проблем при 3,4хил.оборота тресе и пука
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ivan_rusev
- Потребител
-
- Кара: BMW E91 330XD
проблем при 3,4хил.оборота тресе и пука
проблем при 3,4хил.оборота тресе и пука.колата е 520и 98г един ванос като я изфорцирам и после пусна газта играе между 500-600 оборота и понякога се чува едно пукане през гарнето все едно не може да изгори напълно газовете, 2 пати ми гацне на светофар-просто спирам дарйи 600 обор и изведнъж гасне смених свещи преди 3 дена незнам дали са бобини или ланда сонда качих я на компа излезна ланда сонда 2 изтрих грешката но пак ништо.като и дам газ на място 3 4 и варна газта отзаде има едно пукане прекасва ПОМОГНЕТЕ КОЛЕГИ ДАИТЕ СЪВЕТ.ПЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Re: проблем при 3,4хил.оборота тресе и пука

И аз Плагодаря!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
ivan_rusev написа:проблем при 3,4хил.оборота тресе и пука.колата е 520и 98г един ванос като я изфорцирам и после пусна газта играе между 500-600 оборота и понякога се чува едно пукане през гарнето все едно не може да изгори напълно газовете, 2 пати ми гацне на светофар-просто спирам дарйи 600 обор и изведнъж гасне смених свещи преди 3 дена незнам дали са бобини или ланда сонда качих я на компа излезна ланда сонда 2 изтрих грешката но пак ништо.като и дам газ на място 3 4 и варна газта отзаде има едно пукане прекасва ПОМОГНЕТЕ КОЛЕГИ ДАИТЕ СЪВЕТ.ПЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Как мислиш че някой ще отговори на питането ти, като това което е написано почти не се разбира?
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
ivan_rusev написа:проблем при 3,4хил.оборота тресе и пука.колата е 520и 98г един ванос като я изфорцирам и после пусна газта играе между 500-600 оборота и понякога се чува едно пукане през гарнето все едно не може да изгори напълно газовете, 2 пати ми гацне на светофар-просто спирам дарйи 600 обор и изведнъж гасне смених свещи преди 3 дена незнам дали са бобини или ланда сонда качих я на компа излезна ланда сонда 2 изтрих грешката но пак ништо.като и дам газ на място 3 4 и варна газта отзаде има едно пукане прекасва ПОМОГНЕТЕ КОЛЕГИ ДАИТЕ СЪВЕТ.ПЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Изтекоха ми очите докато го прочета това

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Si non confectus, non reficiat.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Датчик колянов и/или разпределителен вал ти е най-вероятната диагноза макар, че би трябвало да ти ги изкара и на диагностиката.
Кое те наведе на мисълта, че само като изтриеш грешката и проблема ти ще се оправи от самосебе си. То ако ставаше така, щяха да закрият производставата на гаечни ключове.
ivan_rusev написа:... качих я на компа излезна ланда сонда 2 изтрих грешката но пак ништо.
Кое те наведе на мисълта, че само като изтриеш грешката и проблема ти ще се оправи от самосебе си. То ако ставаше така, щяха да закрият производставата на гаечни ключове.

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
свещи или бобини ти е проблема и от това ти записва и ламбда сонда няма хубаво изгаряне в някой цилиндър
Барай шишарката Минкеее ....
Да и при мен беше същото смних една бубина оправи се и след 2 дена се наложи да сменя още една и сега вс е ок
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
kabal написа:mmdmaa написа:Да и при мен беше същото смних една бубина оправи се и след 2 дена се наложи да сменя още една и сега вс е ок
е то ако е някоя бубина, няма ли да излезе на импата? Аз имам същия проблем само дето не "на 4000" а "до 4000рпм" и + върви все едно е 60 магаренца, изминал съм 80 000км и незнам предишния собственик кога ги е сменял, но със сигурност трябва да сменям ламбда сонди, обаче то... незнам как бих могъл да усетя ако имам и проблем с бубините. Като сменя сондите, как да ги проверя тези неща.. а ако споменете и за маф сензора, ще съм благодарен.. а най-вече ако кажете и някоя друга джаджа, от която може да зависи този проблем, за да направя пълен преглед, щото изобщо нямам никакво време, мога 1-2 пъти в годината да отделя 2 слепени дни в които мога да си позволя да остана без кола... трябва всичко на веднъж да стане
С ИНПА-та се гледат стойностите на бобините а не ги вади като грешка ! На свободни обороти прекъсва ли ти за част от секундата все едно губи цилиндър? Виж тази тема viewtopic.php?f=35&t=151656
9 мнения
• Страница 1 от 1