Проблем с БМВ-то
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- miro_milev
- Потребител
-
Проблем с БМВ-то
Знае ли някои, защо чувам много гаден звук в купето "вввввввввввввв" при скорост 60-80 км. Този звук се чува някаде от задната част на Бавареца.
най-вероятно е заден лагер.. виж дали като завиваш звука се променя... може също да е неравномерно износена гума. ако са ти отишли амортесьорите гумата се износва на вълни и почва да бучи точно като лагер...
между другото ако е лагер - от която страна го чуваш- другия е. съвсем сериозно...
вдигаш колата на крик, освобождаваш от скорост, хващаш гумата на 12 и 6 здраво и гледаш за луфт.. след това на 9 и 3 часа пак хващаш и клатиш.. ако има луфт- заминал е. ако няма, върти леко гумата като не си отлепяш ръцете от нея и се опитай да усетиш "грапавини" и леки закачания или вибрации във въртенето.. може лагера да е заминал и да нямаш луфт (да е затегнал)- със въртене ще го установиш.
успех
между другото ако е лагер - от която страна го чуваш- другия е. съвсем сериозно...
вдигаш колата на крик, освобождаваш от скорост, хващаш гумата на 12 и 6 здраво и гледаш за луфт.. след това на 9 и 3 часа пак хващаш и клатиш.. ако има луфт- заминал е. ако няма, върти леко гумата като не си отлепяш ръцете от нея и се опитай да усетиш "грапавини" и леки закачания или вибрации във въртенето.. може лагера да е заминал и да нямаш луфт (да е затегнал)- със въртене ще го установиш.
успех
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
и аз го имам този звук, но се появи отскоро ... незнам дали идва от диференцияла, но се появи 2-3 мес. след като смених маслото на диф-а.
на мен се появява към 80-100 км. може и да е лагер, трябва да го проверя.
Добре де, какво може да бръмчи в диф-а? Лагер ли? Не може ли да се смени или е голяма играчката?

на мен се появява към 80-100 км. може и да е лагер, трябва да го проверя.
Добре де, какво може да бръмчи в диф-а? Лагер ли? Не може ли да се смени или е голяма играчката?
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
като добавка ако е заден лагер (примерно ляв) като завиваш на дясно ще се увеличава шума и обратно. т.е. когато натовариш прецаканото колело в завой ще вие повече.
Така можеш да хванеш кое колело е прецакано
Така можеш да хванеш кое колело е прецакано

- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
[quote="alx"]най-вероятно е заден лагер.. виж дали като завиваш звука се променя... може също да е неравномерно износена гума. ако са ти отишли амортесьорите гумата се износва на вълни и почва да бучи точно като лагер...
вдигаш колата на крик, освобождаваш от скорост, хващаш гумата на 12 и 6 здраво и гледаш за луфт.. след това на 9 и 3 часа пак хващаш и клатиш.. ако има луфт- заминал е. ако няма, върти леко гумата като не си отлепяш ръцете от нея и се опитай да усетиш "грапавини" и леки закачания или вибрации във въртенето.. може лагера да е заминал и да нямаш луфт (да е затегнал)- със въртене ще
и аз имах подобен проблем оказа се лагер
вдигаш колата на крик, освобождаваш от скорост, хващаш гумата на 12 и 6 здраво и гледаш за луфт.. след това на 9 и 3 часа пак хващаш и клатиш.. ако има луфт- заминал е. ако няма, върти леко гумата като не си отлепяш ръцете от нея и се опитай да усетиш "грапавини" и леки закачания или вибрации във въртенето.. може лагера да е заминал и да нямаш луфт (да е затегнал)- със въртене ще
и аз имах подобен проблем оказа се лагер
9 мнения
• Страница 1 от 1