорците влиза въздух отпред, през вентилацият и излиза през багажника, защото вентилатора нагнетява въздух, и налягането в купето е по-високо от атмосферното.
Но като се отвори прозорец налягането в купето се изравнява с външното и завихранията зад колата връщат изгорелите газове вътре. Незнам как стоят нащата, когато колата е с ///М добавка на задната броня или със спойлер. Може да няма такова завихряне.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от македонец » 19 Окт 2010, 16:32

bmw325tds написа:
SILVER__ARROW написа::kuku: :roll: Имаш отвори които за вентилация на купето , те са от долната срана на багажника ,погледни там какво се случва , на мен вчера ми пушеше пушек директно в купето от към задната лава музикална колона , според мен проблема е във вентилационните отвори на купето, виж да не влиза от там :idea:

Точно проблема е в отворите.
Като са затворени прозорците влиза въздух отпред, през вентилацият и излиза през багажника, защото вентилатора нагнетява въздух, и налягането в купето е по-високо от атмосферното.
Но като се отвори прозорец налягането в купето се изравнява с външното и завихранията зад колата връщат изгорелите газове вътре. Незнам как стоят нащата, когато колата е с ///М добавка на задната броня или със спойлер. Може да няма такова завихряне.

Ас сум с ///М добавка на задната броня , и миризма 100% не влиза през багажника пробувал сам да ги запушам всички отвори, музикални колони итн... просто когато отворам прозор започва да мириса ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330cd
Мечтае да кара: zonda

Мнение от Stili » 28 Окт 2010, 0:09

Момчета имам го същия проблем и аз (за съжаление все още) и ДАВАМ ГАРАНЦИЯ че е от отворите в багажника обикновенно имат нещо като щоричка да го наречеме която като се затвори багажника доколкото знам работа да не става вакум или нещо такова :kuku: както и да е при мен от едната страна я нямаше и меришеше ужасно по същия начин само когато отвориш от някаде и исфорсираш малко! Запуших я ЯКО направо с парче ламарина и заварване :mhihi: от другата страна си беше там и реших да не я пипам за момента!Пооправиха се нещата лошото е че напоследък започна да мерише пак а още нямам време да отворя да видя какво е станало силно се надявам да е от другата страна примерно за да повторя схемата!!

ВЪПРОСА МИ Е осфен тези отвори в багажника има ли някаде другаде подобни!?!?Ако някой знае мн ще сам благодарен да ми каже :mhihi: на мен лично не ми пречи да ви кажа малко изгорели газове измежду адреналина ама... има и други хора по някой път в колата и ... ставало им лошо :kuku: :mhihi:
Why do we KILL people who KILL people to show KILLing people is WRONG!?!?!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от македонец » 28 Окт 2010, 0:19

искам да преправам мнението ми че миризмата не влиза од багажника, точно од там влиза само що при мен не беше от отворите за вентилация, тук един отвор за полнене на газ, со малко силикон се оправи и я снема миризмата, никгоа не ми текна да трсам там :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330cd
Мечтае да кара: zonda

Мнение от Stili » 28 Окт 2010, 0:34

:yes:
Why do we KILL people who KILL people to show KILLing people is WRONG!?!?!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 28 Окт 2010, 9:46

batkoto написа:Колеги.....

Да не си изкарал маркуча за картерните газове от там където фабрично е бил наврян? Не си писал с какъв мотор е колата, за това така се изразявам. Продухваните газове от картера се засмукват през вентилационните отвори и влизат в купето, смърди ужасно, особено се усеща зимно време с пуснато парно и затворени прозорци.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 28 Окт 2010, 10:39

Според мен не е конструктивен проблем, при мен го няма това... :dunno:
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

Следваща

Назад към E36