Привет на всички ви ...и ако може малко помощ

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Привет на всички ви ...и ако може малко помощ

Мнение от Defender » 09 Дек 2005, 14:32

Та така нов съм и се регистрирах тук за да получа малко компетентно мнение ... пред мен стои следната дилема която се надявам да ми помогнете да разреша .... предстои ми взимане на нова кола и се колебая между два модела - Ауди А6 2,5 TDI и BMW 525 tds
ето и линкове на два такива модела:

Audi A6 2.5 TDI 140 K.C.
<http://www.mobile.bg/cgi-bin/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11133550742687597&f1=details>

Bmw 525 2.5
<http://www.mobile.bg/cgi-bin/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11131542761551649&f1=details>

Искам да уточня че не искам да вкарвам спорове или пък да ви прозвучи като заяждане. Сигурно ще има хора тук които ще си кажат "Тоя луд ли е да пита в форум на BMW кое по добро от него или Ауди" но аз мисля че има смисъл .... преди 3 месеца като купувах кола на приятелката ми пак се колебаех м/у две марки и пуснах такава тема и в двата форума на съответните марки и трябва да ви кажа че съм изключително благодарен на хората и от двата форума.

Затова ще ви помоля за обективни и доколкото се може (ясно ми е че не може съвсем :lol: ) безпристрастни мнения. Така както и аз бих направил ако някой от вас влезе в форума за мотори в който пиша т.е. няма да му кажа "Аве взимай Хонда това е най доброто щото е Хонда и аз карам таково" а ще му обясня плюсове и минуса на едното и другото а решението си го взима всеки сам според нуждите.

Предварително благодаря на всички отзовали се на това ми писание.

P.S. някой да знае дали работи форума на Ауди и кой е адреса, защото намерих един ама нещо не баца а ми се иска и там да пусна това ми запитване.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ngoro » 09 Дек 2005, 14:43

Ауди форума е http://www.audibg.com
Относни А6-тицата си избрал редови двигател 5 цилиндров номер AEL ?
Ако е 6 цилиндров имай предвид че смяна на ангренажен ремък е 'само' 1600 лева и нагоре. Върви комплект с водна помпа, обтегачи, ролки, пуш-ролки и си е работа един ден. Сменя се на всеки 120к км. За БМВ-то не знам дали е такава цифромания и клане. Колегите да споделят. Ако е 5 цилиндров пак си е цифра ама не е толкова голяма. Потърси из ауди форума имаме доста колеги и с 2-та модела 5 и 6 цилиндров двигател. Можеш да намериш доста информация. За препоръка не съм се возил в БМВ-то което си посочил като алтернатива и не искам да давам съвет кое е по добро.

6-те скоростти са много добре защото повечето модели са с 5.
Не е куатро което за тази кола (а6 2.5 тди) е минус. Аз бих си взел куатро. Но и това е въпрос на лично предпочитание.
Много хубаво се чипосват на ауди ТДИ двигателите, ако ти е по тежко крачето може и това да направиш в бъдеще ако се спреш на аудито.
Последна промяна Ngoro на 09 Дек 2005, 14:50, променена общо 1 път
(__\==oooo==/__)

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 09 Дек 2005, 14:49

собствениците на тдс могат да се иzкажат по-добре, но имай предвид ако вzимаш такъв мотор да си особенно внимателен при покупката, понеже тръгне ли да дава проблеми е ужасен (един приятел с е39 525тдс например се оплаква от супер много проблеми по него), а новият комън рейл диzел на 525д е иzчистен от бъгове и е много по-беzпроблемен, но естествено е доста по-скъп.

такова ауди а6 тди не е лош автомобил, но според мен трябва да се качиш и да покараш и двете коли и да си иzбереш таzи, която на теб повече ти допада. тук естествено никой няма да ти препоръча аудито. ;) лично аz също смятам да вzема е39 до няколко месеца, но ще е 520 бенzин, нямям нерви да търся zдрав диzел. успех :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 09 Дек 2005, 15:54

ivo написа:тук естествено никой няма да ти препоръча аудито. ;)

Жалко... тъкмо мислех да му рекламирам БМВто в Ауди клуба :)
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 09 Дек 2005, 17:27

Не съм карал Ауди 2,5 и не мога да сравня двата автомобила, но мога да ти бъда полезен във връзка с ТДС-а при конкретни въпроси! :D
Ще изброя няколко полжителни черти на този револиционен за времето си автомобил!
Ангренажна вреига, задно предаване(мисля че за този клас автомобили е задължително), 143кс са достатъчно ако не си близък родственик на Шумахер! 200км/ч си е нелошо постижение за този кораб, разход 7-10л/100км и т.н.
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hex » 09 Дек 2005, 17:48

Скоро взехме една 525d '02 и ти препоръчвам ако взимаш е39-ка, да е след 2001г. Двигателят е от по-ново поколение (не е старият tds, който все още е доста добър, но с не малко проблеми), шест цилиндров, 163 к.с., ускорение 0-100км за 8.9 секунди (доста добро за дизел).

Освен това разбрах, че разхода е (така ми го казаха) 8 лева на 100км извънградско (супер дизел). И ако е от значение за теб, след 2001 ангелските очи са сложени заводско. Но и колата е с около 10к по-скъпа, отколкото тази с tds двигателя.
'02 BMW 525d

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 10 Дек 2005, 3:07

която и да земеш нема да съжаляваш ... пък ако питаш мен земи и 2те и тфа е ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Дек 2005, 3:43

така зададена задачата е непълна. трябва да ни кажеш какво очакваш от автомобила си. както виждам искаш да взимаш дизел, което значи поне за мене че наблягаш на практичноста - демек си търсиш автомобил за всеки ден.. при това положение взимай аудито защото наистина е по-практично.

ако обаче искаш да "спортуваш" по малко и обичаш да караш просто заради самото каране и се смяташ за добър шофьор- взимай бмв-то.

това е... технически ако са изправни и двете коли са хубави. но аудито е практично а бмв-то има мъничко спортен дух....
алекс
трабант 601с
разни други возила

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 10 Дек 2005, 12:34

На Audi-то частите по мотора най вече са по-скъпи
иначе с 6те скорости бега повече на магисталата
If today was perfect, there would be no need for tomorrow!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 10 Дек 2005, 13:00

stjoker написа:На Audi-то частите по мотора най вече са по-скъпи
иначе с 6те скорости бега повече на магисталата
Мисля, че го бъркаш с 6 цилиндровият 2.5 ТДИ, който наистина е с ужасяващи цени на резервните части. В случая Аудито е със стария 5 цилиндров мотор, чиито части не са чак толкова скъпи. :)
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 10 Дек 2005, 14:27

да да за новото говоря
If today was perfect, there would be no need for tomorrow!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 10 Дек 2005, 14:59

Имам А6 1999 година 2,5 TDI V6 150 к.с. - колата е много добра вече втора година е при мен, много върви, средния и разход смес е около 8 литра.За две години не съм имал никакви проблеми!Но понеже БМВ-то ми е 318 TDS и между двете разликата е огромна, като се кача от едното на другото и се шашкам!Не съм карал 525 TDS и немога да изказвам мнение, но Ауди.то наистина е много добро, но разбирасе зависи и на какво ще попаднеш!
::: vankata™ :::

Потребител
Аватар

Мнение от Defender » 12 Дек 2005, 10:27

Привет отново на всички.
Искам да благодаря на всички отзовали се на молбата ми. Дадените линкове бяха просто за да покажа за кои модели говоря а не че това конкретните оферти за покупка.
Да наистина ми трябва практична кола но от друга страна не искам и да е някой охлюв. Не мисля да се състезавам с нея и да вдигам кой знае какви скорости - за това си имам мотора който ми дава нужното удовлствие от високата скорост. :)
Още веднъж благодаря на всички ви и ако някой се сети че има да добави още нещо ще съм благодарен.

Назад към Основен Форум