Проект бяло осветление на Е39.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Проект бяло осветление на Е39.
Преди време карах е36 и честно да си кажа винаги ме е дразнило това кехлибарено червено. Прекалено е бабешко. Това е мое мнение. Беше една сложна операция, траеща около 2 седмици и всичко в колата светна в неоново бяло. Тогава беше много сложно, обикнвенни крушки 12 волта, съпротивления, липса на място, постоянни тестове, но въпреки всичко стана равномерно осветление и най-вече свежо.
Сега започнах с е39-тката
Не съм правил снимки, но скоро ще кача. Нека поне да завърша започнатото, да е по ясно какво се случва.
Разликата от е36-цата е че тук имаме диоди. Размяната е в пъти по лесна, а ефекта е убийствен.
Остава ми блока с парното, монитора и таблото.
Имам един въпрос към хората, които са разглобявали таблото или блока с парното. Екранчетата(дисплеите), които показват градусите пак ли са с диоди или светят по по особен начин. И за да светнат евентуално бяло, има ли по специфични операции.
Малко помощ ще ми бъде от голяма полза
Благодаря предварително
Сега започнах с е39-тката

Не съм правил снимки, но скоро ще кача. Нека поне да завърша започнатото, да е по ясно какво се случва.
Разликата от е36-цата е че тук имаме диоди. Размяната е в пъти по лесна, а ефекта е убийствен.
Остава ми блока с парното, монитора и таблото.
Имам един въпрос към хората, които са разглобявали таблото или блока с парното. Екранчетата(дисплеите), които показват градусите пак ли са с диоди или светят по по особен начин. И за да светнат евентуално бяло, има ли по специфични операции.
Малко помощ ще ми бъде от голяма полза

Благодаря предварително
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Проект бяло осветление на Е39.
Колега добре си го замислил. Пусни снимки като стане готово да видим как изглежда! Ето ти една тема от раздел Е60, която е подобна: viewtopic.php?f=116&t=192651

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
525bmw написа:Остава ми блока с парното, монитора и таблото.
Малко помощ ще ми бъде от голяма полза![]()
Благодаря предварително
Таблото (борд компютъра) свети червено-оранжево, заради подсветката под LCD дисплея. В момента има оранжева пластмаса, която придава червеникавия цвят на написаното на дисплея. Виж снимката и ще се ориентираш:
Какъвто цвят е тази пластмаса, такъв ще бъде и цвета на надписите, както при Рейндж Роувър е зелено. Същото важи и за всички дисплеи в колата Как ще направиш такава пластмаса в различен цвят, не знам

Какъвто цвят е тази пластмаса, такъв ще бъде и цвета на надписите, както при Рейндж Роувър е зелено. Същото важи и за всички дисплеи в колата Как ще направиш такава пластмаса в различен цвят, не знам
[/quote]
Това значи ли, че диодите са бели, само трябва да се размени цвета на пластмасата. И тази пластмаса на нея ли са разграфени цифричките и чертите или те са на самият дисплей.

Това значи ли, че диодите са бели, само трябва да се размени цвета на пластмасата. И тази пластмаса на нея ли са разграфени цифричките и чертите или те са на самият дисплей.
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Без да ангажирам никои с мнението ми ама... спри да съсипваш колата, от както има бмв то свети в точно определен цвят и това са го измислили далеч по-умни глави от нас...

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
I.Voykov написа:Без да ангажирам никои с мнението ми ама... спри да съсипваш колата, от както има бмв то свети в точно определен цвят и това са го измислили далеч по-умни глави от нас...
Найс !
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
I.Voykov написа:Без да ангажирам никои с мнението ми ама... спри да съсипваш колата, от както има бмв то свети в точно определен цвят и това са го измислили далеч по-умни глави от нас...
Всичко е въпрос на вкус ,но лично аз подкрепям горното мнение с две ръце.
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Можеше да се постараят малко повче от БМВ и да направят таблото да свети така:

ама явно ги е домързяло.

ама явно ги е домързяло.
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Това е едно от първите неща които ме запали по BMW e39
цвета на светлините вътре особено крушките които светят над скоростния лост и пепелника,много красиво са го избарали немците свалям им шапка
!
Не знам какво не ви харесва на светлините в салона та да ги сменя колегата,за мен това е едно от най-хубавите неща в Е39-ките!
Все пак като свършиш проекта колега сложи снимки да видим как е станало!

Не знам какво не ви харесва на светлините в салона та да ги сменя колегата,за мен това е едно от най-хубавите неща в Е39-ките!

Все пак като свършиш проекта колега сложи снимки да видим как е станало!

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
bili1 твоето Е39 може да е по-ново, но в моето нищо не свети над скоростният лост, а таблото свети в едно грозно оранжево като на Дачия. Ама свикнах му де. Вече не ми вади очите толкова много 

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Ми купете си тойоти, там свети бяло.....дето му викате свежо.. 

Колеги,стига сме спамили на човека темата!Така си харесва колата,така да си я прави!Аз лично доста неща съм подменил по нея и си ми харесват така!Ако може с нещо да му помогнем-да,но никой не пита дали това ни харесва или не да даваме мнение... 

joropc написа:Ми купете си тойоти, там свети бяло.....дето му викате свежо..
Купи си ти!
Branko написа:Колеги,стига сме спамили на човека темата!Така си харесва колата,така да си я прави!Аз лично доста неща съм подменил по нея и си ми харесват така!Ако може с нещо да му помогнем-да,но никой не пита дали това ни харесва или не да даваме мнение...
Благодаря колега, явно не разбират същината на въпроса ми. Само критика.

totopz написа:Можеше да се постараят малко повче от БМВ и да направят таблото да свети така:
ама явно ги е домързяло.
Това е синьо, представи си го бяло, неоново.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5