Привет на всички ви ...и ако може малко помощ
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Привет на всички ви ...и ако може малко помощ
Та така нов съм и се регистрирах тук за да получа малко компетентно мнение ... пред мен стои следната дилема която се надявам да ми помогнете да разреша .... предстои ми взимане на нова кола и се колебая между два модела - Ауди А6 2,5 TDI и BMW 525 tds
ето и линкове на два такива модела:
Audi A6 2.5 TDI 140 K.C.
<http://www.mobile.bg/cgi-bin/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11133550742687597&f1=details>
Bmw 525 2.5
<http://www.mobile.bg/cgi-bin/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11131542761551649&f1=details>
Искам да уточня че не искам да вкарвам спорове или пък да ви прозвучи като заяждане. Сигурно ще има хора тук които ще си кажат "Тоя луд ли е да пита в форум на BMW кое по добро от него или Ауди" но аз мисля че има смисъл .... преди 3 месеца като купувах кола на приятелката ми пак се колебаех м/у две марки и пуснах такава тема и в двата форума на съответните марки и трябва да ви кажа че съм изключително благодарен на хората и от двата форума.
Затова ще ви помоля за обективни и доколкото се може (ясно ми е че не може съвсем
) безпристрастни мнения. Така както и аз бих направил ако някой от вас влезе в форума за мотори в който пиша т.е. няма да му кажа "Аве взимай Хонда това е най доброто щото е Хонда и аз карам таково" а ще му обясня плюсове и минуса на едното и другото а решението си го взима всеки сам според нуждите.
Предварително благодаря на всички отзовали се на това ми писание.
P.S. някой да знае дали работи форума на Ауди и кой е адреса, защото намерих един ама нещо не баца а ми се иска и там да пусна това ми запитване.
ето и линкове на два такива модела:
Audi A6 2.5 TDI 140 K.C.
<http://www.mobile.bg/cgi-bin/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11133550742687597&f1=details>
Bmw 525 2.5
<http://www.mobile.bg/cgi-bin/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11131542761551649&f1=details>
Искам да уточня че не искам да вкарвам спорове или пък да ви прозвучи като заяждане. Сигурно ще има хора тук които ще си кажат "Тоя луд ли е да пита в форум на BMW кое по добро от него или Ауди" но аз мисля че има смисъл .... преди 3 месеца като купувах кола на приятелката ми пак се колебаех м/у две марки и пуснах такава тема и в двата форума на съответните марки и трябва да ви кажа че съм изключително благодарен на хората и от двата форума.
Затова ще ви помоля за обективни и доколкото се може (ясно ми е че не може съвсем

Предварително благодаря на всички отзовали се на това ми писание.
P.S. някой да знае дали работи форума на Ауди и кой е адреса, защото намерих един ама нещо не баца а ми се иска и там да пусна това ми запитване.
Ауди форума е http://www.audibg.com
Относни А6-тицата си избрал редови двигател 5 цилиндров номер AEL ?
Ако е 6 цилиндров имай предвид че смяна на ангренажен ремък е 'само' 1600 лева и нагоре. Върви комплект с водна помпа, обтегачи, ролки, пуш-ролки и си е работа един ден. Сменя се на всеки 120к км. За БМВ-то не знам дали е такава цифромания и клане. Колегите да споделят. Ако е 5 цилиндров пак си е цифра ама не е толкова голяма. Потърси из ауди форума имаме доста колеги и с 2-та модела 5 и 6 цилиндров двигател. Можеш да намериш доста информация. За препоръка не съм се возил в БМВ-то което си посочил като алтернатива и не искам да давам съвет кое е по добро.
6-те скоростти са много добре защото повечето модели са с 5.
Не е куатро което за тази кола (а6 2.5 тди) е минус. Аз бих си взел куатро. Но и това е въпрос на лично предпочитание.
Много хубаво се чипосват на ауди ТДИ двигателите, ако ти е по тежко крачето може и това да направиш в бъдеще ако се спреш на аудито.
Относни А6-тицата си избрал редови двигател 5 цилиндров номер AEL ?
Ако е 6 цилиндров имай предвид че смяна на ангренажен ремък е 'само' 1600 лева и нагоре. Върви комплект с водна помпа, обтегачи, ролки, пуш-ролки и си е работа един ден. Сменя се на всеки 120к км. За БМВ-то не знам дали е такава цифромания и клане. Колегите да споделят. Ако е 5 цилиндров пак си е цифра ама не е толкова голяма. Потърси из ауди форума имаме доста колеги и с 2-та модела 5 и 6 цилиндров двигател. Можеш да намериш доста информация. За препоръка не съм се возил в БМВ-то което си посочил като алтернатива и не искам да давам съвет кое е по добро.
6-те скоростти са много добре защото повечето модели са с 5.
Не е куатро което за тази кола (а6 2.5 тди) е минус. Аз бих си взел куатро. Но и това е въпрос на лично предпочитание.
Много хубаво се чипосват на ауди ТДИ двигателите, ако ти е по тежко крачето може и това да направиш в бъдеще ако се спреш на аудито.
Последна промяна Ngoro на 09 Дек 2005, 14:50, променена общо 1 път
(__\==oooo==/__)
собствениците на тдс могат да се иzкажат по-добре, но имай предвид ако вzимаш такъв мотор да си особенно внимателен при покупката, понеже тръгне ли да дава проблеми е ужасен (един приятел с е39 525тдс например се оплаква от супер много проблеми по него), а новият комън рейл диzел на 525д е иzчистен от бъгове и е много по-беzпроблемен, но естествено е доста по-скъп.
такова ауди а6 тди не е лош автомобил, но според мен трябва да се качиш и да покараш и двете коли и да си иzбереш таzи, която на теб повече ти допада. тук естествено никой няма да ти препоръча аудито.
лично аz също смятам да вzема е39 до няколко месеца, но ще е 520 бенzин, нямям нерви да търся zдрав диzел. успех 
такова ауди а6 тди не е лош автомобил, но според мен трябва да се качиш и да покараш и двете коли и да си иzбереш таzи, която на теб повече ти допада. тук естествено никой няма да ти препоръча аудито.

- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Не съм карал Ауди 2,5 и не мога да сравня двата автомобила, но мога да ти бъда полезен във връзка с ТДС-а при конкретни въпроси!
Ще изброя няколко полжителни черти на този револиционен за времето си автомобил!
Ангренажна вреига, задно предаване(мисля че за този клас автомобили е задължително), 143кс са достатъчно ако не си близък родственик на Шумахер! 200км/ч си е нелошо постижение за този кораб, разход 7-10л/100км и т.н.

Ще изброя няколко полжителни черти на този револиционен за времето си автомобил!
Ангренажна вреига, задно предаване(мисля че за този клас автомобили е задължително), 143кс са достатъчно ако не си близък родственик на Шумахер! 200км/ч си е нелошо постижение за този кораб, разход 7-10л/100км и т.н.
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Скоро взехме една 525d '02 и ти препоръчвам ако взимаш е39-ка, да е след 2001г. Двигателят е от по-ново поколение (не е старият tds, който все още е доста добър, но с не малко проблеми), шест цилиндров, 163 к.с., ускорение 0-100км за 8.9 секунди (доста добро за дизел).
Освен това разбрах, че разхода е (така ми го казаха) 8 лева на 100км извънградско (супер дизел). И ако е от значение за теб, след 2001 ангелските очи са сложени заводско. Но и колата е с около 10к по-скъпа, отколкото тази с tds двигателя.
Освен това разбрах, че разхода е (така ми го казаха) 8 лева на 100км извънградско (супер дизел). И ако е от значение за теб, след 2001 ангелските очи са сложени заводско. Но и колата е с около 10к по-скъпа, отколкото тази с tds двигателя.
'02 BMW 525d
- Гост
-
така зададена задачата е непълна. трябва да ни кажеш какво очакваш от автомобила си. както виждам искаш да взимаш дизел, което значи поне за мене че наблягаш на практичноста - демек си търсиш автомобил за всеки ден.. при това положение взимай аудито защото наистина е по-практично.
ако обаче искаш да "спортуваш" по малко и обичаш да караш просто заради самото каране и се смяташ за добър шофьор- взимай бмв-то.
това е... технически ако са изправни и двете коли са хубави. но аудито е практично а бмв-то има мъничко спортен дух....
ако обаче искаш да "спортуваш" по малко и обичаш да караш просто заради самото каране и се смяташ за добър шофьор- взимай бмв-то.
това е... технически ако са изправни и двете коли са хубави. но аудито е практично а бмв-то има мъничко спортен дух....
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Мисля, че го бъркаш с 6 цилиндровият 2.5 ТДИ, който наистина е с ужасяващи цени на резервните части. В случая Аудито е със стария 5 цилиндров мотор, чиито части не са чак толкова скъпи.stjoker написа:На Audi-то частите по мотора най вече са по-скъпи
иначе с 6те скорости бега повече на магисталата

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Имам А6 1999 година 2,5 TDI V6 150 к.с. - колата е много добра вече втора година е при мен, много върви, средния и разход смес е около 8 литра.За две години не съм имал никакви проблеми!Но понеже БМВ-то ми е 318 TDS и между двете разликата е огромна, като се кача от едното на другото и се шашкам!Не съм карал 525 TDS и немога да изказвам мнение, но Ауди.то наистина е много добро, но разбирасе зависи и на какво ще попаднеш!
::: vankata™ :::
Привет отново на всички.
Искам да благодаря на всички отзовали се на молбата ми. Дадените линкове бяха просто за да покажа за кои модели говоря а не че това конкретните оферти за покупка.
Да наистина ми трябва практична кола но от друга страна не искам и да е някой охлюв. Не мисля да се състезавам с нея и да вдигам кой знае какви скорости - за това си имам мотора който ми дава нужното удовлствие от високата скорост.
Още веднъж благодаря на всички ви и ако някой се сети че има да добави още нещо ще съм благодарен.
Искам да благодаря на всички отзовали се на молбата ми. Дадените линкове бяха просто за да покажа за кои модели говоря а не че това конкретните оферти за покупка.
Да наистина ми трябва практична кола но от друга страна не искам и да е някой охлюв. Не мисля да се състезавам с нея и да вдигам кой знае какви скорости - за това си имам мотора който ми дава нужното удовлствие от високата скорост.

Още веднъж благодаря на всички ви и ако някой се сети че има да добави още нещо ще съм благодарен.
13 мнения
• Страница 1 от 1