ДАТЧИК ТЕМПЕРАТУРА ЧЕРВЕНО

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

ДАТЧИК ТЕМПЕРАТУРА ЧЕРВЕНО

Мнение от Stivi86 » 28 Окт 2010, 8:46

Здравейте колеги,

преди два месеца се появи един доста специфичен проблем, за който не намерих писано във форума. Проблемът е следният: Една сутрин лятото се качвам в колата, пала си и си тръгвам без проблем. Минавам 3 км, стрелката тъкмо е напуснала синята зона, спирам, гася и излизам от колата до едно магазинче. Връщам се подавам контакт и стрелката на датчика за температурата отива в червената зона и съответно не ми дава да запаля. Изключвам и включвам - пак същата работа. На третия път включвам и усилвам парното до дупка. Стрелката си застава в нормална позиция където е била при спирането.
След един месец отново същата ситуация и със същия алгоритъм. Вчера същата ситуация, но с разликата, че стрелката отиде в червеното без преди това да е палена.

Приемам всякъкви предложения и благодаря предварително на колегите.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: ДАТЧИК ТЕМПЕРАТУРА ЧЕРВЕНО

Мнение от Dimitroff » 28 Окт 2010, 9:25

Датчик номер 6 от схемата която ти давам ти прави мизерий най-вероянто.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... hed_parts/

Имай в предвид, че съм ти дал схема за Е46 след фейса (150к.с.) - ако си с преди фейса може да е мааалко по-различно (нямам време да гледам в момента), но пак същия датчик ти трябва :yes:

Оригинален от Дару Кар е 23.24лв. - не се лъжи с някакви алтернативи!

Успех :yes:

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 28 Окт 2010, 9:31

Димитрофф стана спец :yes: Там е проблема

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 28 Окт 2010, 9:37

milennyc написа:Димитрофф стана спец :yes: Там е проблема

Неволята учи, друже :mhihi: (бързо при това :yes: )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 28 Окт 2010, 10:12

Наистина ли, когато стрелката е в червено не иска да запали??? Брей, браво бе!! Тогава какво се получава, когато в движение вдигне темература, дали изключва??? Не, че искам да разбрера от личен опит, но на времето на е36цата ми и стопих лагерите на връщане от морето и така я прегрях, че като отворих капака на магистралата миришеше на загорял метал само! :mhihi: :mhihi: :mhihi: И от там репатраци, чудесий, после за тая каруца изсипах една камара пари за ремонт! Та затова ми е интересно!

А иначе да, колегата трябва да смени датчика и съответно да провери дали няма възглавница, щом от време на време се получава, демек обезвъздушаване! Но най-добре нов датчик оригинален, щото е евтин!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 28 Окт 2010, 13:24

И аз съм за тоя датчик, Ванката си е спец :)

Ако беше проблем с възглавница или обезвъздушаване нямаше да е в червеното даже и без да си палил колата, така че или кабелите или тоя датчик :)

Аз на е36-цата съм го сменял ама при мен са 2, един за таблото и един за инжекциона :)
Изображение

Аватар

Мнение от milennyc » 28 Окт 2010, 15:28

slitter написа:Наистина ли, когато стрелката е в червено не иска да запали??? Брей, браво бе!! Тогава какво се получава, когато в движение вдигне темература, дали изключва??? Не, че искам да разбрера от личен опит, но на времето на е36цата ми и стопих лагерите на връщане от морето и така я прегрях, че като отворих капака на магистралата миришеше на загорял метал само! :mhihi: :mhihi: :mhihi: И от там репатраци, чудесий, после за тая каруца изсипах една камара пари за ремонт! Та затова ми е интересно!

А иначе да, колегата трябва да смени датчика и съответно да провери дали няма възглавница, щом от време на време се получава, демек обезвъздушаване! Но най-добре нов датчик оригинален, щото е евтин!

darko691 написа:Урааааааааа :D :D оправих си колата :) Значи проблема не е бил ниту помпата за бензин ниту клуча...Проблема беше в датчика за температура явно се беше убркал и давал погрешно инфо и затова неискаше да запали. ресетнах го и сега е ок но явно ше трябва да го сменя да не ми прави проблем пак. :lol:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Не ми се спореше с него..... сам си прави изводите. После всички са майстори и дават компетентни мнения :clap:

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 28 Окт 2010, 15:50

slitter написа:Наистина ли, когато стрелката е в червено не иска да запали??? Брей, браво бе!! Тогава какво се получава, когато в движение вдигне темература, дали изключва???

дам мисля че е46 гаси колата и пази двигателя от прегряване.
Изображение

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 28 Окт 2010, 16:20

Аз също знам, че гаси когато е в критична температура (не, че ми се е случвало, но колегата Next спомена в една тема, че се е убедил в това :D )

Все пак - да не се отклоняваме от темата, колеги.

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 29 Окт 2010, 1:37

не че казвам че не е датчик- най логично е да е той
но......защо след като е пуснал парното се е оправил???
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 29 Окт 2010, 6:31

Защото е отнел част от "уж високата" температура на мотора и ЕКУ-то е позволило да запали.

През лятото като ми се прецака перката за охлаждане...няма да ти казвам колко съм помогнал на глобалното затопляне - навън 35 градуса, аз карам към Бистрица със пуснато на макс горещо парно :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Stivi86 » 29 Окт 2010, 8:13

Благодаря колеги! Още в понеделник съм в Дару кар да си купя датчика и ще пиша дали ще имам пак проблеми.

Аватар

Мнение от milennyc » 29 Окт 2010, 9:06

Dimitroff написа:Защото е отнел част от "уж високата" температура на мотора и ЕКУ-то е позволило да запали.

През лятото като ми се прецака перката за охлаждане...няма да ти казвам колко съм помогнал на глобалното затопляне - навън 35 градуса, аз карам към Бистрица със пуснато на макс горещо парно :mhihi:

Нали знаете че датчика не е само 1 :mhihi: . Че ако той се повреди колата тряя се взриви :idea: . както при тебе с перката ако датчика там се прецака не означава че колата прегрява!!!! За това колата би трябвало за запали принципно! Защото като сам качвал ГНП и съм забравил да сложа датчика си пали.

Май темата стана мнгоооо :OT:

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 29 Окт 2010, 9:15

При Е46 320д M47N аз поне не знам да има друг температурен датчик вода/масло? :dunno:
Къде има друг??

При мен не беше от датчика, а от перката - дефектирала беше и колата загряваше (няма вариант да я прегрея, при положение, че знам, че имам проблем с охладителната система - при всеки старт на мотора съм стартирал през скритото меню да ми дава данни за температурата и следя постоянно).

Темата си отива към офтопик, но не и към спам :D - а въпросният офтопик е полезен за останалите потребители, който имат или предстой да имат подобен проблем.

Още нещо - ти като слагаш/сваляш ГНП - защо махаш датчика?? :dunno:

И последно - на един колега от форума му бяха сложили скрито ключе, което беше свързано към датчика, който съм дал в линка и когато натисне ключето - стрелката на температурата отиваше в червения сектор и колкото и да въртиш - колата не пали (това дори и при студен мотор!!) докато не изключи скритото ключе нямаше палене - затова си мисля, че ако колата прегрее (червен сектор!) - няма да иска да запали 8)

Аватар

Мнение от milennyc » 29 Окт 2010, 9:23

Като се сваля ГНП се разкача всичко да не пречи на отцепването на помпата. А за датчика няма друг но температурата на водата не се следи само от 1 датчик. Примерно ако датчика на главата не работи и показва не загряла кола :idea: а тя всищност е 120С, тогава перката пак се включва.... има си и термостат който отваря и затваря!!! Така че конструкторите на колата са се презапасили от прегряване. Не може да се разчита на датцик само това имах в предвид. А не че има 2-3 датчика за температура

Следваща

Назад към E46