Отварящ механизъм на врата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Отварящ механизъм на врата
Здравейте! Интересува ме, как да си регулирам отварящия механизъм на вратите, защото много трудно се отварят и затварят?
- krumovvv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: чужди коли и жени
- Мечтае да кара: две коли едновременно
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Отварящ механизъм на врата
georgi9909 написа:Здравейте! Интересува ме, как да си регулирам отварящия механизъм на вратите, защото много трудно се отварят и затварят?
Самия механизам няма как но желязото което е на средната греда се отвива и регулира лесно,може да смажеш леко и самия механизам.Само данее изгнила врата и увисна

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
polaris написа:Най-добре даго смениш с нова.
няма за какво да го сменя,щом се затваря вратата,колегата иска само да я регулира малко.

- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Има ли някакви тънкости,правил ли го е някой.Искам да могат по лесно да се затварят и отварят вратите.Предната лява врата се отваря много трудно, имам чувството, че ще счупя дръжката отвътре.
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
georgi9909 написа:Има ли някакви тънкости,правил ли го е някой.Искам да могат по лесно да се затварят и отварят вратите.Предната лява врата се отваря много трудно, имам чувството, че ще счупя дръжката отвътре.
Като казваш,че се затваря трудно предполгам,че механизма на врата и металната пластина на гредата неса на едно ниво или машинката ти нещо се ебава.Ако е първото просто разхлаби пластинката и я намести по вратата,лесное и няма кои знае какви тънкости.

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
абе май не е само до наместване в някои случаи.мойте и 2те врати трудничко се затварят(с отварянето нямат проблеми).особено пасажерската,всеки път,който и да било,трябва да я затваря по 2-3пъти докато успее.уш го напасвах и прочее и резултата е почти нулев.първоначално си мислех,че самите врати увисват с годините,но пък съм виждал,а и пробвал на други колеги с купета(дори по стари от мойто),колко лесно им се затварят вратите.като на новите коли,без никаква сила и прочее... 

- Куче Без Каишка
- Потребител
-
- Детайли за колата: Ка'т вър'и назат мноу пуши
Вариант- ако става дума за движението на самата врата...
Аз имах проблем, че мн тежко се движеха вратите и намазах с грез металната плстина, която влиза в предната част на вратата. Така се движеше по- леко и плавно.
Напасването на металната пластина на гредата към ключалката... аз видях зор и с това, че не влияе само на лекото натискане на дръжката, ама и на това колко добре е прибрана вратата към купето- има вариант, където чак отзява като недозатворена, едва ли не!
Дано съм помогнал.
Поздрави.
Аз имах проблем, че мн тежко се движеха вратите и намазах с грез металната плстина, която влиза в предната част на вратата. Така се движеше по- леко и плавно.
Напасването на металната пластина на гредата към ключалката... аз видях зор и с това, че не влияе само на лекото натискане на дръжката, ама и на това колко добре е прибрана вратата към купето- има вариант, където чак отзява като недозатворена, едва ли не!
Дано съм помогнал.
Поздрави.

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
азззз написа:абе май не е само до наместване в някои случаи.мойте и 2те врати трудничко се затварят(с отварянето нямат проблеми).особено пасажерската,всеки път,който и да било,трябва да я затваря по 2-3пъти докато успее.уш го напасвах и прочее и резултата е почти нулев.първоначално си мислех,че самите врати увисват с годините,но пък съм виждал,а и пробвал на други колеги с купета(дори по стари от мойто),колко лесно им се затварят вратите.като на новите коли,без никаква сила и прочее...
колега без да се обиждаш мисля че просто неможеш даги напаснеш добре,при някои става много бързо и лесно но при някои коли отнема и повечко време(говоря от опит).Тази пластинка както се мести нагоре-надолу така можеш да я местиш и навъни вътре,така че само с наместването на нея можеш да си оправиш вратата.Вече ако колата е удряна и леко усукана наместването става почти невъзможно или както при теб не много добре.

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
paco_sp написа:азззз написа:абе май не е само до наместване в някои случаи.мойте и 2те врати трудничко се затварят(с отварянето нямат проблеми).особено пасажерската,всеки път,който и да било,трябва да я затваря по 2-3пъти докато успее.уш го напасвах и прочее и резултата е почти нулев.първоначално си мислех,че самите врати увисват с годините,но пък съм виждал,а и пробвал на други колеги с купета(дори по стари от мойто),колко лесно им се затварят вратите.като на новите коли,без никаква сила и прочее...
колега без да се обиждаш мисля че просто неможеш даги напаснеш добре,при някои става много бързо и лесно но при някои коли отнема и повечко време(говоря от опит).Тази пластинка както се мести нагоре-надолу така можеш да я местиш и навъни вътре,така че само с наместването на нея можеш да си оправиш вратата.Вече ако колата е удряна и леко усукана наместването става почти невъзможно или както при теб не много добре.
Освен ,че зависи как ще нагласиш пластината ,друга важен момент е дали са провиснали вратите за, което също има реглаж от пантите на вратата , а и трябва да се провери самото състояние на бравата дали няма някъкво износване

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
mgate написа:paco_sp написа:азззз написа:абе май не е само до наместване в някои случаи.мойте и 2те врати трудничко се затварят(с отварянето нямат проблеми).особено пасажерската,всеки път,който и да било,трябва да я затваря по 2-3пъти докато успее.уш го напасвах и прочее и резултата е почти нулев.първоначално си мислех,че самите врати увисват с годините,но пък съм виждал,а и пробвал на други колеги с купета(дори по стари от мойто),колко лесно им се затварят вратите.като на новите коли,без никаква сила и прочее...
Освен ,че зависи как ще нагласиш пластината ,друга важен момент е дали са провиснали вратите за, което също има реглаж от пантите на вратата , а и трябва да се провери самото състояние на бравата дали няма някъкво износване
Аз бях спомена по-горе за увисване но колегата нее споменал да е увиснала а само,че иска да я регулира,сега да гадаем в какво състояние му е вратата няма да стане.

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
paco_sp написа:mgate написа:paco_sp написа:азззз написа:абе май не е само до наместване в някои случаи.мойте и 2те врати трудничко се затварят(с отварянето нямат проблеми).особено пасажерската,всеки път,който и да било,трябва да я затваря по 2-3пъти докато успее.уш го напасвах и прочее и резултата е почти нулев.първоначално си мислех,че самите врати увисват с годините,но пък съм виждал,а и пробвал на други колеги с купета(дори по стари от мойто),колко лесно им се затварят вратите.като на новите коли,без никаква сила и прочее...
Аз бях спомена по-горе за увисване но колегата нее споменал да е увиснала а само,че иска да я регулира,сега да гадаем в какво състояние му е вратата няма да стане.

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
няма за какво да се обиждам,даже четейки коментарите ви искренно се надям аз да не съм се справил добре,което ще ме мотивира да пробвам пак.колата не е удряна,дори не съм и огъвал панели(така де врати),преди мен също няма никакви показатели за удари.бравите,мисля че са си наред,поне при отваряне затваряне не дават проблеми(не и външно).увисване,все си мисля че щях да го забележа и усетя.факт е обаче,че съм виждал купета на колеги,които се затварят със значителна лекота,а не със сила,като при мен 

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
азззз написа:няма за какво да се обиждам,даже четейки коментарите ви искренно се надям аз да не съм се справил добре,което ще ме мотивира да пробвам пак.колата не е удряна,дори не съм и огъвал панели(така де врати),преди мен също няма никакви показатели за удари.бравите,мисля че са си наред,поне при отваряне затваряне не дават проблеми(не и външно).увисване,все си мисля че щях да го забележа и усетя.факт е обаче,че съм виждал купета на колеги,които се затварят със значителна лекота,а не със сила,като при мен
Колега на моито купе вратите се отварят и затварят много лесно а съм свалял вратите когато си боядисвах цялата кола,след това леко настроиване на тия пластинки на гредата и това беше.За мен проблема е от там,щом няма удари колата просто няма какво друго да е.Ти като затваряш вратата погледни къде опира механизма в планката то се вижда и си показва на къде да я преместиш.Ако вече самата машинка неиска дасе затвори е съвсем друго нещо.Пробваи пак,няма каде да утиде,че да неиска.Успех

15 мнения
• Страница 1 от 1