Кора на вратата (седан)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Кора на вратата (седан)
Нещо не ме огря търсачката та реших да пиша направо.
Проблема ми е, че джама на шофьорската врата пропадна (ел стъкло е).Ако тръгна да го пускам се изместя, а после и с ръка трябва да го нагласям.Знам, че кората се държи на 7 или 8 щипки, ама ме е страх да не ги откъртя.
Надявам се на някой съвет как да я сваля кората и как да наместа джама да си е където му е мястото.
Благодаря предварително!
Проблема ми е, че джама на шофьорската врата пропадна (ел стъкло е).Ако тръгна да го пускам се изместя, а после и с ръка трябва да го нагласям.Знам, че кората се държи на 7 или 8 щипки, ама ме е страх да не ги откъртя.
Надявам се на някой съвет как да я сваля кората и как да наместа джама да си е където му е мястото.
Благодаря предварително!

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Re: Кора на вратата (седан)
Ще ти кажа на купе как се сваля,пък ти виж дали е така и на седана(не виждам причина да е по-различно
). Първо- има 2 пластмасови тапи под дръжката на вратата. Махаш ги и отдолу се показват 2 болта(еврейска звезда). Отвиваш ги. След това махаш черната лайстна около палчето,с което отваряш вратата. Отвиваш палеца,с който се заключва(най-отгоре до стъклото).Ако нямаш ел стъкла трябва да отвиеш и дръжката за сваляне на стъклата.Ако си с ел огледала,внимателно с отвертка извадаш копчето за ел огледалата да излезе от буксата. И тогава вече кората се държи само на щипките. Лекичко я дърпаш към тебе последователно(отдолу,после отстрани) и накрая,когато се държи вече само отгоре я повдигаш и си готов
Без резки дърпания да не счупиш някоя щипка.

Yanko Petrov написа:...Първо- има 2 пластмасови тапи под дръжката на вратата. Махаш ги и отдолу се показват 2 болта(еврейска звезда). Отвиваш ги. След това махаш черната лайстна около палчето,с което отваряш вратата. Отвиваш палеца,с който се заключва(най-отгоре до стъклото)...Ако си с ел огледала,внимателно с отвертка извадаш копчето за ел огледалата да излезе от буксата. И тогава вече кората се държи само на щипките. Лекичко я дърпаш към тебе последователно(отдолу,после отстрани) и накрая,когато се държи вече само отгоре я повдигаш и си готовБез резки дърпания да не счупиш някоя щипка.
Точно така. За издърпването на кората моше да използваш плоска дълга отверка. Пъхаш я м/у кората и вратата и я плъзгаш на ляво или на дясно докато стигнеш до щипката, после лек напън с отверката и щипката излиза. Възможно е да се счупи някоя щипка, но нови не са скъпи.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Забравих за стъклото: най-вероятно имаш счупен водач. Демек не става с наместване ,а със смяна. Но свали кората и виж първо.... И понеже така и така ще сваляш кората,какъвто и да ти е проблема със стъклото,намажи тънко с грес релсите за по-лесно движение на водачите.
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Благодаря за информацията всичко беше както го описахте.Целия проблем е бил понеже една от щипките на ел. стъклото е счупена 

5 мнения
• Страница 1 от 1