Проблем с веригата на ТДС

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 325
Мечтае да кара: 745

Проблем с веригата на ТДС

Мнение от mitakataka » 24 Окт 2010, 19:03

Здравейте колеги!Имам да сменявам верига на 325 тдс... :( Та вапроса ми е как,какво и т.н. ... Дайте препоръка за майстор и ако някой е сменявал да каже колко пари горе долу да си приготвя!!! Мерси предварително!!!! :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Re: Проблем с веригата на ТДС

Мнение от Nasko_325TD » 24 Окт 2010, 21:05

От къде си колега?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 24 Окт 2010, 21:16

Веригите са 2.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 25 Окт 2010, 12:16

Роската в Пловдив! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Мнение от hakerizanov » 26 Окт 2010, 20:14

наскоро сменях на моя матор. сложих феби билщайн.около 180-200 лв. струваше само консуматива, като смених и зъбчатката на гнп-то
I think things -- and they happen...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 27 Окт 2010, 18:49

Лично мнение-Ако сменяш вериги,по добре си вземи от бмв дилър,те са IWIS.Освен това задължително трябва да смениш бананите (тези с пластмасите по тях) другото няма смисъл като обтегача и зъбните колела...
За парите точната цена от дару кар при мен беше 656лв вериги,зъбни колела,обтегач,банани като консумативи бяха 11бр мисля....приготви си пари и за гарнитура на главата 100-200лв(според зависи каква ще е ако е оригинална мисля че беше около 300лв....)болтове 40-150лв семерина и метална гарнитура на предния капак откъм веригите 50лв общо гаритура кап. клапани 20тина лв ,гарнитурки изпускателен/всмукателен мисля, че е това напави си една сметка и те ти парите. Оп отделно едно чело на главата :mhihi:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 28 Окт 2010, 10:10

arr0gance написа:Лично мнение-Ако сменяш вериги,по добре си вземи от бмв дилър,те са IWIS.Освен това задължително трябва да смениш бананите (тези с пластмасите по тях) другото няма смисъл като обтегача и зъбните колела...
За парите точната цена от дару кар при мен беше 656лв вериги,зъбни колела,обтегач,банани като консумативи бяха 11бр мисля....приготви си пари и за гарнитура на главата 100-200лв(според зависи каква ще е ако е оригинална мисля че беше около 300лв....)болтове 40-150лв семерина и метална гарнитура на предния капак откъм веригите 50лв общо гаритура кап. клапани 20тина лв ,гарнитурки изпускателен/всмукателен мисля, че е това напави си една сметка и те ти парите. Оп отделно едно чело на главата :mhihi:

Пич ти защо си си отварял главата,за да смениш веригата? :roll:
И отделно бананите,ако не са много износени може да не се сменят.Зъбното колело на ГНП има най-малко натоварване.То също не е задължително да се смени.
Всичко е въпрос на средства,ако прецениш че имаш възможност сменяй всичко.
Аз смених само 2-те зъбни колела и веригите.Бананите ми бяха износени,ама майстора каза,че не е много и може да карат още.Оптегача е хубаво да се смени,но аз тогава нямах възможност и не го смених.
Веригите ми бяха Феби,колелата също.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Мнение от hakerizanov » 28 Окт 2010, 13:28

Nasko_325TD написа: И отделно бананите,ако не са много износени може да не се сменят.Зъбното колело на ГНП има най-малко натоварване.То също не е задължително да се смени.
Аз смених само 2-те зъбни колела и веригите.Бананите ми бяха износени,ама майстора каза,че не е много и може да карат още.Оптегача е хубаво да се смени,но аз тогава нямах възможност и не го смених.

ми аз смених зъбчатката на гнп-то че беше се превъртяла оста с шпонката в самото събно колело. вътре беше леш
I think things -- and they happen...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 28 Окт 2010, 15:40

Ааа,ок.Иначе ако нямаш проблем и е запазена не се сменя.Но нека човека сам си прецени.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 28 Окт 2010, 19:47

Nasko_325TD написа:Пич ти защо си си отварял главата,за да смениш веригата? :roll:
И отделно бананите,ако не са много износени може да не се сменят.Зъбното колело на ГНП има най-малко натоварване.То също не е задължително да се смени.

Свалях главата,защото е ТДС и при тая кола е да не кажа задължително.Бананите са от пластмаса и веригата си копа в тях,колкото и нова да ти е колата няма да е под 10годишна,извинявай ама к*ра да си търкам в една пластмаса 10год ще я изтъркам.Ако си внималавал в час ще знаеш че зъбните колела нямат толкова износване колкото самите пластмаски(банани)Как по точно изчисли,че зъбното колело на ГНП-то се натоварва най-малко :?:
Евала на майстора ти, баш от такива бягам. :bowdown:

п.п гарнитурата ми е духала 2год и полувина на 8 места, но колата си вървеше нормално и беше със здрава глава :idea:
п.п2 изключения точно при тдс-а не мисля,че трябва да се правят,или правиш избора да влезеш в дару и да знаеш,че ще хвърлиш едни 1000лв или си взимаш една 20ка и си я напъвай колко щеш. :yes:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 28 Окт 2010, 23:35

arr0gance написа: ...извинявай ама к*ра да си търкам в една пластмаса 10год ще я изтъркам...
:ok: Това беше добро :yes: Иначе по темата :arrow: или/или,или правиш както трябва,или караш на уволнение и после нова,и без това всеки се опитва да ме убеди че наще коли са станали по 2000лв. :mhihi:

Назад към E36