Честит ми проблем с охладителната система

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Re: Честит ми проблем с охладителната система

Мнение от dbanchev » 22 Окт 2010, 19:34

Според мен проблема на колегата е от блокирал затворен термостат. Щом радиатора ти е студен, а имаш парно за мен е или термостата ( по-вероятно) или запушен радиатор.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i e39

Мнение от RossenVlad » 23 Окт 2010, 14:03

Здравейте, колеги! Днес смених термостата, но проблемът остана. Духа топло в купето, затова помпата е на последно място в случая. В сервиза се узряха на виското и я оставих. Ще видим в понеделник какво ще се окаже.

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 23 Окт 2010, 14:51

Колега, не е обезвъздушена системата, повярвай ми! За целта свали термостата, пробий му една дупчица 1,6-2мм на мястото на стрелката, която трябва да сочи нагоре при монтажа и ще се убедиш, че сум прав. На мен заради некадърно обезвъздушаване ми прегря колата още в началото като я взех и изби през новата водна помпа. От тогава си пробивам дупка в термостата и обезвъздушаването става само и е по-сигурно отколкото и при дизелите. Ето така изглежда, въпреки че тази дупка е 3 мм, пак не е проблем.
Изображение
После следи температурата на антифриза от тайните менюта и виж кога и дали отваря термостата - viewtopic.php?f=35&t=77494 . Като тръгнеш да покараш първия път след намеси по системата качва малко по-висока температура точно поради факта, че изтласква въздуха. Веднъж нормализират ли се нещата, забравяш, докато не изпляска някой елемент/консуматив. Успех!
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RossenVlad » 23 Окт 2010, 17:14

Колега, не мисля, че проблемът е въздух. Инетересното е, че човекът изгаси колата, хвана перката с ръка и отново я запали. 10-на мин. на място седеше колата на 12 часа и той си държеше перката и вика, че съвсем леко го подбутвало.
При работещо виско не мисля,че ще може да я държи на ръка. Друго- включи се перката на климатика без той да е включен. Т.е. един вид влиза в авариен режим и се мъчи да помогне да охлади- знам ли как е измислено. Спомням си,когато си взех кола,че само да подам леко газ и се чуваше фучене от виското. Днес както и да подавахме газ, аз не чух перка.

НО.... време е чичковците, които взимат пари, да си свършат работата. Оставил съм колата в сервиза и я искам оправена. Ако се налага, ще сменят виското, после водната помпа и така. Понеделник или най-късно вторник трябва да е готова и ще кажа какво е станало.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_n00b » 23 Окт 2010, 18:42

Те парите ще ги вземат, но идеята е, че виското няма отношение към това кой маркуч да е студен и кой не. Ако чичковците можеха да ги оправят колите както трябва нямаше да е нужно всички тука да стават специалисти :mhihi: Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RossenVlad » 25 Окт 2010, 14:02

Колега , след смяната на термостата всички маркучи са еднакво топли. Таче остава само проблемът с охлаждането. Обадих се в сервиза и казаха,че наистина виското не работи както трябва. Така че може би проблемът е решен.
Възниква въпросът, защо леко надува маркучите? Предполагам недобро обезвъздушаване, с което може би ще се заема , като си я взема.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_n00b » 25 Окт 2010, 17:57

Погршно си ме разбрал явно :)... На мен не ми пука за теб или за колата ти конкретно. Просто като участник във форума.. Не се поставям в конкуренция с твоите майстори :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39ки

Мнение от BMWFREDI » 26 Окт 2010, 10:41

при мен беше буквално същата работа хващах го с ръка даже можеше да се върти в противоположна посока (виското)
реших да го сменявам то взе че се оправи сега не си и помислям да си пахна там раката .... :) незнам дано остраниш проблема
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RossenVlad » 26 Окт 2010, 11:06

Ами вече е при мен колата. Виското е сменено. Изглежда ок. Тези дни ще я покарам доста и ще споделя дали има проблем- най-вероятно не. Единствено не проверих дали издуват маркучите както преди. Това ме притеснява дали го има още. Иначе с доста зор снощи не загря:)
За всеки случай пазя старото виско, но не вярвам да се оправи само , колега. Ти си късметли я хехе

Потребител
Аватар
Кара: 530d g30

Мнение от chu4081 » 16 Фев 2011, 15:32

Колега, до къде го докара? Доста време е минало от последния коментар, но сега е мой ред да се мъча с тая простотия и се чудих дали след виско проблема е решен...

Аз смених виското най-напред, после пак грееше. След което направих обезваздушаване по метода източване и пак наливане докато не спрат балончетата от тази втората дупка.

Не искам да е глава и докато не сменя всичко няма да пипам главата... каквото и да показват тестовете...

Все пак колата си варви, в момента не загрява след 12ч. и се надявам така да си остане.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 17 Фев 2011, 0:59

Да използвам темата на колегата. Като сменях термостат преди 2 месеца ми казаха в сервиза, че имам лек луфт във водната помпа. Въпросът ми е дали може така да се кара(температура и всичко останало си е в норма) или трябва да избързам и да я сменя преди да е станал някакъв фал.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 17 Фев 2011, 2:36

Николай Диянов написа:Да използвам темата на колегата. Като сменях термостат преди 2 месеца ми казаха в сервиза, че имам лек луфт във водната помпа. Въпросът ми е дали може така да се кара(температура и всичко останало си е в норма) или трябва да избързам и да я сменя преди да е станал някакъв фал.

Колега ако на оборот на място вече няма парно направо СМЕНЯЙ!!!!
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RossenVlad » 17 Фев 2011, 9:50

Ами докарах до дотам, че смених и водната помпа и вече 3 месеца е наред.
Не съм сигурен колко е трябвало да я сменя, но ми писна да ходя за тази охладителна и реших и нея да сменя и така.
Колега, ако имаш пари, смени всичко. Така ще си спокоен. Аз по принцип съм против да пипам каквото и да е , ако работи. Но при положение,че има макар и малък проблем с охлаждането, смени всичко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 17 Фев 2011, 10:43

водната помпа е консуматив като накладките и маслото и се сменя не когато текне или се почне да загрява колата а още с покупката на колата заедно с проверка на всички ролки ремъци и смяна на масла
Барай шишарката Минкеее ....

Потребител
Аватар
Кара: 530d g30

Мнение от chu4081 » 17 Фев 2011, 11:59

Мерси колега. Ще изчакам да видя поне извесно време след обезвъздушаването дали ще почне да грее. Ако почне преди да пипам главата ще сменя и термостата и помпата...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39