температурата на колата не се вижда на дисплея на Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: температурата на колата не се вижда на дисплея на Е60
icog написа:Точно за това говоря. На дизела при мен чертичките са между цифрите 4 и 5 на оборотомера. Който го интересува да се разрови и да види на колко отговаря едно деление и къде точно е маркера. По мои наблюдения колкото повече слизат към 5-цата (червената зона) толкова по-топло става.
така е. колкото по-надолу отиват към петицата, толкова по-загряла е колата. според мен достига оптимална работна температура, като "слязат" всичките.
- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
@ndro написа:icog написа:Точно за това говоря. На дизела при мен чертичките са между цифрите 4 и 5 на оборотомера. Който го интересува да се разрови и да види на колко отговаря едно деление и къде точно е маркера. По мои наблюдения колкото повече слизат към 5-цата (червената зона) толкова по-топло става.
така е. колкото по-надолу отиват към петицата, толкова по-загряла е колата. според мен достига оптимална работна температура, като "слязат" всичките.
При мен , никога не са "слизали" всичките чертички.Седят на около 4700об./мин.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
и при мен не слизат докрай
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- da6ip
- старши ентусиаст
-
da6ip написа:и при мен не слизат докрай
но като се замисля, това може да е защото колата ми работи на около 70 градуса на извънградско

може би ако дигаше температурата до 90, щяха да падат чертичките..
- Be Brave
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520D, 11.2005'
Моите наблюдения са, че чертичките са равен брой и оптималната температура или поне тази, която моята Е60 достига, е тогава, когато чертичките са на половина или с една по-малко от половината (ако са 10, като останат 4)
Аз особено лятото я следях постоянно, че тогава я купих, и исках да съм сигурен, че няма да ми прегрее някъде.

Аз особено лятото я следях постоянно, че тогава я купих, и исках да съм сигурен, че няма да ми прегрее някъде.
Не мога да говоря за всички модели,
но при Е90 съм правил експеримент
и мога да кажа, че нормалната работна
температура на двигателя е 70' по целзии.
Чувал съм, че след 2006г. на повечето БМВ-та
това е оптималната работна температура на
двигателя...
но при Е90 съм правил експеримент
и мога да кажа, че нормалната работна
температура на двигателя е 70' по целзии.
Чувал съм, че след 2006г. на повечето БМВ-та
това е оптималната работна температура на
двигателя...
- da6ip
- старши ентусиаст
-
naskoksan написа:Не мога да говоря за всички модели, но при Е90 съм правил експеримент и мога да кажа, че нормалната работна температура на двигателя е 70' по целзии. Чувал съм, че след 2006г. на повечето БМВ-та това е оптималната работна температура на двигателя...
Това е много интересна тема и най-добре ще е ако се намери абсолютно сигурна информация отнякъде.
В един друг форум имаше голяма тема за смяна на термостати: по спомен от примерно 10 човека които си проверяваха температурата на двигателя (дизел 520-535), при 8 беше по-ниска от предполагаемо правилната (90) - примерно между 65 и 85. След смяна на ЕГР термостата или двата, двигателите работеха на 85-90 градуса.
Освен това на термостатите е написано че се отварят при 88 градуса, което предполага че там някъде е целевата температура на двигателя.
Не съм специалист и не твърдя категорично нищо, просто давам някои факти и ще е интересно ако някой знае повече по темата и с повече сигурност.
- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
В Аутодата за Е60 и Е90 3Д пише , че температурата на маслото е 60°С, а темп. на водата 80°С. Но за двигателите с 2Д дават температурата на маслото 80°С. Така , че всичко си зависи от различните двигатели и не можеме да спрягаме всичко под един знаменател.
- pushchica
- Потребител
-
- Кара: Е34 Е39 Е60 F10 Х5 Бензин

колеги, прави сте, че не слизат до край чертичките. аз тия дни се загледах и установих следното:
когато е студена, чертичките са от 5-цата до 4-ката. колкото повече загрява, толкова чертичките слизат към 5-цата. при достигане на оптимална температура застават на средата, където е разделителя на 4 500 оборота (при мен слизат с една чертичка надолу, значи някъде към 4 600 оборота. колата е 525d).
идеята е оптималната температура да е около средата и предполагам, че важи за всички двигатели
когато е студена, чертичките са от 5-цата до 4-ката. колкото повече загрява, толкова чертичките слизат към 5-цата. при достигане на оптимална температура застават на средата, където е разделителя на 4 500 оборота (при мен слизат с една чертичка надолу, значи някъде към 4 600 оборота. колата е 525d).
идеята е оптималната температура да е около средата и предполагам, че важи за всички двигатели

- pushchica
- Потребител
-
- Кара: Е34 Е39 Е60 F10 Х5 Бензин
Специално изкам да благодаря на колегата Daship че благодарение на него и тайното меню в нашите Е60 не си прегрях колата а постоянно си следях температурата и се оказа че не включва перката и от там загрява

- da6ip
- старши ентусиаст
-

Последна промяна da6ip на 25 Окт 2010, 22:56, променена общо 1 път
- da6ip
- старши ентусиаст
-
pushchica написа: постоянно си следях температурата и се оказа че не включва перката и от там загрява
а видя ли случайно дали като тръгне да прегрява (над 95 градуса примерно) чертичките на оборотомера слизат до края?
- steltphone
- кандидат ентусиаст
-
да6ип, как се достъпва до тайното меню?
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
41 мнения