X5 35D Равносметка за 2 години!

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: X5 3.5D Равносметка за 2 години!

Мнение от Mr.White » 20 Окт 2010, 10:43

X5 2008г. в момента е на 32 000,никакво скърцане и тропане.
На 7000км ми изтече масло от скоростната кутия-покрито от гаранцията
две смени на шофьорската седалка-кожата се протрива-покрито от гаранцията.

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 22 Окт 2010, 16:05

Mr.White написа:X5 2008г. в момента е на 32 000,никакво скърцане и тропане.
На 7000км ми изтече масло от скоростната кутия-покрито от гаранцията
две смени на шофьорската седалка-кожата се протрива-покрито от гаранцията.

Къде ти се протрива кожата на седалката колега?
Да не е шева между облегалката и странчната част?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 23 Окт 2010, 19:40

На хълбока,но не на шева а на страничната част....2 пъти я сменях и сега си подлагам марля :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 25 Окт 2010, 7:30

Mr.White написа:На хълбока,но не на шева а на страничната част....2 пъти я сменях и сега си подлагам марля :)

Бахти колите сме си купили за по 60-70 000 евро без ДДС-то
На мен ми се протри ивицата което покрива шева м/у гърба и страницата

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 25 Окт 2010, 7:32

Реших и аз да споделя малко впечатление след вече близо 8 месечна експлоатация на Е70 3.0d. Колата е произведена 2008 г., вече на 33 000 км (взех я на 28200 :shock: ) и до този момент съм сменил:
- стопове (бяха си точно аквариум) - покрито от гаранция
- копче за управление на светлините (протъркано, направо отчоплено) в долния ляв ъгъл - покрито от гаранция
- тропащи зверски ключалки (май на багажника, щото отзад се чуваше) - покрито от гаранция
- скъсан тампон на скоростната кутия - покрито от гаранция
- скъсано някакво уплътнение (или дифтунга, или нещо подобно, така и не запомних името) на картера (проблема беше, че за да се стигне до него се разглобява цялата предница) - покрито от гаранция
- профилактичен стенд, след който се оказа крив преден десен носач - покрито от гаранция
- предна броня (предишния собственик я беше натиснал в едно колче съвсем леко, но аз нали съм мераклия и айде) - покрито от джоба ми
- въздуховод (като свалихме бронята се оказа, че е сцепен леко през средата от въпросното колче...нищо кой знае какво, но изглеждаше много грозно и затова айде и него) - покрито от джоба ми
- счупена задна чистачка - покрито от джоба ми
- секретни болтове (странно защо нямаше...явно е поръчана без такива) - покрито от джоба ми
- флашка, течност за чистачки, покривало и всички възможни препарати за чистене от БМВ няма да ги споменавам като разход - те са само за удоволствие :D 8)
За момента не се сещам за друго. Само да добавя, че колата е купена от Германия (произведена е за немския пазар), ако това има някакво значение (казвам го не за друго, а защото по едно време имаше твърдения, че прозведените за Германия коли били едва ли не в пъти по-качествени от тези, които пристигат в БГ - ала бала, същите чупливи кошници са или поне аз съм случил на такава :kuku: :roll: ). Като я взех първата работа беше да си удължа гаранцията. Много се чудех, но се оказа, че изобщо не съм сгрешил, дори напротив. Още повече, че съвсем скоро ми предстои да "подам оплакване" за протъркана шофьорска седалка (а и като чета не съм едиствен) и пластмасовите кори на страничните колони, под коланите (не знам от удрянето на коланите в тях ли, от що ли, но са в такъв вид все едно котка си е точила ноктите на тях 1 година).
Иначе самата кола е прекрасна, нямам никакви забележки към нея - върви екстра (3.0sd е друга бира, но и "обикновения" дизел за мен е предостатъчен), има страхотна стойка...абе въобще само суперлативи. За мен лично няма друга джипка като Х5-цата (освен Х6 разбира се, ама тя май не е точно джипка :mhihi: ). И Q7 и ML на приятели съм търкалял, но най-голям кеф ми доставя Х5-цата. Само да беше малко по-здрава, че последно време сутрин като я паля се чудя какво ще изпищи на умряло този път...
Та така...дано не съм ви отегчил с поста, че стана доста дълъг, но се надявам инфото да е полезно за евентуалните кандидат-купувачи.

P.S. М Кар като ме видят и получават алергия (а момичето, което се занимава с гаранциите ми е съученичка) :mhihi:
Последна промяна cww на 28 Окт 2010, 6:32, променена общо 1 път
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Touring & X-series E70

Мнение от Miloshov » 27 Окт 2010, 18:34

Аз имам протъркано на дясната седалка, трябва да се отчете това ако може да се покрие от гаранцията. Нещо започна да се ебава тъч бутоните за аудиото, отчита докосване обаче натиснеш ли мести на само една и съша станция, независимо кой бутон натискаш> :dunno:. Забравих да отбележа, при подмяна на лявото стъкло (на водача) какво стана незнам, обаче колонката бучи неприятно.Проблемът беше решен закратко, отново се появи?

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-Poklonnik » 20 Май 2011, 14:18

Странно много проблеми по тази кола :shock: :shock: :shock:
Имаме Х5 3.0сд от 2 години, а самата кола е 2008 март. Навъртяни са и 110к километри и резултата е -> перфектна.
Няма протрито нито 1 копче
седалките нямат абсолютно никакъв проблем(от както е в нас поне 1 годишно се обработват с препарат за кожа да са по шукаритетни :Д )
адаптив драйва не се е обаждал нито веднъж за нищо. Няма скърцане тропане и т.н.
накладките си нямам на идея кога са сменяни преди да в земем, но при нас изкараха 42х км. предни и задни
масло сме сменяли 3 пъти от както е при нас - не гори никакво масло. Наливаш и 1 голяма и си я пие 20к км. :lol: :lol:
Разхода на гориво от първия пост е почти фантастичен...6.8 е невъзможно да се постигне с тази кола. С много нерви и псуване съм правил 9.2 градско / 7.8 извън...Но както и да го погелдна с 1 нормално каране каквото заслужава автомобил като този 12 си му е средния разход и е доста приемлив.
Максимална скорост която съм достигал е ~260 км/ч но съм на мнение че има механичен блокаж освен софтуерния.
Това е :) надявам се да съм бил полезен
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E70 35d, S8;
Мечтае да кара: X5M
Детайли за колата: super reza4ka!

Мнение от E70 3.0SD » 25 Май 2011, 22:13

Мда-а-а дойде време да драсна още някой ред.....и така вече сме на 90 000 км. и почти 3 г., досега никакви проблеми, освен скъсан маншон на дясна предна полуоска и така до преди няколко дни :mrgreen: . Пътувам по магистралата и при скорост 180 км.ч. колата загуби мощност, като не може да вдигне повече от 3000 оборота на всяка от шестте предавки. Върви все едно е 124 300Д, нищо не свети по таблото и компютъра в сервиз менюто показва, че е ОК. Звъня в МКАР понеже бях на магистралата до Пловдив и тръгвам към сервиза. След 40 мин. диагностика ме уведомяват, че е излязъл от строя вакуум клапан на единия турбокомпресор. Често срещан дефект при 3.0СД отстранен за нещастие :mhihi: няколко месеца след, като моята кола е произведена. Днес бях в Камор ауто и реших да сменя и другия клапан, тъй като стария модел клапани не се произвежда вече и новите са с друга планка за закрепване. Установено е, че клапана е близо до изпускателния колектор и дава дефект. Увериха ме, че при новите клапани този проблема е отстранен. Няма да се ядосваме за дребни работи още повече, че вчера прочетох че би-турбо мотора отново е двигател на годината ! :mhihi:

П.П. Разхода от 6.8 - 7.0 литра е напълно реален и съм го постигал при голям трафик, като не се вдига повече от 80-90 км/ч./засичам пълно - пълно/, ако няма трафик трябва да имаш нерви от стомана да караш тази кола с тази скорост :shock: Средния разход е 10 литра, което за 3.0 СД е направо супер :mhihi:
Забравих да добавя и изгорял клаксон - от двутонов стана еднотонов - вината е моя много свиря на Пернишки голфове :mrgreen: сменен в Овердрайв - 120 лв.

младши ентусиаст
Аватар

Re: X5 35D Равносметка за 2 години!

Мнение от Mr.White » 26 Май 2011, 10:54

Е кво излиза SD по икономично от 30d,щото аз под 9 на дълъг път не съм падал.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 26 Май 2011, 13:00

Аз съм падал на 7.5/100 по борд, но това е София-Благоевград със спазване на ограниченията и без климатик... Със връщането обаче става над 8. Моята още не е разработена. Средният разход засега е 9.3/100 и си мисля, че е заради уникалния автомат.

Иначе засега проблеми -никакви, даже разходът на масло за 20 хиляди километра е няма и половин литър.

Като дразнители останаха фактът, че самата кола не е добре обезшумена + много гадно ми скърца мониторът на ДВД-то за задните седалки :mhihi:
I love the sound of V8 in the morning...

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 26 Май 2011, 14:13

Ебати разхода, ебати чудото. Съмнявам се някой от вас да спазва всички ограничения в тая държава и въпреки това не спирате да ме изумявате с цифрите, които споменавате.
Интересно ми е градско (особено колегите столичани :mhihi: ) какъв разход постигате тогава?
Аз градско в Пловдив, Стара Загора (общо взето навсякъде без София) под 13 трудно слизам...е случва се и до 12 да сляза, но с доста зор и много нерви.
А на извънградско рекорда ми е 10.3...също с галене на педала и спазване на всички ограничения.
Друг е въпроса, че като ходих до Мюнхен след Словения разхода ми падна на 8 при положение, че под 150 не падах...но това е тема на друг разговор. :mhihi:

P.S. И какво излиза на практика - 3.0sd гори по-малко от 3.0d :shock: :kuku:
P.S.2 Другият вариант е под капака и аз да имам монтиран 3.0sd, ама да не знам. :mhihi:
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 26 Май 2011, 16:47

Аз ограниченията горе-долу ги спазвам, понеже обикновено детето е с мен, а и пътищата са ни зле.

Извънградско на магистралата 140 до 150, а на друг път до 100-110. Където има ограничения, ги спазвам. С такова каране, София-Бургас-София ми харчи под 10 на сто. Този уикенд ще ходя пак и ще пиша точно колко.

За градско - в София над 14 не се е дигало, нормално е някъде между 12 и 13.

Интересното е, че не усещам никаква разлика с нафта от различни бензиностанции.

А, и друго нещо - май със 19-ките харчеше към половин кило по-малко.

Потребител
Аватар
Кара: X5 E70 3.0d

Мнение от DeadFox » 27 Май 2011, 12:20

Когато караш на газ и спирачка нищо, че се спазват всички ограничения, тази кола ( Е70 3,0д) може и на 12-13л да стигне извънградското.
Веднъж се заинатих и Ботевград - Плевен с темпово каране, почти без спирачки и резки ускорения, със средна скорост по борд 80 км/ч ми даде среден разход 6,6л. (пак по борд). Но се изискват железни нерви :) както каза някой колега.

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 29 Май 2011, 22:03

Засякох разхода(по борд). София(центъра) по магистралата до кръговото на Стара Загора, разстоянието е 220км, разходът е 10.9 със средна скорост 128км/ч. София(център)-Бургас(център) разстоянието е 405 км, разход 10.1, при средна скорост 106км/ч.

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 29 Май 2011, 22:24

София - Пловдив с 90 км/ч на автопилот - 5,9/100
Ма на връщане не издържах ...

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6